saarinen ja kyllönenTour de Ski osoittautui suomalaishiihtäjien painajaiseksi. Suurin syy vaisuuteen löytyy sairaslistasta. Kymmenestä Tourille nimetystä hiihtäjästä vain kaksi Aino-Kaisa Saarinen ja Anne Kyllönen selvisi maaliin Alpe Cermisin huipulle. Kaikki mieshiihtäjät joutuivat turneen jossakin vaiheessa vuodelepoon, osa jo ennen ensimmäistäkään starttia. Naishiihtäjien riveistä peti kutsui kolmea kärkinimeä Kerttu Niskasta, Krista Pärmäkoskea ja Laura Monosta.

Maajoukkuevalmentaja Reijo Jylhä kuvasikin Ylen haastattelussa tilannetta haastavaksi.

– Tämän vuoden suoritusta leimaa tosi paljon sairastumiset. Se jättää varjoon hyvät suoritukset, jotka tulivat yksittäisillä etapeilla. Tässä on ison miettimisen paikka, jotta pystyisimme jatkossa välttämään, että tällaista koskaan enää tapahtuisi, Jylhä sanoi.

Jylhä kuitenkin uskoo, että tilanne paranee Falunin MM-kisoihin mennessä ja siellä Suomea edustaa iskukykyinen ja mitalinälkäinen joukkue.

– Anne Kyllösen 6. sija 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa täällä Dobbiacossa, Laura Monosen 10. sija 15 kilometrin vapaan takaa-ajokisassa sekä Aino-Kaisa Saarisen 4. sija 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa sekä Matti Heikkisen suoritukset Skandinavia-cupissa kertovat siitä, tour de ski naisetettä meillä on hiihtäjiä, jotka ovat kansainvälisessä vauhdissa.

Naisten kilpailussa Norja otti neloisvoiton Marit Björgenin johdolla. Kakkoseksi hiihti Therese Johaug, kolmanneksi Heidi Weng ja vielä neljänneksi Ragnhild Haga. Paras ei norjalainen oli viidenneksi hiihtänyt USA:n Elizabeth Stephen. Saarinen oli 13. ja Kyllönen 14.

Nelinkertainen Tour de Skin voittaja Puolan Justyna Kowalczyk ei päässyt viimeistä etappia maaliin, vaan hän hyytyi Alpe Cermisin nousussa vajaa kilometri ennen maalia. Hänet jouduttiin toimittamaan sairaalaan.

tour de ski miehetMiesten Tourin ykkönen oli viimevuotiseen tapaan Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug oli kakkonen ja Venäjän ensikertalainen Jevgeni Belov kolmas.

TOUR DE SKI, VAL DI FIEMME ITALIA

9 KM (V), TAKAA-AJO, NAISET

1. Marit Björgen                    NOR  33.27,5
2. Therese Johaug                NOR  +1.39,2
3. Heidi Weng                       NOR  +1.59,5
4. Ragnhild Haga                 NOR  +7.32,2
5. Elizabeth Stephen            USA   +7.41,8
6. Eva Vrabcova-Nyvltova  CZE   +8.29,4

13. Aino-Kaisa Saarinen      FIN +10.33,0
14. Anne Kyllönen                FIN  +11.09,8


9 KM (V) TAKAA-AJO, MIEHET

1. Martin Sundby                 NOR   29.27,4
2. Petter Northug                 NOR     +34,5
3. Jevgeni Belov                   RUS       +51,1
4. Calle Halfvarsson            SWE  +1.04,2
5. Dario Cologna                  SUI    +2.06,6
6. Roland Clara                    ITA     +2.32,2

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *