Soile Yli-Mäyryn ja Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin taulukauppa saa uusia piirteitä. Sairaanhoitopiirin johtaja Jaakko Pihlajamäki esittää, että yli-mäyrysairaanhoitopiiri maksaa taiteilija Soile Yli-Mäyrylle 10 prosenttia hankintahinnasta eli 3 000 euron korvauksen Jukka Vihriälän muotokuvan ennakkotöistä, jotka on tehty ennen tilauksen peruuttamista. Asiasta on neuvoteltu Soile Yli-Mäyryn asiamiehen kanssa ja ensi maanantaina kokoontuva sairaanhoitopiirin hallitus tekee lopullisen päätöksen.

Kiista sai alkunsa, kun Soile Yli-Mäyryltä tilattu Etelä-Pohjanmaan Sairaanhoitopiirin pitkäaikaisen puheenjohtajan Jukka Vihriälän muotokuvatyö peruttiin. Muotokuva oli sovittu tehtäväksi 30 000 euron hintaan. Tilaus peruttiin sen jälkeen, kun asiasta nousi julkinen kohu. Soile Yli-Mäyry ei perumista hyväksynyt, vaan vei asian markkinaoikeuteen.

vihriälä– Ratkaisulle ei ollut vaihtoehtoja sen jälkeen, kun asiaa ei päästy sovittelemaan. Olen jättänyt sairaanhoitopiirille sovintoesityksen, johon ei reagoitu. Siksi koen, että sopimuksen purku loukkaa minua taiteilijana. Maalaustyö on jo aloitettu ja sen tieltä olen myös joutunut siirtämään muita töitä, Yli-Mäyry kertoo Ylen haastattelussa.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *