IMG_2447    Jukka-Pekka Vainionpää löi ottelussa kunnarin ja kuusi tavallista juoksua.

JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpään hurja lyöntivire piti Vimpelin Vetoa ajoittain sillassa   naapurusten kohdatessa Seinäjoen Ilkka Areenalla. Vainionpää iski Vedon niukkaan 1-2 (6-8, 3-2, 0-1) voittoon päättyneessä ottelussa kunnarin ja kuusi juoksua. 

Molemmilta joukkueilta puuttui kokoonpanosta lievästi loukkaantuneet avainpelaajat Mikko Kanala Vedosta ja Ville Viita JymyJusseista. Viidan paikan lukkarina korvasi Sami Korvola ja Kanalan Jere Saukko.

Pelin avausvuorossa vaikutti siltä, että Vimpeli vie Jusseja miten tahtoo. Se takoi heti kärkeen viisi juoksua. Juoksutehtailun aloitti Matias Rinta-aho, jonka näpäys kakkosrajaan riitti nopealle Teemu Isokedolle. Sitten alkoi Henri Puputti-show.  Ensin hermopallo linjaan ja kotiin ehti Saukko, sitten viimeisellä koppilyönnin yritys kakkospuolelle. Jussien takakenttä haparoi ja Sami Haapakoski sekä Rinta-aho kiersivät kotiin. Kun vielä Janne Heimosen lyönti yllätti kotijoukkueen kopparit ja Puputti syöksyi kotiin, olivat taululla lukemat 0-5.

Vainionpään niitti

JymyJussien tähtijokeri Jukka-Pekka Vainionpää nosti kotijoukkueen peliin mukaan toisessa vuorossa. Painuva lyönti kolmoskulmaan yllätti koppari Puputin ja kotiin ehtivät Tuomas Raunio, Miika Anttila ja Jani Pylkkä. Vainionpää itse hölkkäsi kunnarin. IMG_2451Samu Sarre varmisti vielä pussinpohjalyönnillä Vainionpään tuplajuoksun ja kolmannen jokerin Markus Hallasuon kakkospuolen kumura saatteli Atte Kontion ensimmäiseen superpesisjuoksuun. Jussit oli yllättäen siirtynyt 6-5 johtoon.

Vimpeli tuli heti toisen tasoittavalla rinnalle ja ohi. Teemu Isoketo iski pallon kakkoluukusta maisemiin ja kiersi kunnarin. Puputti löi kolmossaumaan ja Saukko juoksi kotiin. Jakson loppunumerot 6-8 viimeisteli Janne Mäkelä kumuralla ja kotiin kipaisi Sami Haapakoski.

Toinen jakso JymyJusseille

Toisen jakson JymyJussit aloitti terävästi. Vimpeli jäi avausvuorossa nollille, mutta kotijoukkue järjesti hurjassa lyöntivireessä olevalle Vainionpäälle ajon. Mies kiitti ja iski kaksi juoksua. Ensin kumura riitti Pylkälle ja heti perään kotiin syöksyi 16-vuotias Elmeri Lieto

IMG_24442-0 numeroissa jatkettiin aina päätösvuoroon asti. Siinä näytti jo siltä, että Vimpeli selviää sillasta. Se puristi väkisin kaksi juoksua. Puputin hidastettu linjaan auttoi Isokedon kotiin ja Mäkelän kumura riitti Joonas Suomiselle.

JymyJussit ja Jukka-Pekka Vainionpää eivät tähän tyytyneet. Neljännen tasoittavalla superjokerille järjestettiin ajo, eikä mies pettänyt. Painuva kumuralyönti Puputin eteen saatteli Raunion kotipesään ja Jussit juhli jaksovoittoa.

Supervuoro Vedolle

puputtiJymyJussit ei saanut omalla sisävuorolla juoksua aikaan, joten Vimpelille riitti voittoon yksi juoksu. Sen Veto myös teki. Isoketo meni pompulla kentälle, Haapakoski siirsi kakkoselle ja mailan varteen tuli vieraiden paras mies Henri Puputti. Ensin vaihto kolmoselle ja viimeisellä keskipomppu. Voittojuoksu oli Puputin kuudes lyöty juoksu ottelussa. Näin Vimpeli otti rutiinilla voiton ja kaksi sarjapistettä.

Parhaat

Vimpelin ykkönen oli kuusi juoksua lyönyt Henri Puputti (6/11). Miinuspuolelle voidaan laskea Vainionpään läpilyönnin missaaminen.

– Ei tässä sarjassa ole yhtään sellaista joukkuetta, jota vastaan voi lähteä takki auki tai puolilla valoilla. Tänään se taas nähtiin, jos ei oteta jokaista joukkuetta tosissaan niin näin voi käydä. Toki kaveri löi hyvin, mutta myös meille tuli myös semmoisia arviointivirheitä. Itse taisin päästää viisi-kuusi juoksua, Puputti kommentoi peliään.

isoketo teemu 2Teemu Isoketo (9/10) meni kentälle varmasti, toi neljä juoksua löi kunnarin tyhjään kenttään. Vedon kärki kulkee todella lujaa.

JymyJussien paras oli Jukka-Pekka Vainionpää (7/10) jonka saldo oli jälleen mahtava, kunnari ja kuusi tavallista. Miestä ei näytä pysäyttävän mikään.

– Mielestäni Vimpeli on superin paras joukkueen, ja saatiin siltä piste niin olen ihan tyytyväinen tähän tulokseen. Ainahan tappio harmittaa, vaikka olisi se voinut huonomminkin mennä. Superit ovat olleet meille vaikeita eikä ole saatu käännettyä voitoiksi, mutta meillä on nuori joukkue vielä ja siihen pitää löytää lääkkeet, että saadaan käännettyä ne voitoiksi. Itselläni menee nyt hyvin, joten antaa paukkua vaan, tyytyväinen Vainionpää summasi.

Kakkospalkinnon pokkasi Miika Anttila (4/7). Pytty olisi voitu antaa kenelle tahansa jussijoukosta. Tero Tyynelä (4/6) oli linjassa mies paikallaan ja tehokas myös sisällä.

Pelinjohtajat

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ihmetteli joukkueensa otteen katoamista 5-0 tilanteessa.

kivimäki– Kun päästiin 5-0 johtoon niin ehkä se vähän kenties toi semmoista tunnetta, että näinkö tämä tästä tulee. Sitten Jukkiksen hieno lyönti taakse, että kyllä kotijoukkueelle pitää antaa tunnustusta.  Pelasivat railakasta peliä hyvällä ilmeellä. Meillä oli vähän semmoista, kun jäätiin taakse niin se meni aina vaan hankalammaksi. Tietysti olen tyytyväinen, että pystyttiin superissa, tiukassa paikkaa runttaamaan väkisin voitto, Kivimäki summasi.

JymyJussien virkaveli Mikko Vainionpää ei pitänyt tunnelmia nyt yhtä surkeina, kun edellisen pelin jälkeen.

vainionpää mikko– Mielenkiintoinen ottelu taas. Meillä on kyllä kiva joukkue sillä lailla, että se osaa tehdä valtavasti virheitä, mutta silti pystyy mihin vaan, kuten tänään nähtiin. Eka jakso harmittaa valtavasti, jos kaksi anneettiin edestä ja sitten kaksi kopinnostolla. Kun menimme 6-5 johtoon, niin siellä oli vielä pari läpäriä tulon päällä. Se kertoo paljon tästä joukkueesta. Meillä on vielä tekemistä siinä, että saadaan perussuorittaminen kuntoon ja helpot virheet pois, niin sitten ollaan seuraavalla tasolla, Vainionpää pohdiskeli

Erkki Valtamäki

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *