Yle on oikein ennakkoilmoitusten kera julistanut sodan vaihtoehtomedialle. Tarkoitan siis vastamedialle. Anteeksi, unohtakaa se mediakin siitä. yle liputKäyn äkkiä vielä tarkistamassa saammeko me sentään olla edes ihmisiä. Journalistejahan me emme missään nimessä ole. Jos nimittäin Ylen eilisiä artikkeleita on uskominen. (Yle 1.11.2015)

 

Avaukseksi Yle räväytti kertomalla kuinka Venäjällä ihmiset tukeutuvat epävarmuudessaan taikauskoon ja arkitietoon, sen sijaan, että järkevien ihmisten lailla turvautuisivat viranomaisiin. Ja lopettaa sitten hienovaraiseen vihjeeseen: ”Yle käsittelee sunnuntaina vastamedioiden ja vaihtoehtoisten uutislähteiden toimintaa ja taustoja laajasti verkossa.”

 

Koska nyt Yle on ystävällisesti päättänyt puhutella meitä lempinimellä ”vastamedia”, kohteliaisuudesta siirrymme mekin tuttavallisempaan puhuttelutapaan. Valhemedia siis haluaa samaistaa taikauskon ja vaikkapa Waltamedian tai MV-lehden sisällön.

 

Mielenkiintoinen yhteensattuma. Olen usein ajatellut, että valhemedian uutisointi perustuu vahvaan taikauskoon. Tuolla vahvalla uskolla työttömyys tulee hoidettua tuottamalla tänne lisää työntekijöitä. Hurjinpien loitsujen mukaan jopa puoli miljoonaa ja sitten alkaa Suomen nousu ja työttömyys jää tarinaksi historian lehdille.

 

Samalla uskolla huoltosuhteen kestävyysvajeongelma ratkeaa tuolla samalla keinolla: tuomalla tänne lisää huollettavia. Talouden pyörät alkavat vinhasti pyöriä ja saadaan aikaan tuottavuusloikka, kun päättäjien mahtiloitsuin pudotetaan puolet kansaa köyhyysrajan alapuolelle. Vahva on toimittajien usko. Kuinkahan köyhiä, epävarmoja ja huonosta olosta kärsiviä valhemediantoimittajat siis oikein ovatkaan, koska joutuvat näihin uskomushoitoihin turvautumaan.

 

Hyvä kuitenkin, että taustat tähän suomalaisen median aallonpohjaan selvisivät. Sen sijaan, että olisin tuntenut aiheellista myötätuntoa ahdingossaan taikauskosta lohtua hakevien toimittajia kohtaan, olen ilkeämielisesti syyttänyt heitä papukaijajournalismista. Siis sellaisesta missä päättäjien tai asiantuntijoiksi esiteltyjen tahojen puheenvuoroja kuorolausutaan kritiikittömästi, sanoi arkikokemus ja terve järki sitten mitä tahansa.

 

yle apinaNyt tietenkin herää kysymys siitä, mikä on saanut Ylen ahdistuksen nousemaan sille tasolle, että sen oli lähdettävä sitä helpottaakseen pistelemään nuppineuloja vaihtoehtomediaa edustavaan vahanukkeen. Helsingin Sanomilta ymmärtäisin tämän paremmin. Sen vuosia harjoittama kansalaisten älykkyyden aliarvioiminen ja häpeämätön päättäjien agendan mukaisen propagandan suoltaminen, ovat saaneet ansaitsemansa palkinnon ja Sanomat on joutunut lähettämään jo useamman sata toimittajaa kilometritehtaalle.

 

Ylen ei kuitenkaan kansalaisilta nyhdettävän pakkoveron ansiosta tarvitse, suosionsa laskiessakaan, olla huolissaan taloutensa kestävyydestä. Elleivät sitten päättäjät ole laittaneet jopa näitäkin, propagandatehtaansa pyörittämiseen tarkoitettuja, veroeuroja parempiin taskuihin.

 

Onko kysymys siis vain viimeisestä poteroihin kaivautumisesta, kun häviö vaihtoehtomedialle ja internetin muille tiedotuskanaville alkaa näyttää yhä ilmeisemmältä. Vai onko viime aikoina vaihtoehtomediassa paljastettu jotain niin vakavaa, että tämä hyökkäys selittyy sillä?

 

Tiedättekö nimittäin, milloin vaihtoehtomedian menestyksekkäimmäksi lippulaivaksi kohonneen MV-lehden mustamaalaus valhemediassa alkoi? Se alkoi seuraavana päivänä siitä, kun MV-lehti ainoana mediana julkaisi tutkija Jukka Davidssonin ilmoituksen siitä, että maamme korkeimman johdon toimia on alettu käsitellä kansainvälisessä rikostuomioistuimessa rikosnimikkeellä rahanpesu ja rikokset ihmisyyttä vastaan.

 

korvakuulo 6 (3)Kristiina Kalliojärvi

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

  1. Nonniin, nyt alkaa tuutteja aueta ja niin sen olla pitääkin! Valhemedialle luuta kurkkuun ja seuraavien vaalien jälkeen niin kovat verot ettei yt:n jälkeen jää kuin lehdenjakajat töihin, ei ketään muita! HYVÄ!

     

    (onkohan Waltamedian taustalla tuttuja)

  2. Jatketaan tuohon vielä että isovaleYLE lakkautetaan tai jos ei, yleveroa korotetaan ja se kokonaisuudessaan jaetaan kantasuomalaisille vähävaraisille. Samalla KOKO nykyinen systeemi romutetaan ja uudeksi pääjohtajaksi esitetään ja valitaan Ilja J, jolle annetaan täydet valtuudet valita henkilökunta miten parhaaksi näkee.

    Hyvältä näyttää!

  3. On vaikeaa yrittää keksiä valheita. Siihen tarvitaan puoli miljardia euroa ja satoja työntekijöitä. Totuuden julkaiseminen on paljon helpompaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *