Joulukuisesta sunnuntaipäivästä tuli synkkä päivä liikenteessä. Kahdessa eri kuolonkolarissa menehtyi kaikkiaan kuusi ihmistä. Ensimmäisen kuolonkolari simoonnettomuuden tapahtumat alkoivat aamupäivällä yhdentoista aikaan, kun poliisi sai tiedon epäillystä rattijuoposta. Poliisi lähti auton perään Simon eteläpuolella. Kuljettaja lähti poliisin mukaan tahallaan ohittamaan edellä olevaa autoa, vaikka suoralla tiellä oli vastaantulijoita. Vastaan tulleessa autossa oli kemiläinen pariskunta ja heidän 11-vuotias lapsenlapsensa. Autoa kuljettanut isoisä kuoli välittömästi ja isoäiti myöhemmin matkalla sairaalaan. Takapenkillä istunut lapsenlapsi on hoidettavana Oulun Yliopistollisessa Keskussairaalassa eikä hänellä ole hengenvaaraa. Myös ohittamaan lähteneen auton kuljettaja, 19-vuotias Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva mies kuoli.

Toinen kuolonkolari tapahtui Keski-Suomessa Laukaassa. Sisä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan rekan ja henkilöauton törmäyksessä kuoli kolme ihmistä. Kaikki menehtyneet olivat henkilöautossa. Menehtyneistä kaksi oli naisia ja yksi mies. Rekan kuljettaja loukkaantui lievästi. Henkilöauto tuli nelostietä pohjoisen suunnasta ja törmäsi vastaan tulleeseen kuorma-autoon Laukaan Vehniällä 17 kilometriä Jyväskylän pohjoispuolella.

Pohjois-Karjalassa Valtimolla, 69 kilometriä Kajaanista etelään, tapahtui illalla hirvikolari, missä loukkaantui useita ihmisiä. Kolarissa oli osallisina kolme ajoneuvoa, joista kaksi törmäsi ensin hirveen ja sen jälkeen toinen autoista ajautui vastaantulevien kaistalle aiheuttaen kolarin vastaan tulleen auton kanssa. Nurmeksen suunnasta tulleessa henkilöautossa kaikki kolme matkustajaa loukkaantuivat vakavasti, yksi heistä on pieni lapsi. Toisessa hirveen törmänneessä autossa loukkaantui lievästi neljä nuorta.

(Lisätty 17.12.2014) Myös onnettomuudessa loukkaantuneet kaksivuotias lapsi ja hänen isänsä menehtyivät myöhemmin sairaalassa.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Valitettavasti tuossa Valtimon onnettomuudessakin kuoli kaksi henkilöä, 2-vuotias lapsi ja hänen isänsä, joten sunnuntai oli synkimmistä synkin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *