Seinäjoen Jalkapalloklubin vierasmatka Ahvenanmaalle tuotti yhden sarjapisteen. 1-1 (1-0) tasapelin takuumiehenä oli Toni Lehtinen, joka sijoitti rankkarin sisään pelin 71. minuutilla. Pilkkua edelsi Marienhamn IFK:n Kristian Kojolan Richie Dormaniin kohdistunut taklaus. Lehtinen on nyt tehnyt maalin pilkulta kahdessa peräkkäisessä pelissä. Miehen maalisaldo on nut viisi ja sijoitus maalipörssissä neljäs.

Ottelu alkoi SJK:n kannalta karmaisevasti, kun IFK:n Duarte Tammilehto laukoi pallon maaliin jo 17 sekuntia aloitusvihellyksen jälkeen. Maarianhaminalaiset hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa selvästi. Tilanteet vyöryivät jatkuvasti kohden Mikhel Aksalun vartioimaa maalia. Seinäjokelaisten paras maalitilanne nähtiin lisäajalla, toni lehtinenkun Richie Dormanin veto viuhua tolpan vierestä ohi.

Toisella tasaisempaa

Toiselle puoliajalle vieraiden valmentaja Simo Valakari vaihtoi kentälle lisää hyökkäysvoimaa. Toni Lehtinen ja Ariel ”Tuco” Ngueukam ottivat paikkansa kärjestä. Vaihto auttoi ja SJK pääsi peliin mukaan. Kun ottelua oli pelattu 71 minuuttia Dormania taklattiin lujaa boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Lehtisen laukaus meni varmasti keskeltä sisään.

– Ei ollut helppo alku, kun pallo oli periaatteessa omasta aloituksesta maalissa. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat olivat IFK:lla. Toisella puoliajalla tuuli hiukan auttoi ja vaihdoimme myös ryhmitystä. Hyökkäysvoimaa tuli lisää ja lähdimme hakemaan tasoitusta, jopa voittoa. Ei ihan riittänyt, SJK:n tasoitusmaalin tehnyt Toni Lehtinen harmitteli.

Jalkapallokerhon seuraava kotiottelu on ensi torstaina Helsingin Sonera Stadiumilla, kun vastaan tulee Eurooppa-liigan ottelussa islantilainen FH Hafnarfjördur.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *