IMG_2834Jukka-Pekka Vainionpää iski hulppeat juoksulukemat, kaksi kunnaria ja yhdeksän tavallista.

 

Jukka-Pekka Vainionpään hurja lyöntivire jatkui JymyJussien ja Kempeleen Kirin superpesisottelussa. Tähän saakka kuuden juoksun keskiarvolla miehiä kotiin saatellut Vaasan Mailan kasvatti äityi ihan mahdottomaan suoritukseen. Kempeleen kentästä löytyi tilaa kunnarille ja yhdeksälle tavalliselle juoksulle. Aina, kun mies tarttui mailaan tuloksena oli vähintään yksi juoksu.

 

Seinäjoen JymyJussit – Kempeleen Kiri 2-0 (6-4, 11-2)


Kempele aloitti vahvasti

 

Kempeleen Kirin alku oli tyrmäävä. Heti avausvuorossa se siirtyi 0-2 johtoon Antti Vihtkarin keskipompulla ja Jarkko Hyryn hidastetulla. Tuojina Heikki Savikoski ja Onni Määttä.

IMG_2810Jarmo Viittanen löi Kempeleen juoksuista kaksi.

 

Toisessa vuorossa sama tahti jatkui. Jarmo Viittanen löi kakkossaumaan ja Savikoski syöksyi 0-3. Iiro Åmanin linjalyönti riitti Määtälle, kun lukkari Ville Viidan jalka ei pysynyt kotipesässä.

 

Toisen tasoittavalla alkoi Jukka-Pekka Vainionpää-show. JymyJussien kärki Viita-Toni MarjamäkiMiika Anttila järjesti palottoman ajon, ja Vainionpää puhkaisi IMG_2863kentän kakkosluukusta. Hetken mies ehti odotella kolmosella tuplajuoksua, kunnes Jani Pylkkä pisti näpäyksen kakkosrajaan ja Vainionpää syöksyi 5-4 johtolukemat.


Seuraavassa vuorossa Vainionpään maila puhui jälleen. Nyt kupperi kolmoskopparin eteen ja Viita kiiti kotipesään. Jakson loppunumerot olivat 6-4.

 

Toinen jakso yhtä tulitusta


Äiti-Vainionpää totesi tauolla, että kyllä poika vielä pari juoksua lyö. Löihän poika, mutta pari ei riittänyt alkuunkaan. Heti ensimmäisessä vuorossa Vainionpää näytti monipuolisen lyöntiarsenaalinsa. Ensin näpäys kakkosrajaan ja Tuomas Raunio toi 1-0, ja perään hidastettu linjaan ja nopea Sami Korvola juoksi 2-0.

 

IMG_2849Toisessa vuorossa Markus Hallasuo kotiutti kakkospuolen kumuralla Raunion ja meni itse ykköselle. Vuoroon tullut Vainionpää rokotti vuorostaan kakkosjatkeelta. Hallasuo kiersi ykköseltä kotiin ja Vainionpää lönkötteli toisen kunnarinsa. Joonas Riikilän lyönti kakkoskopparin eteen saatteli Vainionpään tuplajuoksuun. Näin JymyJussit johti jo 6-0.

 

Kempele onnistui toisen tasoittavalla avaamaan jakson juoksutilinsä. Jarmo Viittasen kumura putosi kolmoskoppari Jani Pylkän eteen, ja Kempeleen kärki Jani Lassila ehti kotiin.

 

Vainionpää hamusi lisää

 

Kolmannessa vuoroparissa Jukka-Pekka Vainionpään sai jälleen tilaisuuden ja sen myös käytti. Nyt arsenaalista löytyi keskipomppu, jonka turvin Raunio juoksi 7-1. Samu Sarre löi hermopallon linjaan. Viita toi kahdeksannen.

 

IMG_2881Vainionpää toista kunnaria juhlimassa Joonas Riikilä (vas), Vainionpää itse, Tero Tyynelä, Tuomas Raunio, valmentaja Jussi Parvi ja Ville Viita.

 

Neljännen alussa Kempeleen hyvin pelanneelta lukkarilta Jani Lassilalta lipsahti kaksi väärää. Raunio toi jo tilanteeksi 9-1. Vainionpää yhdestoista juoksu syntyi perinteisellä kupperilla kokeneen kolmoskoppari Antti Vihtkarin eteen, Viita toi. JymyJussien viimeinen juoksu oli puolestaan Sarren käsialaa. Miehen toisen juoksun toi Jani Pylkkä.

 

Kempele sai vielä tasoittavalla vapaataivaljuoksun, kun JymyJussien lukkari Ville Viita heitti vahingoss takstisen väärän tilanteessa, missä oli jo väärä alla. Näin toisen jakson loppulukemat olivat 11-2 ja koko ottelun 2-0 (6-4, 11-2).

 

Parhaat

 

Kultakypärä pysyy tukevasti Jukka-Pekka Vainionpään (14/15) hallussa. Uskomattomat lukemat 2+9 lyötyä ja neljä tuotua juoksua eivät ihan jokapäiväistä tavaraa ole.

 

– Vaikea sanoa miltä tuntuu. Sitä vain toivoo, että tämä jatkuu mahdollisimman kauan, eikä tule notkahduksia. Tämmösiä pelejä tuskin tulee, mutta toivottavasti osuu suht'koht keskelle keppiä jatkossakin. Se on tärkeintä, tyytyväinen Vainionpää kertoi.

 

IMG_2842JymyJussien toinen onnistuja oli sataprosenttisen sisäpelin pelannut Ville Viita (9/9). Viidan pomput pysyivät ruudussa ja lukkaripeli oli yhtä vahinkovapaataivaljuoksua lukuunottamatta erinomaista. Saldona oli myös neljä tuotua juoksua.

 

Myös Tuomas Raunio (5/7) toi neljä juoksua ja pelasi tasapainoisen ottelun. Nuorisokaartista Sami Korvola (4/5) onnistui hyvin kentällemenoissaan. Elmeri Lieto (2/2) onnistui kakkosvaihdoissa. Jani Pylkkä (4/7) kotiutti Vainionpään näpäyksellä, toi yhden juoksun ja suoriutui kolmosvaihdoista sataprosenttisesti. Samu Sarre (3/6) iski kaksi juoksua ja Joonas Riikilä (2/6) yhden.

 

Lassila Kempeleen paras

 

 

Kempeleen ykkönen oli oivallisesti lukkaroinut ja kärkenä kaksi juoksua tuonut Jani Lassila (5/6).

 

IMG_2848– Ulkona tuntui, että on ihan aseeton, kun vastustaja lyö palloa väliin koko ajan. Ei siinä oikein hyvää mieliin jäänyt mieleen tästä ottelusta, pettynyt Lassila summasi.

 

Jarmo Viittanen (3/8) löi vieraiden juoksuista kaksi, Antti Vihtkari (3/3) ja Jarkko Hyry (2/2) yhden. Heikki Savikoski (6/7) toi kaksi juoksua ja vaihtoi tehokkaasti, samoin Onni Määttä (3/5). Sataprosenttiseen suoritukseen sisäpelissä ylsi myös Iiro Åman (5/5) ja yksi lyöty juoksu.

 

Pelinjohtajat

 

JymyJussien pelinjohtaja Mikko Vainionpää tuskaili pelin alkua.

 

IMG_2887– Kyllähän meidän pelin alku oli taas heikko ja virhemäärä oli kohtuullisen iso. Jukkiksella (Vainionpää) on tällä hetkellä ihan OK kotiutusprosentti ja sillä on iso merkitys. Meillä on ihan repsakka meininki pukukopissa, mutta kentälle ei kuitenkaan tulla hereillä. Siihen pitää saada ryhtiä. Ei sitä aina voi antaa 4-0:aa tai 5-0:aa eteen, Vainionpää tuumaili.

 

Kempeleen Kirin viuhkamies Juha-Matti Ranta oli tyytymätön omiensa ulkopeliin.

 

IMG_2888– Kyllähän se tosi ratkaiseva oli se läpilyönti 4-4:ään toisen jakson alussa. Missään nimessä sen ei olisi pitänyt mennä läpi, sillä kaksi kaveria oli ihan mukana. Toki oli loistava lyönti, mutta se olisi pitänyt torjua. Sen jälkeen olisi ehkä ollut eri näköinen peli. Upeita lyöntejä oli Vainionpäältä, Ranta tunnusti.

 

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *