Sotkamo näytti Seinäjoella, miten pahastakin sillasta noustaan. Sotkamon voitettua avausjakson mennen tullen, intoutui JymyJussit toisella jaksolla todelliseen IMG_3780 (2)taisteluun. Se johti jaksoa jo 7-2 ja 8-3, kunnes Kainuun karhu heräsi. Kolmannessa vuorossa Jymy tuli rinnalle Markus Tuikan kakkospuolen läpilyönnillä. Se riitti kahteen sarjapisteeseen numeroin 0-1 (0-6, 8-8).

Ensimmäinen jakso oli täydellistä Sotkamon juhlaa. Se eteni kaksi ensimmäistä vuoroa yhden juoksun tahtiin. Ensin Toni Kohonen iski kakkospuolelle ja Niko Korhonen juoksi 0-1. Toisessa vuorossa Immo Rautiainen laittoi pallon kohti kakkospesää ja Antti Hartikainen syöksyi 0-2. Kolmannessa vuorossa Jani Komulaisen lyönti löysi tilaa kolmossaumasta. Niilo Piiponniemi kipaisi kotipesään. Sitten oli vuorossa toisen kerran Kohonen, juoksijana myös toisen kerran Niko Korhonen. 0-5 lukemat viimeisteli keskisaumasta Kosti Rautiainen Komulaisen juostessa. Viimeisessä vuorossa hurjaan lyöntivireeseen äitynyt Kohonen rokotti jälleen JymyJussien yllättävän liikkumatonta ulkokenttää. Piiponniemi juoksin jakson voittolukemiksi 0-6.

JymyJussit herää

Toiselle jaksolle tuli uudestisyntynyt kotijoukkue. Ensimmäisessä sisävuorossa Tero Tyynelän roikku yllätti 2-koppari Janne Hyvösen ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä ehti kotiin. IMG_3813 (2)2-0 lukemat sinetöi Jukka-Pekka Vainionpää kotiuttamalla kolmopuolen kupperillaan Tyynelän. Sotkamo tuli omalla sisävuorolla tasoihin. Ensin Komulainen löi keskelle ja Piiponniemi juoksi, sitten Kohonen laittoi väliin ja Niko Korhonen tasoitti 2-2:een.

Toisessa vuorossa alkoi tapahtua. Mikko Vainionpää asettui purkamaan ajolähtöä. Kolmas lyönti suuntautui 2-koppari Hyvösen eteen. Mies tuli liikaa vastaan ja pallon pomppasi yli kiitäen aina taka-aitaan saakka. Vainionpää kiersi kunnarin ja kotiin ehtivät Yli-Hirvelä, Antti Kuusisto ja Tero Viinämäki. Heti seuraavalla lyöntivuorolla Miika Anttila löi kupperin kolmospuolelle ja Vainionpää toi tuplajuoksun. Tilanne oli hetkessä 7-2 ja jakso näytti ratkenneen.

Tasoittavalla Kosti Rautiainen löi hermopallon kolmospuolelle, Severi Piispanen heitti hivenen huolimattomasti kotiin eikä lukkari Antti Toivola saanut palloa haltuunsa. Näin jokeri Niko J Korhonen kavensi 7-3:een. Kolmannessa kotijoukkueen Markus Hallasuo lisäsi kainuulaisten tuskaa kotiuttamalla keskikentän välilyönnillä Yli-Hirvelän.

Rutinoitunut Sotkamon Jymy ei tästä häkeltynyt, vaan tuli rinnalle kolmannen tasoittavalla. Toni Kohonen löi viidennen henkilökohtaisen juoksunsa ja Niko Korhonen toi neljännen. Tämän jälkeen asialla oli Markus Tuikka. Hänen merkkaamaton maalyöntinsä yllätti kakkospuolella sekä Viinamäen että Vainionpään. Pallo pomppi sivuaidan kautta pitkälle takakentälle. Tuikan kiertämän kunnarin lisäksi kotiin ehtivät Veli-Matti Sigvart ja Immo Rautiainen. Kun Tuikka vielä toi tuplajuoksun Antti Hartikaisen lyönnillä, oli tilanne hetkessä 8-8. IMG_3809 (2)Tähän kotijoukkue ei enää kyennyt vastaamaan. Näin Sotkamo vei kaksi sarjapistettä Kainuuseen lukemin 0-1 (0-6, 8-8).

Parhaat

Kentän kuningas oli Sotkamon lukkari, viisi juoksua takonut Toni Kohonen (5/12), joka hallitsi peliä niin sisällä kuin ulkona. Sotkamon kakkoseksi nousi toinen konkari , kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Jani Komulainen (8/11). Markus Tuikka (8/9) ratkaisi läpilyönnillään toisen jakson ja oli mailan varressa koko ajan tehokas. Niko Korhosen (6/7) pomput pysyivät hyvin ruudussa ja etenijänä hän oli neljällä tuodulla juoksulla kentän tuloksekkain. Myös Antti Hartikainen (8/9)  kolmoslyöjänä oli mies paikallaan. Saldona oli yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu. IMG_3805 (2)Kärki Niilo Piiponniemi (5/7) toi kolme juoksua ja meni kentälle varmasti.

JymyJussien ykkönen oli nyt kakkosnumerolla pelannut ja kolme juoksua tuonut Veli-Pekka Yli-Hirvelä (8/11). Mieheltä onnistuivat sekä vaihdot, että kentälle menot. Kakkospalkinnolla muistettiin kärjessä hyvin viilettänyttä Tuomas Rauniota (5/8). Mikko Vainionpää (5/7) oli tehokkain mailan varressa, mutta ulkokentän epäonnistumiset laskevat arvosanaa. Vainionpää löi 1+3 ja toi kaksi juoksua. Yhden juoksun lyöneen ja yhden tuoneen Tero Tyynelän (4/8) esitys oli positiivista. Jokereista yhden juoksun lyönyt Markus Hallasuo (2/3) onnistui tänään parhaiten.

Molemmilta joukkueilta oli loukkaantumisten takia sivussa yksi avainpelaaja. Käsivammaa paranteleva JymyJussien lukkari Ville Viita palannee pelikentille vasta juhannuksen jälkeen. Sotkamon tykkilyöjän Roope Korhosen sairasloma on kuukauden mittainen. Mies potee viime viikolla Koskenkorvalla saamaansa nilkkavammaa.

Kommentit

mikko korhonenSotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen harmitteli pisteen menetystä, mutta kehui joukkueensa ulko- ja sisäpeliä.

– Kyllähän me palattiinn kauttaaltaan hyvää ulkopeliä. Toisella jaksolla sattui pari sellaista hetkeä, että vastustaja sai putkeen pari onnistunutta kumuraa tippumaan ja meille tuli merkkausvirhe ja kopinnosto tippui väliin. Sisäpeli oli tänään omalta joukkueelta positiivista ja lyötiin monipuolisesti juoksuja. Toisaalta kyllä se vähän ristiriitainen fiilis on, kun peli loppuu oman joukkueen epäonnistumiseen ja tulee ajatus hävittiinkö vai voitettiinko. Pöytäkirja näyttää, että voitettiin ja ollaan siihen tyytyväisiä, Korhonen analysoi.

hylkilä markkuJymyJussien pelinjohtaja Mikko Hylkilän mietteet olivat ristiriitaiset. Ulkopeli ei nyt ole sillä tasolla, millä pelejä voitetaan.

– Armottoman pettymyksen tämä peli jätti. Ekajaksolla oltiin heikkoja, toisella ilme oli huomattavasti parempi. Ethän sinä voi 7-2 tai 7-3 tilanteesta, kuten Mikko (Korhonen) tuossa sanoi, yksittäin on vaikea tulla. Anteeksi antamattomia virheitä. Ulkopelin parantamiseksi pitää vain tehdä töitä. Pitäähän sitä pelaajienkin ottaa järki käteen. Eihän merkkaamaton lyönti voi mennä noin läpi. Ei meidän ulkopeli kestä edes tuollaista johtoa. Täytyyhän tähän jotenkin reagoida, pettynyt Hylkilä vuodatti.

Joukkueiden ykköpalkitut Jymyn Toni Kohonen ja JymyJussien Veli-Pekka Yli-Hirvelä olivat pelinjohtajien kanssa samoilla linjoilla.

– Eka jaksohan oli meiltä hyvää peliä niin ulkona kuin sisällä. Toisella jaksolla kaveri pääsi karkuun meiltä ja oli kirimistä, mutta meilläkin oli tuurit kohdillaan tänään. Tuli siinä Tuikan Markuksen läpilyönti ja hirmos päälle sen jälkeen ja ehkä ainekset olisivat olleet yhteen lisäpisteeseenkin. Ihan tyytyväinen pitää olla , mutta kolmea pistettä lähdettiin hakemaan ja kaksi tuli, että ehkä pieni semmoinen vivahteinen huono maku jäi, mutta voitto on aika voitto, Toni Kohonen tuumiskeli.

– Kyllähän peli oli vähän kaksjakoinen. Ekalla jaksolla oltiin selvästi huonompia ja kaveri pelasi siinä hyvin. Toisella jaksolla saatiin peli auki ja se kulki ihan mallikkaasti. Oltiin hyvässä johtoasemassa, mutta kaveri tuli rinnalle ja ohi. Itselläni oli tänään uusi rooli ykköstilanteen purkajana ja se meni ihan kohtuullisen mukavasti. Lyötiin sitä pystäriä, mitä tähän asti muutenkin on lyöty. Ei siinä auta, ei tämä murehtimalla parane. Nyt pitää vain etsiä tuosta toiselta jaksolta niitä hyviä puolia. Siinä oli hyvää mallikasta peliä pitkästä aikaa. Parantaa kuitenkin pitää, ei siinä muu auta, positiivinen Yli-Hirvelä pohti.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *