On marraskuun viimeinen viikko. Istun Espanjassa Calahondan asunnon terassilla ja kuuntelen yhtä kaikkien aikojen kauneimmista sävelmistä, Vesa-Matti Loirin Lapin kesää. Tulin Espanjaan kuukauden kirjoitus- ja golfinpeluumatkalle. Golfaaminen päättyi ensimmäisellä viikolla ruotsalaisnaisen ohjaaman golfauton alle. Kämmenluuni murtui.


Tämän jälkeen sain keskittyä kolme vuotta sitten kuolleen sotainvalidi-isäni sotareissusta kertovan kirjan "Rautaa hartioissa" kirjoittamiseen. Olen kuunnellut tuntikausia nauhoituksia, joita ehdin saada talteen ennen isäni kuolemaa. Olen myös tutustunut isäni sodanaikaisen komppanianpäällikön Antti Henttosen kirjoittamaan kirjaan "Tuolla puolen Syvärin". Syksyllä minulla oli myös tilaisuus tavata nyt 96-vuotias pirteä sotaveteraani.


Tarinoita kuunnellessa ja sotapäiväkirjoja selatessa minulle on valjennut kaikki se kauheus, mitä isäni ja hänen rintamakaverinsa ovat saaneet kokea puolustaessaan isänmaataan. Heidän uhraustensa ansiosta saamme nyt elää vapaassa ja turvallisessa Suomessa. Isäni avautui vasta viimeisinä elinvuosinaan. Niistä asioista ei puhuttu, niitä ei muisteltu, ne piti unohtaa. Nyt olen saanut palata näihin kauheuksiin.
 

Täällä Calahondan maisemissa tein päätöksen lähteä vielä kerran ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Haluan tehdä ilman aseita sen, minkä isäni joutui tekemään aseen kanssa. Hän mahdollisti minun ja meidän sukupolvemme elämän vapaassa Suomessa. Itse haluan antaa saman mahdollisuuden omille lapsilleni.


Olen saanut viimeisten vuosien aikana kokea henkilökohtaisesti sen, mitä tapahtuu, kun omaa kansaansa ja omia kansalaisiaan rohkenee puolustaa. Syksyllä 2015 maahan tuli 34 000 pakolaista. Osa heistä tuli ihan aitoina pakolaisina, mutta suuri osa aivan erilaisin motiivein ilman henkilöllisyyttä. Maassa on tämän jälkeen tapahtunut satoja raiskauksia ja lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä, jopa hengenriistoja. Valtaosa ei ole koskaan tullut eikä tule julkisuuteen.


Tein syksyllä 2015 valtuustoaloitteen Seinäjoelle suunnitellun vastaanottokeskuksen perustamisluvan tuomisesta valtuuston käsittelyyn. Näin ei koskaan tapahtunut, vaan minusta tehtiin poliisille kaksi tutkintapyyntöä. Ne eivät vielä johtaneet mihinkään, mutta myöhemmin kirjoittamastani fb-postauksesta, missä kritisoin tapahtuneita raiskauksia ja raiskaajia, minut tuomittiin 25 päiväsakkoon. Maakuntalehdet kirjoittivat asiasta 39 kuvalla ja nimellä varustettua artikkelia ja iltapäivälehdet otsikoivat Valtamäen toivoneen ihmisten raiskauksia. Viranomaiset alkoivat raiskaajajahdin sijaan jahdata meitä varoittajia, ja samalla synnytettiin täysin tekaistu rikosnimike "kiihottaminen kansanryhmää vastaan".


Tämä aiheutti silloin parin vuoden pituisen ”kireässä hirressä roikkumisen”. Kun samaan aikaan isäni kuoli, ja itse olin isossa polvien tekonivelleikkauksessa, toimintakykyni romahti. Nyt se on palannut ja olen valmis kolmannen kerran tavoittelemaan kansanedustajan paikkaa aitojen perussuomalaisten listalta.
 

 

 

 

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *