Seinäjoen Jalkapallokerhon ja Vaasan Palloseuran paikallisderby käynnistyi vaasalaiskannattajien törkeällä lakanashow:lla. sjk vps lakanaIsossa herjalakanassa oli teksti: "SEURA MUOVIA, NAMUSETÄ MAKSAA, SJK – SUOMIFUTIKSEN HÄPEÄ".

Tästä sisuuntuneena SJK halusi näyttää vaasalaisille kaapin paikan. Pelin alku oli selvää seinäjokelaisten dominointia. 18. minuutilla Mehmet Hetemaj sai Richie Dormanin antaman vapaapotkun jälkitilanteesta pallon jalkoihin ja veti sydämensä kyllyydestä pelivälineen verkon perille. Samalla putosi apina miehen harteilta, sillä maali oli ensimmäinen SJK:n paidassa. Suotta ei valmentaja Simo Valakari ylistänyt Hetemaj'n merkitystä joukkueelle.

– Tosi tärkeä pelaaja meille. Pystyy pallolliseen pelaamiseen ja on myös puolustuksen tuki siinä puolustuslinjan edessä. Tänäänkin katkoi monta syöttöä, mitä VPS yritti hyökkääjän jalkaan. Koko ajan pääsee paremmin Suomen futikseen takaisin mitä tämä vaatii. Paljon ollaan "Mehun" kanssa juteltu ja paljon on asioita, jota me tiedetään, että voidaan tehdä paremmin, että pääsis seuraavalle tasolle. Jätkä tekee joka päivä niiden eteen tosi kovasti duunia. Hieno persoona ja se ammattimaisuus ja vaatimustaso, minkä se tuo joukkueeseen ja ajaa muita pelaajia eteenpäin on ihailtavaa. Hieno jätkä.

VPS sai peliinsä otetta jakson lopussa ja jopa dominoi peliä toisen puoliajan alussa. Kesken vahvan painostuskauden VPS:n Loorents Hertsi erehtyi taklaamaan  brown sjk (2)SJK:n Richie Dormania rangaistusalueella ja tuomari näytti tylysti pilkkua. Samalla Hertsi sai toisen keltaisen, mikä tiesi ulosajoa. Wayne Brown ampui rankkarin varmasti maalin vasempaan alakulmaan ja SJK oli siirtynyt ratkaisevaan 2-0 -johtoon. Pelin loppu oli kosmetiikkaa ja näin SJK aiheutti VPS:lle jo kuudennen tappion Veikkausliigassa. Valmentaja Olli Huttusen penkki heiluu jo uhkaavasti.

– Me puolustettiin alussa tiiviisti ja fiksusti, mutta ajatus oli olla aktiivisempi ylöspäin. Yksi erikoistilanne muutti pelin kulkua. Ensimmäisen puoliajan lopulla päästiin peliin mukaan ja otettiin toisella puoliskolla kontrolli peliin, saatiin SJK puolustuskannalle, oltiin aktiivisia ja oltiin hyvin pelissä mukana siihen rankkariin asti. Peli ratkesi samaan kuin meidän kaikki tämän kauden pelit, mitkä ollaan maalilla hävitty eli pieniin asioihin. Syötöt, haltuunotot ja erikoistilanteet eivät vain toimi, Huttunen harmitteli.
 

SJK:n saama rankkari hieman kismitti Huttusta.
 

valakari (2)– Pelaaja sanoi, että hän pelasi palloa ja vastusta pelasi häntä eli plokkasi hänet pois. Jos se näin oli niin olihan se aika karmea tuomarivirhe. En pysty varmasti sanomaan, sillä penkiltä ei sitä nähnyt. Se täytyy tietysti katsoa vielä videolta.

 

Simo Valakari oli tietenkin tyytyväinen pelaajiinsa ja lopputulokseen.
 

– Kokonaisuudessaan ehjä esitys ja lopuksi ansaittu voitto. Aloitettiin peli tosi hyvin ja jatkettiin siitä, mihin maanantaina jäätiin. Pieni ongelma tuli siinä, että kaikki pelit ovat erilaisia ja nyt tila oli eri paikassa, missä se oli maanantaina. Se on tietty askel tässä meidän prosessissa, että pystytään tunnistamaan pelin sisällä, missä se tila ottelussa on. Toka jakson alussa oli vepsun hyvyyttä, että ne laittoi meidät ahtaalle ja tuli kovaa. Onneksi saatiin toka maali ja loppu oli kosmetiikkaa, Valakari summasi.

 

 

– Erkki Valtamäki –

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *