Seinäjoen Jalkapallokerho hallitsi pelitapahtumia Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen ottelussa islantilaista FH Hafnarfjörðuria vastaan, mutta joutui sjk europeli (2)poistumaan Helsingin Sonera Stadiumilta 0-1 tappio niskassaan. Seinäjokelaiset hallitsivat etenkin avauspuoliaikaa selkeästi, mutta maalinteko ontui.

Ottelun ratkaisu tapahtui 56. peliminuutilla. Pavle Milosavljevic joutui rikkomaan Emil Palssonia rangaistusalueen rajalla ja skottihyökkääjä Steven Lennon siirsi vieraat vapaapotkusta 1-0 johtoon. Jostakin syystä avausmaalin jälkeen SJK:n ote hiipui ja islantilaiset saivat pelistä otteen.

–  Olen pettynyt  siihen, että pelimme hajosi vastustajan maalin jälkeen pahasti. Se oli tosi paha homma. Se on ilman muuta iso kehityskohde meille, SJK:n valmentaja Simo Valakari pohti pelin jälkeen.

SJK:lla oli ottelussa monta hyvää maalintekopaikkaa. Lähimpänä maalintekoa oli Toni Lehtinen, joka sai 20. minuutilla Akseli Pelvakselta hyvän keskityksen, mutta ohjaus osui tolppaan. Myös Pelvaksella oli avopaikka toisen puoliajan alussa. Hänen puskunsa Wayne Brownin keskityksestä epäonnistui. Parikymmentä minuuttia ennen loppua SJK:lla oli maukas tasoituspaikka. Richard Dorman keskitti oikealta laidalta Ariel "Tuco" Ngueukamille, mutta islantilaismaalivahti Robert Oskarsson torjui hänen puskunsa.

–  Nämä ovat niin tiukkoja pelejä, että jos saa noin hyviä paikkoja, niin niistä pitää yksinkertaisesti tehdä maalit. Totta kai se harmittaa. Onneksi meillä on vielä yksi ysikymppinen jäljellä. Me tiedämme sen, että pärjäämme tätä joukkuetta vastaan. Tulemme varmasti luomaan paikkoja. Tämä on edelleen yhden maalin ottelupari. Kaikki on vielä mahdollista, Valakari uskoo.

SJK kohtaa FH:n uudelleen Islannissa ensi torstaina.

– Erkki Valtamäki –
 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *