talouselämän tutkimus 2015Talouselämä -lehden selvityksen mukaan tulevien eduskuntavaalien suurin häviäjä on SDP, joka menettäisi 11 edustajanpaikkaa. Kokoomuksen ja perussuomalaisten tappio jäisi kahteen paikkaan. Keskusta olisi suurin voittaja 15 kansanedustajapaikan lisäyksellä. Se nousee 50 kansanedustajalla eduskunnan suurimmaksi puolueeksi ja samalla uuden hallituksen muodostajaksi. Perussuomalaisten paikkamäärä pysyy todellisuudessa nykyisellään, koska kaksi sen edustajista on jo nyt loikannut muihin ryhmiin. 

Selvitys perustuu Taloustutkimuksen puoluekannatusta mittaaviin kesä-joulukuun välillä tehtyihin haastatteluihin. Taloustutkimus on koonnut selvityksen yhteensä 18 750 henkilön haastattelusta. Talouselämän tilaama selvitys pohjautuu vaalipiirikohtaisiin tuloksiin. Se kuvaa todellista tilannetta paremmin, kuin pelkät prosenttiluvut.

Jos näin oikeasti käy, se tietänee keskustan johtamaa porvarihallitusta, missä olisivat mukana kokoomus, perussuomalaiset sekä mahdollisesti RKP ja kristillisdemokraatit. Demareille, vasemmistoliitolle ja vihreille koittaisivat oppositioajat. Toki vaaleihin on vielä aikaa ja tilanne elää koko ajan. Kaikissa puoluegallupeissa kantansa ilmoittamatta jättäneiden osuus on ollut huomattavan suuri.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *