Seinäjoen Maila-Jussien ja Viinijärven Urheilijoiden naisten superpesisottelu oli alusta lähtien vieraiden hallintaa. Joukkueet ovat sarjassa sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. Maila-Jusseilla oli vielä pieni mahdollisuus nousta Viinijärven ohi pudotuspeleihin, mutta se olisi edellyttänyt kolmen pisteen voittoa viimeisistä peleistä ja Viinijärven jäämistä nollille. Tänään Viinijärvi hallitsi molempia jaksoja ja vei kaikki pisteet Pohjois-Karjalaan jaksoin 0-2 (0-1, 2-4). Vieraiden hallintaa kuvaavat hyvin kolmostilanteet, jotka menivät Viinijärvelle 17-8. Samalla se varmisti paikkansa kahdeksan joukossa. IMG_7018 (2)

Pelin kulku

Avausjakson kolme ensimmäistä vuoroa nuhjattiin molemmin puolin tuloksetta. Kumpikin joukkue sortui useisiin ykköspaloihin ja paloihin kärjen takana. Toki IMG_6936 (2)joukkueiden ulkopeli oli pelin alussa varsin pitävää ja esti juoksujen teon. Jakson ratkaisu tapahtui vasta Viinijärven viimeisessä tasoittavassa, kun Eeva Mäki-Maukola pystyi kotiuttamaan Johanna Myyryläisen. Jakso päättyi 0-1 lukemiin.

Myös toisen jakson avausjuoksu oli Mäki-Maukolan käsialaa. Näpäys riitti saattelemaan jokeri Laura Määtän kotiin. Viinijärvi siirtyi avausvuorossa vielä 0-2 johtoon Essi Saastamoisen välilyönnillä. Mäki-Maukola kipitti kotipesään. Maila-Jussit kavensi myös avausvuorossa Salla Pollarin iskettyä Kaisaleena Rautakorven kotiin.

Jakson ratkaisu tapahtui kolmannen vuoron alussa. Viinijärvi kehitteli takatilanteen, josta Määttä sekä Myyryläinen löivät ratkaisevat kaksi juoksua. Tuojina kunnostautuivat Niina Härkönen ja Johanna Rautio. IMG_6971 (2)Samassa vuoroparissa jokeri Anna-Ester Mäkelä löi superin avausjuoksunsa ja toi Jussittaret kahden juoksun päähän. Kotiin ehti Leena Sippola. Neljäs vuoro ei tuottanut kummallekaan lisäjuoksuja, joten kaikki kolme sarjapistettä lähtivät Viinijärvelle.

Parhaat

Viinijärven ykkönen oli kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Eeva Mäki-Maukola (4/6).

– Olen tykännyt olla nelosena ja lyödä juoksuja. Kyllä me oltiin pelin päällä koko ajan, vaikka ensimmäinen jakso meni tiukoille viimeiseen vuoroon. Muuten melko tyytyväinen koko joukkueen esitykseen. Hallittu peli meiltä, ehkä nuo ykköspalot oli ainoa miinus meidän tekemisessä tänään, tyytyväinen Mäki-Maukola kertoili.

IMG_6941 (2)Vieraiden kakkospalkinnon vei juoksun lyönyt ja tuonut jokeri Laura Määttä (5/6). Niina Härkönen (2/5) toi yhden juoksun ja sekoitti lukkaroinnillaan kotijoukkueen lyöntipeliä melkoisesti. Johanna Myyryläinen (3/6) löi yhden ja toi yhden juoksun sekä vaihtoi tehokkaasti.

Maila-Jussien paras oli juoksun lyönyt ja loistavan kopparipelin pelannut Salla Pollari (4/7).

IMG_6539– Kyllä se tietysti, kun on outo pelipaikkaa kestää aikansa tottua ja aikamoisia tollikkoja tulee, mutta ihan OK peli tänään, Pollari pohti omaa pelisuoritustaan.

Kotijoukkueen kakkospalkinnon pokkasi juoksun tuonut ja tehokkaasti vaihtanut Leena Sippola (4/7). Krista Tyynelä (6/9)hoiti kakkosvaihdot sadan prosentin tehoilla ja oli lukkarina totutun juonikas. Kolmannen pääsarjapelinsä pelannut Anna-Ester Mäkelä (2/2) löi superin avausjuoksun ja prosentit näyttävät täyttä sataa.

Pelinjohtajat

Viinijärven pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta ei aivan täysin joukkueensa pelisuoritukseen.

IMG_6987 (2)– 17 kolmostilannetta seitsemään sisävuoroon kertoo sitä, että hallitsimme peliä ja olimme hyvin sen päällä ja vietiin peliä eteenpäin. Syy siihen, että juoksumäärä jäi vähän pienemmäksi olivat takapalot, joita tehtiin ihan hirveä määrä. Ei ole kyllä sallittua tässä vaiheessa kautta. Oli meidän pelissä paljon hyvää. Meillä on toiminut hyvin pitkä kärki numeroon seitsemän asti ja kolmella jokerilla. Saadaan luotua riittävästi painetta. Tyytyväinen olen voittoon, vaikka vieraspelit ovat meille vaikeita. Kolme pinnaa oli jaossa ja kolme saatiin, tyytyväinen Yli-Saunamäki analysoi joukkueensa otteita.

Maila-Jussien viuhkamiehellä Jukka Peltoniemellä oli samoja murheita.

IMG_7024 (2)– Eka jakso olisi ollut otettavissa, mutta siinä tuli niin paljon ns. turhia paloja, että se söi pelin aivan tyystin. Saatiin pelaaja kolmoselle, mutta sen jälkeen vuoro päättyi ennen kuin päästiin yrittämään edes kotiin. Ulkopeli oli ihan kelvollista. Aika hyvin räpylä piti ja saatiin hyviä kiinniottoja ja hyviä paloja. Sisäpelissä meidän suorittamisen taso ei riitä, Peltoniemi harmitteli.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *