Maalivahdit Mihkel Aksalu ja Henrik Moisander olivat pääosissa, kun Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti päätyivät maalittomaan tasapeliin Veikkausliigan kärkipään ottelussa Seinäjoella.IMG_9025 (2)

Vauhdikkaassa ja hyvätasoisessa pelissä vierasjoukkue laittoi sarjajohtajan tiukoille, ja oli jopa lähempänä voittomaalia. 84. peliminuutilla Mikko Hauhian veto vastapalloon 20 metristä osui ensin sivutolppaan, siitä maalivahti Aksalun päähän ja lopulta kentälle.

Souzan kotidebyytti

SJK esitteli kotiyleisölle uusimman vahvistuksen, Liverpoolista tulleen lainapelaajan, brasilialaisen Allan Souzan. 18-vuotias nuorukainen osoitti vaarallisuutensa ja pelitaitonsa heti pelin alussa, mutta ensimmäinen laukaus suuntautui reilusti ohi maalin.

IMG_8985 (2)– Nähtiin sen pallovarmuus, nähtiin muutama kerran pitkä syöttö, joka lähti ei mistään ja siellä oli meidän pelaajat melkein läpi. Tiedettiin mitä Allan pystyy tuomaan, mutta toisaalta välillä sen liika innokkuus, liiat kosketukset ja halu pitää palloa Lahden kovaa keskikenttää vastaan kostautuivat. Täytyy muistaa, että hän on ollut mukana vasta neljä viikkoa, eikä ole vielä 90 minuutin kunnossa. Saatiin esimakua, miten hyvä pelaaja on kyseessä, valmentaja Simo Valakari analysoi uutta pelaajaansa.

Kotijoukkue hallitsi pelin alkua. Paras maalintekopaikka oli 14. minuutilla Roope Riskillä, mutta laukaus suuntautui suoraan maalivahti Moisanderin syliin. Pari minuuttia myöhemmin Lahden kapteenin Mikko Hauhian kova veto 20 metristä viuhui maalin yli.

Lahti piristyi

Lahden maalivahti Moisander liimasi myös Banrudin Atajicin laukauksen, samoin Ariel ”Tuco” Ngueugamin lähentelyt. Tuco sai toisen mahdollisuuden 26. minuutilla, mutta puski Johannes Laaksosen keskityksen yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen lahtelaiset ryhdistäytyivä, ja myös Mihkel Aksalu joutui torjuntahommiin. Asialla olivat vuorotellen Matheus Alves ja Xhevledet Gela sekä Jasse Tuominen.

IMG_8980 (2)Vauhdikas avauspuolisko päättyi kuitenkin maalittomana.

Lahden vastahyökkäykset

Toinen puoliaika alkoi myös kotijoukkueen komennossa, mutta FC Lahden vaaralliset vastahyökkäykset aiheuttivat SJK:n puolustukselle harmia. Alvesin pusku 55. minuutilla meni niukasti maalin ohi. Vieläkin vaarallisempi tilanne syntyi kulmapotkusta , kun Markus Joenmäki puski pallon Aksalun hyppysiin. Pallo pomppi jo maaliviivalla, mutta Aksalu pelasti varmalta näyttäneen maalin.

64. peliminuutilla Akseli Pelvas keskitti vasemmalta laidalta Riskille, jonka veto jäi maalivahti Moisanderin hyppysiin. Ottelun vaarallisin tilanne syntyi 84. peliminuutin kohdalla, kun Pekka Lagerblom ja Gela siirsivät palloa seinäsyötöillä ja pelivälinen ajatui keskelle Hauhialle, jonka vastapalloon lauottu veto osui vasempaan sivutolppaan, siitä Aksalun päähän ja siitä kentän puolelle.

Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta maalipuiden väliin palloa ei vain saatu. 0-0 tasapeli tiesi sitä, että SJK jatkaa edelleen Veikkausliigan kärjessä, kun Jaron ja HJK:n välinen kamppailu päättyi myös tasapeliin.

Ottelussa palkittiin molemmat maalivahdit Mihkel Aksalu ja Henrik Moisander.

Kommentit

IMG_9045 (2)– Vauhdikas kamppailu, missä molemmilla joukkueilla oli hyvät tonttinsa ja maalivahdit hoiti hommat silloin, kun niiden piti. Kärkijoukkuetta vastaan kohtuullisen hyvä vieraspeli. Laukaukset meille 6-5, samoin kulmat. Mitalipelejä ajatellen piste on meille vähän, FC Lahden valmentaja Toni Korkeakunnas laskeskeli.

SJK:n valmentaja Simo Valakari antoi tunnustusta Lahdelle, joka teki pelistä sarjajohtajalle vaikean.

IMG_9046 (2)– Hienoa, että molemmat joukkueet lähtivät voittamaan peliä. Veskarit pelasivat tänään huippupelin. Ekalla jaksolla meillä oli vaaralliset paikat, joista olisimme voineet tehdä muutaman maalin, mutta Moisander torjui hyvin. Toisella jaksolla Lahti oli vaarallinen vastahyökkäyksissä. Viihdyttävä peli SJK-luotsi Simo Valakari summasi.

IMG_9037 (2)– Hyvää futista. Molemmat joukkueet lähtivät kamppailuun hyvistä asemista. SJK:lla on ollut upea kausi tähän asti ja me on onnistuttu niitä vastaan hyvin. Tiedettiin mitä tuleman pitää. Hyvä matsi ja olemme tyytyväisiä pisteeseen, FC Lahden Pekka Lagerblom summasi.

IMG_9039 (2)– Molemmat lähtivät voittamaan peliä. Siinä oli tilanteita molemmin puolin. Oli mahdollisuus ratkaista, mutta toisaalta vastustajakin olisi voinut tehdä maalin. Pelitilanteisiin nähden aika oikea lopputulos, SJK:n Timo Tahvanainen tiivisti.

– Erkki Valtamäki –

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Vahvasti uskon siihen, että SJK mestaruuden voittaisi. Tekisi todella hyvää veikkausliigalle.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *