paraatiItsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati marssittiin tänä vuonna Hämeenlinnassa. Paraatin otti vastaan puolustusvoimien komentajan Jarmo Lindbergin rinnalla seinäjokelainen sotakamreeri, sotakirjailija, panssaridivisioonan vääpeli Reino Lehväslaiho. 92-vuotias sotaveteraani oli paikalla puolustusvoimien komentajan kutsumana.

Lehväslaiho piti kutsua ennen kokemattomana kunniana. Hän sai kutsun suoraan komentajalta. 

"Sotakamreeri, panssaridivisioonan vääpeli Reino Lehväslaiho! Minulla on kunnia kutsua Teidät seuraamaan paraatia kanssani.

Herra kenraali, asennossa ja kunniaa tehden otan tehtävän vastaan." Lehväslaiho vastasi komentajalle.

Reino Lehväslaiho on julkaissut vuoden 1958 jälkeen 45 kirjaa, joista valtaosa käsittelee sotaa. Hänelle on myönnetty valtion kirjailijaeläke ja useita kirjallisuuspalkintoja.

Paraatiin osallistui noin 550 henkilöä ja noin 60 ajoneuvoa kaikista puolustushaaroista.

Paraatin vastaanottanut puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg totesi jännitteiden idän ja lännen välillä lisääntyneen tänä vuonna.

"Vaikka Suomeen ei kohdistu suoraa sotilaallista uhkaa, olemme seuranneet huolestuneina ja valppaina kehitystä lähiympäristössämme. Kukaan ei halua uutta kylmää sotaa, mutta poliittinen lämpömittari näyttää tällä hetkellä alhaisia lukemia", Lindberg sanoi.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *