Sotkamon Jymyn Niko Korhosen kaksi Savonjokeen päätynyttä läpilyöntiä käänsivät kolmannen loppuottelun Jymylle. Vimpelin Veto taipui lopulta suoraan 0-2 (4-6, 2-6).IMG_8928 (2)

Korhonen ratkaisi avausjakson iskemällä pallon kakkosluukusta läpi kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Vimpelin koppari Mikko Haukkala ehti pallon tielle, mutta penkasta sirvahtanut peliväline pomppasi Savonjokeen.

– Viime yönä kämppäkaverin Piiponniemen Niilon kanssa katsottiin vähän paikkoja edellisestä pelistä täällä. Ne oli katsottuja paikkoja, sivittuja paikkoja. Hienoltahan se tuntuu, kun pääsee kaverikin välillä Savonjokeen, kun viime kerralla oltiin me, tyytyväinen Korhonen hehkutteli.

IMG_8907 (2)Korhosen kunnarin lisäksi kotiin ehti myös Niilo Piiponniemi. Vimpeli oli tätä ennen siirtynyt 1-0 johtoon Janne Mäkelän lyötyä Haukkalan kotiin.

Komulaisen sinetti

Lopullisen niitin ensimmäiseen jaksoon löi edellisen pelin rasistisista lausunnoistaan julkisuuteen noussut Jani Komulainen. Hänen kolmospuolen kumuransa yllätti koppari Henry Puputin tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Kopparin yli pomppanneella lyönnillä ehtivät kotiin Niko Korhonen, Toni Kohonen ja Kosti Rautiainen. Kahden vuoron jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 1-6.

IMG_8860 (2)Vimpelin Janne Mäkelä kavensi kolmannessa, kun Jymyn kolmospolttaja Veikko Vartiainen hidasteli heitossaan ja Mikko Kanala toi 2-6. Mikko Rantalahden lyönnillä Haukkala juoksi vielä 3-6:een. Kotijoukkueen painostus jatkui vielä päätösvuorossa, mutta se tuotti vain yhden kavennusjuoksun. Mäkelä sijoitti väliin ja Tuomo Lönnmark juoksi jakson päätöslukemiksi 4-6.

Virheet ratkaisivat

Toinen jakso alkoi hermostuneesti. Toisessa vuorossa Vimpeli siirtyi 1-0 johtoon, kun Kohosen heitto meni kakkosvahti Kosti Rautiaisen yli Savonjokeen. Mikko Kanala ehti kotipiiriin.

Näissä lukemissa edettiin aina viimeiseen vuoropariin asti. Ensin Sotkamo kavensi 1-1:een kolmospesän harhaheitolla. Juoksun toi Piiponniemi. 1-2 lukemat viimeisteli Toni Kohonen juuri oikean mittaisella näpäyksellä. Nopea Niko Korhonen ehti kotiin ennen Arttu Ruuskan palautuspalloa.

Niko Korhosen toinen huippuhetki osui juuri oikeaan paikkaan. IMG_8903 (2)Tiukka veto kolmosluukkuun päätyi jälleen Savonjokeen, ja Piiponniemi kiersi ykköseltä kotiin saakka. Korhonen itse ehti kolmoselle, mutta kunnari jäi tulematta, kun mies lähti kakkoselta vasta heiton jälkeen. Kohonen löi helpon pallon Lönnmarkin isoon räpylään, joka ei pitänyt, ja Korhosen toi tuplajuoksun. Pitkä sisävuoro jatkui, samoin Vimpelin ulkopelivaikeudet. Lukkari Janne Heimonen lähti hakemaan Kosti Rautiaisen ykkösrajanäpäystä, mutta ei ehtinyt takaisin kotipesään ennen Antti Hartikaista. Tilanne oli jo 1-5. Hartikaisen tuli vielä kertaalleen lyöntivuoroon ja iski pallon nollatilanteessa kopparien välistä maisemiin ja tilanne oli jo 1-6.

Tästä Vimpeli ei enää toipunut, vaikka tasoittavalla saatiinkin aikaan yksi Sami Haapakosken lyömä ja Teemu Isokedon tuoma kavennusjuoksu.

Sotkamo iski kotijoukkueen vahvuuksilla, läpilyönneillä. Yksi hyvä vuoropari molemmilla jaksoilla riitti voittoon. Näin Jymy siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon ja mestaruus on katkolla sunnuntaina Hiukan stadionilla Sotkamossa.

Parhaat

Sotkamon ja koko kentän paras oli kunnarin ja kaksi tavallista lyönyt sekä neljä tuonut Niko Korhonen (13/15).

IMG_8943 (2)– Alussa vähän takkusi, mutta läpilyönnit aukaisivat meidän peliä ja pelaamiseen tuli rentoutta. Kyllä läpärit olivat meidän vahvuus tänään. Kun vielä pelattiin tiukka ulkopeli niin se siivitti meidät voittoon. Pelataan vielä huomenna ja katsotaan, mikä silloin on tilanne, kentän ykkönen tuumiskeli.

Vieraiden ykköspalkinnon sai kunnarin ja kolme juoksua lyönyt jokeri Jani Komulainen (9/9). Viikon ajan vellonut kohu hänen syyrialaislausunnoistaan ei kokeneen pelimiehen suorituksiin vaikuttanut. Yksi Sotkamon onnistujista oli myös lukkari Toni Kohonen (3/5). Kaksi lyötyä juoksua oli oiva osoitus tämän hetken parhaan pesäpalloilijan taidoista. Niilo Piiponniemen (6/9) eteneminen ja kentälle meno oli ihailtavaa katsottavaa. Pikakiituria ei helpolla pesille polteta. IMG_8897 (2)Antti Hartikainen (6/11) iski kunnarin tyhjään kenttään, mutta kolmosvaihdoissa oli nyt vaikeuksia. Joukkueen tykki Roope Korhonen (0/8) oli tänään pahasti ruosteessa.

Vimpelin ykköspalkinnon pokkasi kaksi juoksua tuonut Mikko Kanala (7/10). Sisäpelissä Vimpeliä piti pystyssä jälleen kerran kolme juoksua lyönyt jokeri Janne Mäkelä ((4/9). Mikko Haukkala (4/4) meni varmasti kentälle ja toi kaksi juoksua. Henri Puputti (5/6) vaihtoi tehokkaasti, mutta ulkopelissä tuli yksi ratkaiseva epäonnistuminen. Komulaisen läpilyönti olisi pitänyt torjua.

Pelinjohtajat

Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen oli tyytyväinen miehistönsä voitontahtoon.

IMG_8833 (2)– Usko oli tänään ratkaiseva asia. Voitto mielessä mentiin ja voittoa hoettiin. Keskityimme niihin juttuihin, joihin voimme itse vaikuttaa ja omaan ydinosaamiseen. Tiesimme, miten valtava mahdollisuus täältä on voitto hake niin siihen uskottiin ja tartuttiin. Kyllä isot pelaajat oli tänäänkin isoja. Tuotiin tänään pienten lyöntien rinnalle vähän rohkeutta ja siitä porukalle kiitos. Yhdessä katsottiin läpilyöntipaikkoja ja myös pelaajat ottivat henkilökohtaista vastuunkantoa. Tärkeällä hetkellä maila ei tärissyt, eikä päätä paleltanut, Korhonen iloitsi.

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki harmitteli kahta mustaa vuoroparia.


IMG_8879 (2)– Kaksi aika mustaa ulkovuoroa meillä oli tänään, yksi molemmilla jaksoilla, Kuusi juoksua molemmissa, että niiden ulkopuolella hyvää tekemistä. Kyllä 23 tilannetta ja tuon verran läpilyöntejä, joukossa hyviä lyöntejä ja ulkopelivirheitä niin kuusi päästettyä juoksua jaksoon on aika paljon. Vaikea niillä määrillä on voittaa tällaisia pelejä voittaa. Meillä oli toisella jaksolla iskun paikat 1-0 tilanteessa ja Mäkelän Jannen kumuralla jäi vielä juoksu tulematta, joka oli juoksun arvoinen lyönti, Pulinat pois, vastustaja oli tänään parempi ja huomenna jatketaan, Kivimäki tiivisti.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *