Seinäjoen Jalkapallokerhon 3-0 voitto Tampereen Ilveksestä tiesi sitä, että SJK siirtyi Veikkausliigan kärkeen kahden pisteen erolla HJK:n. SJK on voittanut kaikki viisi kotiotteluaan maalierolla 13-0.
 

sjk ilves (2)Ensimmäisellä puoliajalla Ilves pystyi hyydyttämään SJK:n pelin ja oli jopa lähempänä johtomaalia. Ilveksen Antti Ojanperän kaukolaukaus 27. minuutilla jysähti maalivahti Mihkel Aksalun käsien kautta ylähirteen.
 

– Tietenkin, kun tulee tämmöinen vastustaja ensimmäinen mitä haluat tehdä on turhauttaa vastustaja. Mielestäni se onnistui ensimmäisellä jaksolla aika hyvin, Ilvesvalmentaja Keith Armstong analysoi.
 

SJK:n valmentajan Simo Valakarin mukaan Ilves onnistui turhauttamaan heidät ekajaksolla.
 

– Pidettiin kuitenkin pää kylmänä ja jatkettiin omaa tekemistä. Tiedettiin mitä meidän olisi pitänyt tehdä, mutta Ilves oli hyvällä jalalla liikkeellä ja teki sen hankalaksi meille.
 

gogoua (2)Tauolla Valakari teki muutoksia pelijärjestelmään siirtymällä kolmen pelaajan puolustuslinjaan ja kahteen kärkimieheen. Muutos tehosi ja toiselle jaksolle tuli uudestisyntynyt SJK. Tulosta syntyi 49. peliminuutin jälkeen Toni Lehtisen upottaessa pallon maalin vasempaan alakulmaan. Läpisyötön maaliin antoi kentän paras mies Cedric Gogoua. 60 minuutin jälkeen taululla olivat jo 2-0 lukemat. Maalin viimeisteli ruuhkasta Jussi Vasara. Lopullinen niitti tuli neljä minuuttia myöhemmin. Gogoua siirsi pallon Richie Dormanille ja peli oli taputeltu. SJK:lla oli tämän jälkeen saumat jopa muutamaan lisämaaliin.
 

– Saatiin hienosti jakson alkuun maali ja palattiin takaisin normaaliin. Loppu oli helppoa sen jälkeen, kun saatiin toinen ja kolmas maali. Pidettiin hyvin palloa ja olis pystytty tekemään muutama maali lisääkin. Tiedettiin Ilveksen vaarallisuus vastahyökkäyksissä, mutta hyvin pysyi tasapaino ja tehtiin oikeita asioita. Tyytyväinen olen, Valakari iloitsi.
 

Keith Armstrong harmitteli toisen jakson nukahtamisia.
 

– Vastustaja rokotti heti, kun tulimme toiselle jaksolle ulos. Puolustuslinja oli nostettu ja valitettavasti meidän pakki nukahti parhaalla paikalla ja siitä tuli 1-0. sjk ilves (4)2-0 maalista sanoisin näin, että todennäköisesti ei olisi tapahtunut näin, jos meillä olisi ollut 11 miestä kentällä. Maali meni sisään tolpan kautta, mistä meillä puuttui yksi mies. Tämän jälkeen SJK:n tapainen joukkue pystyi pitämään palloa ja se oli meille vaikeaa, Armstrong pohdiskeli.

SJK:n ensimmäisen maalin tekija Toni Lehtinen oli tietenkin tyytyväinen kauden avausosumastaan.
 

– Tottakai se oli ratkaisevaa, kun me saatiin niin nopeasti kolme maalia siinä. Kahteen kärkeen ja kolmen miehen puolustuslinjaan siirtyminen toimi tosi hyvin. Saatiin vähän enemmän jätkiä sinne keskelle. Avausjaksollakin me päästiin melko hyvin mukaan siihen murtautumisalueelle linjan eteen, mutta sitten ei vain viimeinen syöttö ollut tarpeeksi hyvä. Ei se ole niin helppoa, kun toinen sumputtaa niin alas, Lehtinen summasi.

 

– Erkki Valtamäki –

 

Sarjatilanne 20.5.2015:

SI Joukkue O V T H ME PI
1 SJK 9 6 2 1 13 20
2 HJK 9 5 3 1 7 18
3 IFK Mariehamn 9 5 3 1 5 18
4 FC Inter 8 4 3 1 10 15
5 RoPS 9 5 0 4 -2 15
6 KuPS 8 3 2 3 -6 11
7 FC Lahti 8 2 4 2 2 10
8 HIFK 7 2 3 2 -2 9
9 FC KTP 8 1 3 4 -5 6
10 FF Jaro 8 1 2 5 -6 5
11 Ilves 8 1 2 5 -9 5
12 VPS 7 0 1 6 -7 1

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *