Seinäjoen Jalkapallokerhon puhdas 4-0 voitto Mariehamn IFK:sta nosti seinäjokelaiset jo sarjakakkoseksi. HJK kärsittyä samaan aikaan 0-1 tappion Tampereella Ilvekselle, sen johto kutistui yhteen sarjapisteeseen. Tosin seinäjokelaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

IMG_8086 (2)SJK:n sankariksi nousi kaksi maalia viimeistellyt Akseli Pelvas. Mies on nyt tehnyt 11 maalia, ja komeilee maalipörssin kakkosena vain maalin päässä RoPS:n Aleksandr Kokosta. Pelvaksen molemmat maalit syntyivät hienojen vastahyökkäyksien päätteeksi.

– Eka maali oli loistokuvio. Pari seinää ja siitä oli kiva pistää pallo verkkoon. Toisessa vastahyökkäyksessä Tuco (Ariel Ngueugam) löysin hyvän välin ja siitä pallo maaliin, tyytyväinen Pelvas hehkutteli.

IFK vaarallinen

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Jo toisella peliminuutilla IFK:n Brian Span kaadettiin ja Petteri Forsell pääsi kokeilemaan vaparista. SJK:n puolustus IMG_8047 (2)piti, ja oma tilaisuus tuli pari minuuttia myöhemmin. Nyt Roope Riskin kuti viuhui yli maalin. Forsell kokeili vielä toistamiseen, mutta laukoi karkeasti yli. Kahdeksannella minuutilla asialla oli Vesa Vasara, mutta IFK:n maalivahti Otso Virtanen nyrkkeili pallon väljemmille vesille. Kun peliä oli takana 15 minuuttia vieraat kehittelivät vaarallisen maalipaikan, mutta vaarallinen Dever Orgill hätäili paitsioon eikä maalia hyväksytty.

Pelin 24. minuutilla SJK sai kulman, joka annettiin lyhyenä. IFK:n puolustus suti pallon päätyrajan yli, ja seurasi uusi kulmapotku. Johannes Laaksonen sijoitti sen pitkänä boxin oikeaan kulmaan, johon oli oikea-aikaisesti hiipinyt toppari Cedric Gogoua. Mies nousi tapansa mukaan omiin korkeuksiin ja pukkasi pelivälineen voimalla verkkoon. 1-0 johtomaalin jälkeen pelin hallinta siirtyi selvästi maarianhaminalaisille.

SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu joutui tositoimiin torjuakseen IFK:n vaaralliset hyökkäykset. Sekä Anthony Clement Dafaa, Diego Assis että Brian Span kokeilivat Aksalun näppien pitävyyttä. Lähimpänä oli Span, joka 44. IMG_8052 (2)minuutilla ohitti maalivahdin, mutta löysän laukauksen ehti Zeljko Savic pelastaa ennen maaliviivaa. Puoliaika päättyi 1-0 ja seinäjokelaiset saivat huokaista helpotuksesta.

Maalit vastahyökkäyksistä

Toinen puoliaika alkoi IFK:n hallinnalla. 49. minuutilla Span laukoi, mutta Aksalu torjui. Viisi minuuttia myöhemmin samaa yritti Diego Assis, ei tulosta. Kesken vieraiden painostuksen SJK:n vastahyökkäys vyöryi vasemmalta. Pallon liikkui seinäsyötöillä mieheltä miehelle. Upeassa kuviossa olivat mukana Tuco ja Roope Riski sekä lopuksi Akseli Pelvas, joka viimeisteli ratkaisevan 2-0 maalin.

Kun peliä oli takana 70 minuuttia Aksalu antoi pitkän vapaapotkun. Pallo kulkeutui ensin Tucolle, sitten Timo Tahvanaiselle ja lopuksi IMG_8091 (2)Johannes Laaksosen jalkaan. Mies veti voimalla pelivälineen 20 metristä verkon perukoille. Peli oli taputeltu. Pelvakselle avautui uusi maalipaikka kahdeksan minuuttia myöhemmin. Tuco syötti pienestä välistä suoraan Pelvaksen jalkaan ja 4-0 lukemat ilmestyivät tulostaululle. Loppu olikin sitten vain päätösvihellyksen odottelua.

Parhaat

Seinäjoen Jalkapallokerhon ykkönen oli tietenkin kaksi maalia ampunut kärkimies Akseli Pelvas, joka oli jatkuvasti vaarallinen IFK:n maalin edessä. Häntä tuki erinomaisesti Ariel ”Tuco” Ngueugam, joka oli pääroolissa molemmissa Pelvaksen maaleissa. Mies on pikku hiljaa nousemassa viimevuotiselle tasolleen. Riku Riski oli totutun vaarallinen hyökkäyspäässä, mutta jäi nyt ilman osumia. Yhden pelin huilannut Cedric Gogoua oli puolustuksen lukko ja erikoistilanteissa ulottuvuutensa ansiosta todella vaarallinen. Puskumaali oli oiva osoitus hänen kyvyistään. Johannes Laaksonen oli osallisena kahdessa maalissa. Hän antoi tarkan kulman Gogouan maaliin ja laukoi itse upeasti 3-0 täysosuman.

Maarianhaminan parhaat löytyivät hyökkäyspäästä, vaikka maalitiliä ei saatukaan avattua. Nelikko Dever Orgill, Brian Span, Anthony Clement Dafaa ja Diego Assis olivat jatkuvasti maalivahti Aksalun riesana. Petteri Forsell jaksoi raataa lähes koko pelin ajan, mutta laukaukset suuntautuivat pahasti ohi.

Valmentajat

SJK:n valmentaja Simo Valakari tunnusti, että IFK oli tänään vaarallinen joukkue, vaikka loppulukemat eivät sitä kerro.

– Oltiin alussa vaikeuksissa vieraiden vaarallisten hyökkäyksien kanssa. Eka maalin jälkeen roikuttiin mukana jakson loppuun, ja sitten 2-0 osuman jälkeen peli oli ohi. Puolustimme hyvin koko ajan ja ratkaisimme pelin vastahyökkäyksillä.

IFK Mariehamnin luotsi Pekka Lyyski oli ottelun jälkeen niukkasanainen.

– Selkäranka katkesi 2-0 maaliin. Tylyt numerot, joihin ei ole mitään lisättävää, Lyyski kuittasi lyhyesti.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *