Seinäjoen Jalkapallokerhon 18 vuotias brassivahvistus Allan Rodriques de Souza oli illan tähti, kun HJK kaatui liigan kärkiottelussa 3-0 (1-0). Nuorukainen oli osallisena kotijoukkueen jokaisessa maalissa.IMG_9471 (2)

Ottelun 17. peliminuutilla Souza laukoi keskeltä HJK-maalivahti Daniel Örlundin hyppysiin, josta pallo ajautui laitapakki Timo Tahvanaiselle. Mies teki kauden avausmaalinsa tyylikkäästi oikeaan alakulmaan.

IMG_9415 (2)– Allan sai pallon 25 metrissä ja odotin, että se antaa mulle läpisyötön, mutta lähti vetämään. Tiesin, että tulee kimmokkeita, kun on märkä kenttä ja hyvä vetäjä. Siihen se tuli ja laitoin sisään, Tahvanainen kertasi maaliaan.

Toisen puoliajan molemmat maalit tulivat Souzan kulmapotkuista. Pelin 55. minuutilla nuorukaisen antama kulmapotku oli mennä suoraan sisään. Maali merkittiinkin aluksi brasilialaiselle, mutta tarkistuksen jälkeen tekijäksi löytyi maalin kulmalta Roope Riski. Kolmannen maalin puski sisään Ariel ”Tuco” Ngueukam kymmenen minuuttia myöhemmin.

Huippuvahvistus

Turhaan ei SJK:n päävalmentaja Simo Valakari ylistänyt pallotaiturinsa otteita.

– Hyvä pelaaja, hyvä jalka, tietynlainen kansainvälinen rauhallisuus pallon kanssa, pystyy antamaan läpisyöttöjä, pystyy rytmittämään peliä. On hieno nähdä hänen tilannenopeutensa ja tilannekovuutensa.

Valakarin mukaan peli oli kokonaisuudessaan tasaisempi, mitä lopputulos osoittaa.

IMG_9496 (2)– Pystyttiin pitää HJK vaarallisilta paikoilta pois. HJK hallitsi palloa, etenkin ekalla jaksolla, toisella paransimme. Olen iloinen, että pelimme on mennyt koko ajan eteenpäin ja niinhän se loogisesti pitääkin mennä. Kahdesti olemme HJK:ta vastaan pelattu, eikä ole pystytty voittamaan, nyt pystyttiin

HJK:lla oli omat tilaisuutensa ottelun avausjaksolla ja toisen jakson lopussa, mutta pallo ei vaan löytänyt tietään maaliin. Valmentaja Mika Lehkosuo harmittelikin joukkueensa saamattomuutta.

IMG_9497 (2)– Ihan kaikkea lopputulos ei kerro. Meilläkin oli omat mahdollisuutemme, mutta ei käytetty niitä hyväksi. Vähän outoja maaleja heille. En ota mitään pois SJK:lta. Heiltä erittäin hyvä joukkuesuoritus, missä he ovat olleet koko kauden vahvoja. Urheilu joskus koettelee kovaa ja nyt se osuu meihin, Lehkosuo pohdiskeli.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *