vesa keskinenKyläkauppias Vesa Keskinen on sydämistynyt aluehallintoviraston toiminnasta koskien kauppojen aukioloaikoja. Keskisen mukaan toiminta täyttää jo koulukiusaamisen tunnusmerkit. Asiasta kertoi Iltalehti.

Viimeksi kyläkauppias sai kokea sääntökikkailut joulukuussa, kun Tuurin Kyläkauppa haki aukiololupaa loppiaiselle. Aikaisempina vuosina lupa oli evätty ja myönnetty Keskisen mukaan vain niille paikkakunnille, joissa loppiaisena käy venäläisiä. Tänä vuonna aluehallintovirastossa päätettiin yllättäen toisin. Lupa loppiaisen aukioloajalle heltisi.

Keskinen on suivaantunut luvan myöntämisprosessiin. Luvan myöntämisen kulkua Keskinen kuvailee "mielivaltaiseksi". Aluehallintovirasto mietti asiaa 24 päivää ja antoi myönteisen päätöksen 29. joulukuuta. Itse päätöksestä ilmoitettiin tosin Keskiselle vasta perjantaina 2. tammikuuta. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Keskiselle jäi vain yksi arkipäivä aikaa järjestää työasiat. Keskinen kutsuu päätöksen panttaamista koulukiusaamiseksi.

– Minä pidän jatkossa Kyläkauppani auki niin kuin itse parhaimmaksi näen työntekijöideni tulevaisuuden turvaamiseksi, hän ilmoittaa.

Keskisen mukaan aluehallintaviraston pelleily aukioloaikojen suhteen ei rajoitu yksistään loppiaiseen vaan myös kesäsunnuntaiden aukioloaikohin, pitää keskisen kyläkauppaanoa erikseen lupa. Viime kesänä Keskinen anoi lupia kaikille kesä-elokuun sunnuntaille. Yllätys oli melkoinen, sillä nyt kesäkuu hylättiin, heinäkuu hyväksyttiin ja kaksi elokuun sunnuntaina hyväksyttiin.

Keskinen aikoo jatkossa pitää kyläkauppansa auki juuri niin kuin itse haluaa.

– Jonkun on vain tämä aloitettava, että saadaan joku järki kaupan aukioloaikasääntöihin niin kellonaikojen kuin kokoluokkienkin suhteen. Kyllä suomalainen tietää, koska haluaa kauppaan mennä. Ja kyllä vastaavasti kauppiaan pitää tietää, koska hän pitää kauppaansa auki. Ei siihen virkamiehiä tarvita sotkemaan asioita kauppojen pinta-alaneliöiden ja poukkoilevine aukioloaikojen, kauppojen sijainnin ja venäläisten tulemisen tai tulemattomuuden suhteen, Keskinen päättää.

Myöhemmin Vesa Keskinen pyysi anteeksi antamiaan vääriä tietoja.

– Pyydän anteeksi antamaani erheellistä tietoa siitä päivämäärästä, jolloin loppiaisen aukiolohakemus olisi jätetty aluehallintovirastolle! Oikea päivämäärä on 19. joulukuuta. Ei 5. joulukuuta, kuten olin kertonut. Väärä päivämäärä tuli edellisen vuoden loppiaisen aukiolohakemuksesta, joka oli päivätty 5.12.2013.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *