Seinäjoen kaupunginvaltuustossa 24.8.2015 tehtiin aloite pakolaisten vastaanottokeskuksen perustamisesta Seinäjoelle.

IMG_3991 (5)Tilanne pakolaispolitiikan osalta on globaalisti muuttunut ja pakolaisten tilanne huonontunut entisestään. Suomella on humanitääriset velvoitteet, joista kunnan kantavat käytännön vastuun.

Sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuustoryhmät esittävät, että Seinäjoen kaupunki käynnistää välittömästi toimet vastaanottokeskuksen perustamiseksi. Humanitäärisen avun lisäksi vastaanottokeskus työllistää ja kanavoi valtion rahaa alueelle. Maakuntakeskuksen on kannettava vastuunsa.”

Muut valtuustoryhmät esittivät heti tuoreeltaan kielteisen kantansa asiaan. Aiheesta on sen jälkeen virinnyt kiivas yleinen keskustelu, missä on puolin ja toisin tilannetta kärjistetty.

Facebookin sivustolle on perustettu kaksi yhteisöä, toinen puolesta ja toinen vastaan. Tällä hetkellä ”Puollamme pakolaisten vastaanottokeskuksen perustamista Seinäjoelle” -yhteisö on saanut 437 kannattajaa ja ”Vastustamme pakolaisten vastaanottokeskusta Seinäjoelle 3670 kannattajaa.

tulkkaushakemusVoimasuhteet näyttävät olevan selkeät. Nyt kuitenkin Seinäjoen virkamiesten toimesta on aloitettu valmistelut keskuksen perustamiseksi. Vai onko? Olisi mielenkiintoista tietää, mitä varten oheisella ilmoituksella haetaan kaupungin palvelukseen usean eri kielisiä tulkkeja?

Valtamäki kasvo – Kopio 2 (2)

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *