Seinäjoen Jalkapallokerho nousi mukaan mestaruustaisteluun voittamalla kotikentällään Kuopion Palloseuran 1-0. Eroa Veikkausliigaa johtavaan Helsingin Jalkapalloklubiin on nyt neljä pistettä. Samalla SJK katkaisi KUPS:n kuuden ottelun tappiottoman putken.

IMG_7975 (3)

Ottelu alkoi dramaattisesti Richie Dormanin telottua pelin kuudennella minuutilla jalkansa. Vaarattoman näköisessä taklaustilanteessa hänen pohjeluunsa murtui, ja edessä on jo huomenna leikkaus. Samalla miehen kausi on ohi.

– Richie on ollut jälleen tälläkin kaudella yksi meidän runkopalaajiamme, ja pelannut loistavaa kautta ja on yksi johtaja joukkueessa. Äsken saimme sairaalasta puhelun, että pohjeluu on murtunut ja huomenna leikataan, että Richie all the best, valmentaja Simo Valakari viestitti pelin jälkeen.

Dormanin paikan vasempana laitapuolustajana otti Henri Aalto. Peli alkoi SJK:n vahvalla painostuksella. Etenkin Wayne Brown oli vahvassa iskussa. Hän kokeili kolmeen otteeseen KUPS-maalivahti Tomi Maanojan hyppysten pitävyyttä.

IMG_7973 (2)Kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen KUPS sai vahvan otteen peliin. Nyt puolestaan SJK:n maalivahti Mihkel Aksalun hyppyset olivat koetuksella. Ensin asialla oli Babacar Diallo ja heti perään Tristan Bowen. Puolen tunnin kohdalla SJK:n Bahrudin Atajicin laukaus viuhui ohi, samoin KUPS:n Patrick Poutiaisen.

IMG_7980 (2)Roope Riski ratkaisee

Ottelun 29. minuutilla tapahtui pelin ratkaisu. Wayne Brown sai pallon oikealla laidalla, syötti boxiin nousseelle Roope Riskille, joka kääntyi ja chippasi pelivälineen yli vastaan tulleen maalivahti Maanojan.

– Päästiin oikeasta laidasta tulemaan ja pallo keskelle Waynelle. Näin, kun Wayne sai pallon ja mulla oli vähän tilaa, pyörähdin ja lähdin boxiin ja Wayne syötti pallon ja näin kun vahti tuli aika paljon vastaan ja nostin maalivahdin yli, Riski kertasi voittomaaliaan.

Riskillä oli vielä avauspuolikkaan lisäajalla namupaikka lisätä kauden maalisaldonsa neljään. Laukaus pysähtyi kuitenkin maalin oikeaan sivutolppaan.

Varmistelua

IMG_7976 (2)Toinen puoliaika alkoi SJK:n painostuksella. 49. minuutilla Atajicin laukaus päätyi maalivahti Maanojan syliin, samoin Brownin veto pari minuuttia myöhemmin. 55. minuutin jälkeen KuPS:lla oli pari hyvää maalintekopaikkaa. Ensin Charles Trafford laukoi ohi ja Bowen maalivahti Aksalun hyppysiin. Sama mies oli asialla 77. peliminuutilla, mutta nyt laukaus viuhui niukasti ohi.

KUPS hallitsi hienokseltaan jakson puoliväliä ja tasoitusmaali riippui ilmassa. Urho Nissilän saksipotku 79. minuutin kohdalla pysähtyi Aksalun hyppysiin ja Stephen McCarthyn kuti meni ohi maalin. Aivan ottelun loppuminuutit olivat taas kotijoukkueen hallintaa. Lähimpänä maalintekoa oli toisella jaksolla kentälle tullut Akseli Pelvas. Hän pääsi vastatusten maalivahti Maanojan kanssa, chippasi pallon vahdin yli kohti tyhjää maalia, mutta Babacar Diallo sai venytettyä jalkansa viime hetkellä pallon eteen ja pelasti maalin.

Näin Roope Riskin maali jäi ottelun ainoaksi ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät Seinäjoelle.

Parhaat

SJK:n ykkönen oli maalintekijä Roope Riski. Mies pelasi neljännen ottelun SJK:n paidassa ja teki jo kolmannen maalinsa.

IMG_8021 (2)– Aloitettiin ihan hyvin peli ja ensimmäinen 30 minuuttia oli meidän hallintaa. Pelattiin hyvin palloa ja liikutettiin, saatiin muutama paikka luotua. Saatiin se maali ensimmäisen puoliajan loppuun, mikä oli tärkeä ja päästiin puoliajalle johtoasemassa. Toinen puoliaika ei ollut mikään viihdyttävä. Luulen, ettei yleisö kauhean tyytyväinen siihen ollut. Kaikista tärkeintä oli, että kolme pistettä tuli tänään. Meillä on ollut alla hyviä pelejä, joista ei ole tullut pisteitä. Tänään saatiin kolme pistettä vähän huonommalla pelillä. Ei ollut helppo peli, KuPS teki sen meille vaikeaksi, Riski tiivisti pelin jälkeen.

SJK:n kakkonen oli upean pelin pelannut maalivahti Mihkel Aksalu, jonka torjunnat etenkin toisella puoliajalla pitivät joukkuetta pystyssä.

KUPS:n paras oli hienon pelin vasempana pakkina pelannut Tuomas Rannankari.

IMG_8024 (2)– Tiedettiin tietysti, että SJK on hyvä pitämään palloa. Ne sai alussa tehdä sitä, mutta toisaalta puolustettiin hyvin. Mielestäni se meni suunnitellusti ja peli oli kontrollissa. Sitten Roope teki hienon maalin ekan puoliajan loppuun. Me ei saatu käytettyä omia tilanteita hyväksi. Silloin tulos on yleensä tuo, Tämmöistä tämä on, Rannankari kertoi.

Valmentajat

SJK:n valmentaja Simo Valakari antoi vieraille tunnustusta.

IMG_8032 (2)– Yleensä pelit KUPS:ia vastaan on tiukkoja vääntöjä. Semmoinen peli, kun oli viimeksi täällä 5-0 peli, niitä harvoin tapahtuu. Se on usein siitä kiinni, kumpi saa ensimmäisen maalin ja me saatiin eka maali. Ensimmäinen jakso oli täysin meidän kontrollissa, syötettiin hyvin ja yritettiin päästä väleihin ja kerran päästiin kymppialueelle ja upea maali. Sen jälkeen tiedettiin, että KUPS joutuu avaamaan peliä ja todennäköisesti tulee saamaan vähän painetta niin kuin saikin. Jätkät puolusti sen hyvin. Oltais voitu tehdä toinen ja kolmas maali siinä ja ratkaista peli siinä. KUPS on hyvä joukkue, mutta maalit muuttaa peliä, Valakari pohdiskeli.

KUPS-valmentaja Marko Rajamäki harmitteli, ettei hyvälläkään pelillä saatuu kotiin viemisiksi yhtään pistettä.

IMG_8028 (2)– Ensimmäinen puoliaika meni ehkä karvan verran Seinäjoelle ja toinen puoliaika meni karvan verran meille. Yleisesti ottaen aika tasainen peli niin maalipaikkojen kuin pallon hallinnan osalta ja myös pelillisesti. Se mikä ero tuossa on, on se, että ne pistää pallon verkkoon. Se ei tule uutena juttuna meille. Onnittelut Seinäjoelle, tärkeät kolme pistettä niille ja harmin paikka, ettei me saatu mitään tästä pelistä. Pelaajien asenteessa ja työmoraalissa kaikki on ihan kohdallaan. Ei puutu muuta, kuin se, että pistetään pallo verkkoon, Rajamäki mietti pelin jälkeen.

– Erkki Valtamäki –
https://youtu.be/94LzhkWqCPI

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *