Hallitusneuvottelut ovat täydessä vauhdissa. Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus tulevat suurella todennäköisyydellä uuden hallituksen muodostamaan. Tulevan hallituksen tärkein työsarka löytyy taloudesta. EU 2Suomi on saatava nousuun keinolla millä hyvänsä. Koko ajan on toitotettu työn ja työpaikkojen merkitystä nousun veturina. Yrityksiä tulee tukea ja rohkaista luomaan uusia työpaikkoja.

Juuri näiden uusien työpaikkojen kannalta on tärkeää se, miten tuleva hallitus suhtautuu Eurooppa-politiikkaan ja kansainvälistymiseen. Tiedot kertovat, että näistä asioista olisi päästy sopuun. Todellisuudessa näin ei ole asia. Siitä kertoo hallitusneuvotteluissa mukana olevan kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan ulostulo YLE:n haastattelussa.
(http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_hallitusneuvottelija_kreikalle_ei_kolmatta_tukipakettia/7997750)
Saarakkalan mukaan Kreikalle ei tule enää antaa lisälainaa, vaikka tällainen linjaus hallitusneuvotteluissa onkin mahdollistettu. Perussuomalasten ei hallituspaikan menettämisen pelossakaan tule myöntyä tällaiseen.

Sanomalehti Ilkka (Ilkka 17.5.2015) otti pääkirjoituksessaan vahvasti kantaa hallitusneuvotteluissa perussuomalaisten vaatimuksesta sovittuihin lukausimaksuihin EU:n ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville korkeakouluopiskelijoille.
(http://www.ilkka.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/lukukausimaksu-saattaisi-sulkea-portin-niilt%C3%A4kin-joita-tarvittaisiin-1.1835001)
llkan mukaan päätös sulkee portit niiltäkin opiskelijoilta, joita meillä tarvitaan. Esimerkkinä venäläiset oiskelijat Itä-Suomen korkeakouluissa.

Melko erikoinen kannanotto. Kysymys on oikeudenmukaisuudesta ja tasapuolisuudesta. Mitä oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta on se, että suomalainen nuori joutuu Venäjällä opiskellessaan siitä maksamaan, mutta venäläinen nuori opiskelee meidän verorahoilla ylläpidetyssä koululaitoksessa maksuttomasti. Sama koskee EU-maa Viroa. Sielläkin opiskelu on suomalaisille maksullista. 20 000 ulkolaista opiskelijaa vievät paikan omilta nuoriltamme. Varsin kummallista, että Ilkka lähtee ottamaan näin rajusti kantaa venäläisten puolesta. Omista kansalaisistahan tässä pitäisi huolta kantaa.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Risto E. J. Penttilän puheenvuoro Euroopan tilanteesta osuu nappiin. Euro ja myös Euroopan Unioni ovat tulleet tiensä päähän. Sanovatpa viisaat "päättäjämme" asiasta mitä tahansa.

Valtamäki kasvo – Kopio 2

 

 


Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *