Seinäjoen Jalkapallokerho oli altavastaajana Veikkausliigan ottelussa sarjanousija FC KTP:tä vastaan Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Avausjakso oli tasaista vääntöä, mutta maalipaikkoja oli harvassa. Lähimpänä oli KTP:n Nosh A Lody, joka pääsi tekopaikkaan kulman jälkitilanteesta. SJK:n maalivahti Mikhel Aksalu pelasti aivan maaliviivalta.

Toisella puoliajalla KTP otti pelin ohjat käsiinsä ja etenkin jakson keskivaihe oli lähes yhtä maalia. Vahvan myllytyksen aikana Giorgi Ositashvili puski pallon KTP SJK 2 (2)täpärästi maalin ohi, ja Aksalu nappasi nopealla reagoinnilla Tamas Gruborovicsin lennokkaan laukauksen. Voimasuhteita kuvaa hyvin se, että KTP laukoi ottelussa 12 kertaa (viidesti kohti maalia) ja SJK kuusi (kolme kohti maalia). Loppuvihellyksen soidessa kumpikaan joukkue ei ollut maalia saanut aikaan, joten 0-0 tasapeli tyydytti molempia joukkueita.

IS-tähtiä jaettiin niin, että kolme tähteä kuittasi kotijoukkueen Tamas Gruborovics, kaksi tähteä Jordi Van Gelderen ja yhden tähden SJK:n Johannes Laaksonen.

KTP:n päävalmentaja Sami Ristilä oli tyytyväinen oman joukkueensa peliin parin alakanttiin menneen kamppailun jälkeen.

– Parissa edellisessä ottelussa olimme aika jalattomia ja tietyllä tavoin sydämettömiä. Nyt yritimme parantaa oma peliämme ja teemana olikin päästä kunnolla vastustajan iholle. ktp sjk (2)Ajoittain etenkin toisella jaksolla saimme oman pelimme käyntiin, mikä johtui siitä,että saimme prässimme toimimaan. Toisella puolikkaalla saimme myös yleisön mukaan ja se tulee olemaan jatkossa voimavaramme. Sieltä saamme avuksemme sen kahdennentoista pelaajan, jota tarvitsemme. Totta kai harmittaa, ettei saatu voittomaalia aikaiseksi, mutta olen aivan varma, että me tulemme niitä tekemään jos näin jatketaan. SJK on sarjan yksi parhaimmista joukkueista. Ryhmä on hyvin organisoitu ja tänään jouduimme toteamaan sen, miksei heille ole tehty juurikaan maaleja, Ristilä pohdiskeli.

SJK: valmentaja Simo Valakari antoi tunnustusta vastustajalle ja oli tyytyväinen vieraspisteestä.

– Viihdyttävä ja intensiivinen peli. Pelin tempo oli kova ja molemmat joukkueet halusivat todella voittaa ottelun. Kotkalla oli hyvä vaihe toisella jaksolla, etenkin erikoistilanteiden muodossa. Iso krediitti kuitenkin meidän jätkille siitä, miten tilanteet puolustettiin. Pitkässä sarjassa arvokas piste, tietäen Kotkan tilanteen. Ensimmäinen oikea kotipeli ja joukkue tarvitsee pisteitä, joten tyytyväinen olen saavutettuun tasapelipisteeseen, Valakari summasi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *