Seinäjoen JymyJussit päätti viisi sarjakierrosta kestäneen tappioputken 2-1 (3-2, 0-4, 5-1) voitolla Kiteen Pallosta. Nurmon Hyllykalliolla pelattu Nurmon Jymyn 90-vuotisjuhlaottelu oli Vainionpäiden, Mikon ja Jukka-Pekan juhlaa. Jukka-Pekka ratkaisi avausjakson ja Mikko supervuoron. Kitee hallitsi toista jaksoa ja vei kolmostilanteet 17-10.

Ensimmäisen jakson toisessa vuorossa JymyJussit siirtyi 1-0 johtoon Jukka-Pekka Vainionpään kakkospuolen kupperilla. Johtojuoksun toi Tero Viinamäki. IMG_3851 (2)Kitee kuittasi kolmannessa, kun Joni Tervon hermopallo ei pysynyt seinäjokelaisten hyppysissä ja Topi Hurskainen syöksyi kotiin. J-P Vainionpää oli taas asialla kolmannen tasoittavalla. Nyt kupperi löysi tilaa kolmoskopparin edestä ja kotiin kirmaisi Antti Kuusisto. Päätösvuorossa Kitee tuli jälleen rinnalle Topi Hurskaisen kakkosrajaleikkurin pompittua ulkopelaajan jalasta maisemiin. Ville Posti juoksi 2-2:een. JymyJussien ratkaisijaksi nousi kentän nuorin pelaaja Tero Tyynelä, joka upotti pallon Kiteen kakkoskopparin eteen. 3-2 voittojuoksun toi Ville Viita.

Kiteen dominointia

Toinen jakso oli Kiteen täydellistä dominointia. Se loi Topi Hurskaisen ja Sami Partasen erinomaisilla vaihtolyönneillä yhdeksän kolmostilannetta kotijoukkueen yhtä vastaan. IMG_3889 (2)Niistä syntyi kaikkiaan neljä juoksua. Ensimmäisessä vuorossa Partanen löi keskelle ja Jere Vikström toi 0-1. Joukkueen positiivisin yllättäjä sieppari Hannes Pekkinen onnistui myös mailan varressa. Kotijoukkueen ulkokentän haparoidessa 0-2 johtojuoksun toi Topi Hurskainen. JymyJussien yritykset kilpistyivät Kiteen hyvin pelanneeseen ulkokenttään. Etenkin etukentän kolmikko lukkari Tervo, ykkösvahti Partanen ja sieppari Pekkinen oli erinomainen. Toisen jakson loput juoksut syntyivät kakkospesän harhaheitolla. Ville Hämäläinen ja Jere Vikström sinetöivät Kiteelle jaksovoiton luvuin 0-4.

Supervuoro alkoi Kiteen sisävuorolla. Se kehitteli ajolähdön, jota asettui purkamaan hyvän pelin sekä sisällä IMG_3940 (2)että ulkona pelannut Joni Tervo. Hänen lyöntinsä löysi tilaa JymyJussien kakkosluukusta ja Topi Hurskainen toi kolmannen juoksunsa. JymyJussien takaa-ajon aloitti Jukka-Pekka Vainionpää keskipompulla. Veli-Pekka Yli-Hirvelän tuoma tasoitusjuoksu aiheutti Kiteen leirissä polemiikkia, kun ottelun pelituomari Peter Laitio näki lukkari Tervon jalan olleen irti kotipesästä ja hyväksyi juoksun. Oheinen kuva osoittaa, että tuomari oli oikeassa.

Lopullisen sinetin iski Mikko Vainionpää, jonka kupperi yllätti kakkoskoppari Ville Hämäläisen. Pallo pomppasi kopparin yli ja vieri aina taka-aitaan saakka. Vainionpää kiersi kunnarin ja kotiin ehtivät myös Ilari Siutla, Kuusisto ja J-P Vainionpää. Supervuoro päättyi JymyJussien 5-1 voittoon.

Parhaat

JymyJussien ykkönen oli jälleen kerran Jukka-Pekka Vainionpää (5/7) kolmella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla. IMG_3840 (2)Kakkospalkinto annettiin kärkietenijänä hienon pelin pelanneelle Veli-Pekka Yli-Hirvelälle (6/7). Mikko Vainionpää (7/9) löi 1+3 ja vaihtoi tehokkaasti. Tero Tyynelä (1/3) löi avausjakson voittojuoksun. Toisen pelinsä JymyJusseissa pelannut Juha Katajisto (1/5) väläytti muutaman kerran polttolinjalla, mutta oli sisäpelissä rooliton.

Kiteen Pallon ykkönen oli yhden lyönyt ja kolme tuonut Topi Hurskainen (5/5). Jostakin syystä pyttykerho unohti hänet kokonaan. Ykkösellä palkittiin loistavasti sekä sisällä että ulkona pelannut ykkösvahti Sami Partanen (6/10). Mies löi myös yhden juoksun. Lukkari Joni Tervoon (5/8) sopivat samat sanat kuin Partaseen. Tuloksena kaksi lyötyä juoksua. Jokeri Toni Laakso (5/7) oli myös mailan varressa tehokas.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *