Vaasan Palloseuran taival Veikkausliigassa käy yhä tuskaisemmaksi. SJK vei toistamiseen Pohjanmaan derbyn, nyt maalein 3-2 (1-1). Vaasalaiset olivat hyvin pelissä mukana koko ottelun ajan, ja nousivat toisella puoliajalla kahden maalin tappioasemasta 3-2:een. SJK oli juuri maalin verran parempi ja ansaitsi voittonsa.


Seinäjoen toppari Cedric Gogoua aloitti maalinteon viemällä kotijoukkueen 1-0 johtoon 10. peliminuutilla. Gogoua puski Wayne Brownin antaman kulman vastustamattomasti Henri Sillanpään selän taakse. VPS tasoitti varttia myöhemmin Juho Mäkelän lauottua hieman kyseenalaisesti saadun rankkarin sisään. Ensimmäinen jakso päättyi näihin 1-1 lukemiin.
 

Toisen puoliajan alussa tuomari hyvitti seinäjokelaisia antamalla puolestaan SJK:lle heppoisin perustein rankkarin, jonka Toni Lehtinen ampui maaliin.
 

– Oli kyseenalaisia maaleja molempiin suuntiin. SJK:n pilkku oli hyvitys eka puoliajan pilkusta. Jos antaa halvan pilkun, ei voi antaa hyvitykseksi toista halpaa pilkkua, VPS:n maalivahti Henri Sillanpää harmitteli.

 

IMG_4272SJK jatkoi maalitehtailua Akseli Pelvaksen saatua 58. minuutilla loistosyötön Johannes Laaksoselta. Pelvas siirsi kotijoukkueen jo 3-1 johtoon. Vaasalaiset eivät tästä lannistuneet, vaan tulivat 3-2:een 64. minuutilla. Juho Mäkelän käänsi Jesper Engströmin kaukolaukauksen ohi maalivahti Mihkel Aksalun. Viimeiset 25 minuuttia SJK puolusti uhrautuvasti estäen VPS:n lisämaalit.

Kommentit

SJK:n valmentaja Simo Valakari oli tyytyväinen joukkueensa kurinalaisuuteen.

– Ansaittu voitto, pojat pelasivat hyvin. Tietyllä tavalla meidän pitää nähdä tämä iso kuva. Tässä on ihmiset viime aikoina puneet, että SJK:n kuntopuntarista, missä on ja kaikkea. Me ollaan jätkien kanssa tiedetty tuolla pukukopissa koko ajan, että me on menossa oikeaan suuntaan. Me on pelattu hyvin, tuloksia ei oo tullu, mutta 33 pelin sarjassa jos teet oikeita asioita niin suuremmalla todennäköisyydellä tuloksetkin ovat hyviä. Me jatkettiin siitä, mihin HJK-matsissa jäätiin viime keskiviikkona Soneralla. Pelattiin jalkapalloa, oltiin teknisesti ja taktisesti vaikealla pienellä kentällä hyviä. Pelattiin joukkueelle, pelattiin seuran logolle. Fyysisesti raskaat olosuhteet, painostava ilma, raskas kenttä, mutta silti jätkät pelasivat pelin hienosti läpi. Siitä Vepsulle kunnia, että he tokalla jaksolla laittoi meidät ahtaalle, Valakari hehkutteli

VPS:n virkaveli Olli Huttunen tunnusti  SJK:n paremmuuden.

– SJK varmaankin ansaitsi voittonsa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla heidän pallollinen pelaamisensa oli parempaa kuin meidän. Kenttä oli haastava, liukas ja pieni alusta eli tapahtumat tulee nopeasti, pitää nopeasti liikuttaa palloa. Siinä SJK oli elementissään. Meillä oli enemmän puolustuksen kautta. Päästiin peliin mukaan rankkarin kautta ja oikeastaan pelattiin taistelun kautta ensimmäinen puoliaika ja pelin loppu. Ratkaisu tapahtui toisen puoliajan alussa. SJK pystyi käyttämään pystyjuoksuja linjan taakse ja sitä kautta saamaan se kahden maalin johtoasema. Me tiedetään, kuinka ne tekee näitä juoksuja ja tänäänkin olisi pitänyt pystyä hoitamaan ne. Pikkusen naivisti puolustettiin niissä tilanteissa ja SJK pääsi käyttämään asettaan. Taistelu oli meidän ase tänään, mutta se ei riittänyt, Huttunen tunnusti.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *