IMG_3451       Seinäjoen uuden stadionin avausottelu käynnistyi Paula Koivuniemen laulamalla Maamme-laululla

 

HJK oli tyly vieras Seinäjoen uuden stadionin avajaisottelussa. Se nousi toisella puoliajalla 2-1 tappioasemasta 2-3 voittoon Veikkausliigassa.

 

Seinäjoen Jalkapallokerho – Helsingin Jalkapalloklubi 2-3 (2-1)

Täysi tupa eli 5 900 katsojaa sai nähdä kotijoukkueelta loistavaa peliä, mutta vain ensimmäisellä puoliajalla. Ottelu alkoi HJK:n pikamaalilla. Alfredo Morelos tuikkasi Sebastian Sorsan keskityksestä pallon verkkoon jo toisella peliminuutilla.

IMG_3486 SJK:n laitapakki Teemu Penninkangas teki ensimmäisen liigamaalinsa, tasoittamalla pelin avauspuolikkaalla 1-1:een.

 

Kerho tuli peliin mukaan parikymmentä minuuttia myöhemmin. SJK:n laitapakki Teemu Penninkangas tasoitti ensimmäisellä liigamaalillaan pelin 1-1:een. Roope Riski keskitti oikealta ja Penninkangas syöksyi jalkapohjat edellä pallon kanssa maaliin. Avausjakson loppulukemat 2-1 viimeisteli Matej Hradecky upealla vedolla kahdeksasta metristä maalin oikeaan yläkulmaan. Ensimmäinen puoliaika lupasi hyvää juhlaottelulle.

 

IMG_3503HJK piristyi

Toista puoliskoa hallitsi HJK. Peli pysyi jatkuvasti SJK:n kenttäpuoliskolla ja tasoitusmaali roikkui ilmassa. Lopulta sen teki Taye Taivo komealla kaukovedolla 20 metristä. Peliä oli silloin pelattu 54 minuuttia. Vieraiden painostus jatkui ja hyökkäykset vyöryivät kohti Mihkel Aksalun vartioimaa maalia. 65. peliminuutilla SJK:n puolustus nukahti täydellisesti. Morelos keskitti boksiin ja Atomu Tanaka sai vapaasti laukoa pallon verkon perille lähietäisyydeltä.

 

IMG_3521– Tämä oli neljäs peli kymmeneen päivään, ja molemmat olivat aika väsyneitä kentällä tänään. Meidän pelaajat olivat juuri tuon verran, mitä tulos kertoo henkisesti vahvempia kestämään tämän kovan rasituksen. Tiukka peli, joka olisi varmaan voinut päättyä muutenkin, mutta kyllä meillä oli parempi kontrolli tästä hommasta, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi huojentuneena.

 

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari kehui vuolaasti uutta stadionia.

IMG_3530– Tämä on kulttuuriteko mitä meidän seura on rakentanut tänne. Tällä me viedään Suomen jalkapalloa eteenpäin ja tämä on iso asia meidän seuralle ja miten meidän pelaajat pystyi tämän tunteellisen hetken pelamaan ja antamaan kaikkensa. Se oli hienoa. Tottakai tappio on iso pettymys, mutta jalkapallo on loogista niin, että hyvää joukkuetta vastaan ei käytä niitä paikkoja, mitä me pystyttiin riittävästi luomaan, niin ei pysty voittamaan. Ehkä vähän pehmeitä oltiin omassa boksissa. Ehkä oltiin, onko naiivi oikea sana, mutta  meillä on paljon uusia pelaajia tullut sisään ja meillä on tietyllä tavalla uusi joukkue. Erittäin ylpeä olen tänään joukkueesta, Valakari totesi.

 

Pelaajat

HJK:n oikea puolustaja Ville Jalasto kiitteli joukkueensa toisen puoliajan nousua. 

IMG_3519– Siinä oli varmaan molemmilla joukkueilla hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Se vähän aaltoili. Aloitettiin toka puoliaika hyvin ja saatiin tehtyä siihen kaksi maalia ja käännettyä peli meidän voitoksi, tyytyvänen Jalasto kommentoi.

SJK:n Timo Tahvanainen tuli peliin toiselle puoliajalle ja oli hyökkäyspäässä koko ajan vaarallinen. Hän laukoi useita kertoja kohti Thomas Dähnen vartioimaa HJK-maalia.

IMG_3525– Olisi pitänyt tehdä maali. Siinä oli monta paikkaa, missä pääsi kääntymään hyville alueille. Toinen oli paremmasta paikasta, mistä lähti huono veto ja toisessa maalivahti torjui takakulmasta. Muutama muukin paikka, missä mietin syötänkö läpi vai vedänkö, mutta se jäi vähän puolitiehen. Tottakai päällimmäisenä mietteenä on pettymys. Hieno tapahtuma ja hyvin oltiin mielestäni latauduttu, mutta sitten pari nukahdusta toisella puoliajalla ja tuli tappio, pettynyt Tahvanainen sanaili.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *