Seinäjoen Jalkapallokerho raatoi työvoiton Helsingin IFK:sta Keskuskentän avausottelussa 2-0 (0-0).

HIFK hallitsi ottelun avauspuolikasta, mutta maalit jäivät tekemättä. Vierailla oli jakson loppuminuuteilla pari mehukasta paikkaa, mutta kotijoukkueen puolustus viimeisenä lukkona maalivahti Mihkel Aksalu pystyi aikeet estämään. HIFK:n laituri Joni Korhonen tuntui olevan joka paikassa. Hän raatoi ympäri kenttää, mutta tuloksetta. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 0-0.

SJK iski toisella puoliajalla kaksi maalia ja otti kolme sarjapistettä. Ensin pallon tuikkasi verkkoon kamerunilaistähti Ariel "Tuco" Ngueukam saatuaan oivan syötön Richie Dormanilta 74. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Tucon paikalle vaihdettu Toni Lehtinen kiitti, ja teki 200. liigaottelun kunniaksi 2-0. Esityön maaliin teki Akseli Pelvas.

toni lehtinen (2)– Aksu kuljetti hyvin pystyyn, löysi välin ja minä sain jalan eteen. Onneksi tällä kertaa pomppasi sisään, Lehtinen summasi.
 

HIFK:n seinäjokelaislähtöinen valmentaja Jani Honkavaara ihmetteli pelaajiensa saamattomuutta.
 

– Kolme metriä kuljetetaan ja kun on tyhjää edessä, ruvetaan hakemaan syöttöpaikkaa, kun pitäisi pistää liikkuvia taakse, Honkavaara harmitteli.
 

– Yleensä futispelit ratkaistaan boksissa. Tänään meidän puolustus hoiti kaiken, mitä täytyi hoitaa. Aloitettiin peli tosi hyvin. Ekat 20 minuuttia löydettiin välejä, jonne syöttää. HIFK pääsi peliin mukaan ja ekan jakson loppupuoli oli HIFK:n pallohallintaa. Peli ei ollut parasta mahdollista, muutettiin muutama asia puoliajalla. Saatiin muutama paikka ja 2-0, hieno voitto, SJK:n päävalmentaja Simo Valakari pohdiskeli.

Viime kauden hopeajoukkue SJK nousi voittonsa myötä sarjassa kakkoseksi vain pisteen päähän HJK:sta. SJK on pelannut ottelun helsinkiläisiä vähemmän.
 

SJK – HIFK 2-0 (0-0)
1-0 74 min Ariel "Tuco" Ngueukam
2-0 86 min Toni Lehtinen

-Erkki Valtamäki-

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *