Suomen ja Tsekin välisessä puolivälieräottelussa oli kovat panokset. Kotiyleisö vaati Tsekeiltä voittoa, mutta Suomi ei sitä helpolla antanut. Tsekki lähti kotikisoihin kokeneella ja vahvalla joukkueella imageNHL-legenda Jaromir Jagr etunenässä. Suomi puolestaan tukeutui nuoriin. Seitsemän ensikertalaista eivät ole kuvia kumartaneet, vaan joukkue eteni USA-tappion jälkeen voitosta voittoon.

Ottelu alkoi Tsekin vahvalla painostuksella ja suomalaiset vaikuttivat oppipojilta. Ajassa 8.59 Tšekki siirtyy 1-0 johtoon Jan Kovarin maalilla. Tämän jälkeen ote siirtyi Suomelle. Erän lopulla ajassa 17.18 Tuomo Ruutu tasoitti lukemat 1-1:een. Syöttäjiksi merkittiin Petri Kontiola ja Sami Lepistö. Avauserä päättyi näihin lukemiin.

Toinen erä alkoi Suomen kannalta upeasti. Jussi Jokinen vei Suomen 2-1 johtoon ajassa 23.45. Esityön maaliin tekivät Lepistö ja Joonas Donskoi.

Tsekin tasoituksen iski ylivoimalla Jaromir Jagr. Tämän jälkeen alkoi venäläistuomarien show. Suomen tekemä maali hylättiin ja suomalaispelaaja komennettiin jäähylle. Suomi joutui pelaamaan kolmella neljää vastaan tuloksena tsekkimaali. Sen viimeisteli avausmaalin tekijä Jan Kovar Jagrin syötöstä. Toinen erä päättyi Tsekin johtoasemassa 3-2.

Kolmanteen erään Suomi tuli ryminällä, mutta Tsekillä oli vaarallisin maalipaikka. Lopulta Suomen yritys palkittiin, kun Aleksander Barkov iski Jussi Jokisen passista pelin 3-3:een ajassa 44.24.

Tasoitusmaalin jälkeen peli aaltoili päästä päähän ja molemmilla oli tilaisuutensa. Suomi sai pelata ylivoimalla, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Lopulta kun peliaikaa oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia tsekkien NHL-legenda Jaromir Jagr räjäytti katsomon. Janne Pesosen karmeasta virheestä Tšekki siirtyi 4-3 johtoon.

jagretu11015HH_bh[1]Suomi yritti vielä lopussa ilman maalivahtia, mutta Tšekki käytti tilanteen hyväksi ja Vladimir Sobotka löi tyhjiin 5-3 kun peliaikaa oli jäljellä 23 sekuntia. Näin 43-vuotiaasta Jagrista tuli tsekkiläisen sankari kahdella tehdyllä ja yhdellä syötetyllä maalilla.

Tsekki meni välieriin yhdessä Venäjän, Kanadan ja USA:n kanssa. Suomen MM-kisat päättyivät tähän tappioon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *