Suomi joutui taas kerran tyytymään hopeamitaleihin salibandyn MM-kisoissa Göteborgissa Ruotsissa. Suomi aloitti loppuottelun erinomaisesti ja siirtyi avauserässä Jani Kukkolan ja Risto Töllikön maaleilla 2-0 johtoon. Ruotsi kuitenkin kavensi ja tuli rinnalle toisessa erässä Mattias salibandy ruotsi suomiSamuelssonin ja Robin Nilsberthin maaleilla. Kolmannen erän 47 minuutilla Ruotsin Henrik Stenberg sohi yhdellä kädellä pallon ohi Suomen loistavasti pelanneen maalivahdin Eero Kososen. Aivan erän lopulla Suomella oli pari hyvää tilaisuutta tehdä tasoitusmaali, mutta molemmilla kerroilla pallo viuhui yli maalin. Juha Kivilehdon laukaus osui ylärimaan.

Ruotsin 3-2 voitto oli ansaittu, sillä se oli kukistanut Suomen jo alkusarjassa maalein 5-2. Suomalaispelaajista joukkueen kapteeni Tatu Väänänen ja keskushyökkääjä Jani Kukkola valittiin kisojen tähdistökentälliseen. Puolustaja Väänänen teki kisoissa tehot 1+1 ja Kukkola 4+3.

Suomen pääalmentaja Petri Kettunen kehui joukkueensa työmoraalia, vaikka tappio kirvelikin.

– Lähemmäs ei voi päästä. Tää on tätä. Pelattiin todella hyvin, tehtiin valtavasti töitä. On tehty huima matka, ja oli viittä vaille että se riittäisi maailmanmestaruuteen. Mutta ei ihan.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *