Nyt ollaan viisauden alkulähteillä. Tutkiva reportterimme Römppäisen isäntä on nimittäin Helsingin matkallaan onnistunut kaivamaan esiin Mannerheimintien roskiksesta Sipilän televisiopuheen ensimmäisen version. Tai todellisuudessa valitettavasti vain osan siitä. Loppuosaa etsittäessä ei roskakorin uumenista löytynyt muuta käyttökelpoista, kuin ryppyinen viiden euron seteli.

Reportterimme on kuitenkin ymmärrettävästi innoissaan löydöstään. ”Niin minä olen aina sanonut, että rehellinen ja suora mies, tämä meidän Sipilä. Tässä se nyt tuli todistettua. Se on justiinsa niinkuin olen meinannut. Että ne ketkut avustajat ne kaiken pilaavat, kun menevät muuttelemaan jämptin ja tunnollisen miehen lausuntoja.”

Tässä luettavaksi Sipilän puheen autenttinen ja muuttamaton ensimmäinen versio.

Hyvää iltaa!

sipilän puhe (3)Suomen tilanne on poikkeuksellisen vakava yhä kasvavan alamaisjoukon pullikoidessa markkinavoimia ja talouden lakeja vastaa. Siksi koen velvollisuudekseni näin suoraan nauhoitetussa lähetyksessä ottaa myös uusia propagandakeinoja käyttöön, ilman että kiusallisen äänekkääksi kasvanut kansalaiskeskustelu pääsee häiritsemään tolkullista tilannekatsausta.

Suomen talouskasvu on Euroopan alhaisinta ja talous on euron käyttöönotosta ja sen posittivisista vaikutuksista huolimatta supistunut pitkään. Missään muussa maassa työttömyys ei kasva yhtä nopeasti kuin Suomessa. Mielestäni meitä maan johdossa on syyllistetty näistä asioista aivan turhaan. Emmehän me ole edes tehneet sille mitään.

Suomalainen työ ja tuotanto ovat menettäneet kilpailukykynsä, siitäkin huolimatta, että työvoimakustannuksemme ovat alhaisemmat, kuin Tanskassa, Belgiassa, Ruotsissa, Ranskassa, Luxenburgissa, Hollannissa ja Saksassa. Nyt on kuitenkin pienituloisten ymmärrettävä, että olemme vielä kaukana nk. halpatuontimaiden tasosta, jostakin Eritreasta tai Mosambikista nyt puhumattakaan. Tässä tilanteessa, vaikka muutos pelottaakin, on jokaisen oltava valmis tinkimään omastaan. Minäkin eilen jätin jälkiruuan syömättä ja tiputin sen sijaan vitosen kerjäläisen mukiin.

Velkaantuminen

kekkosen puheSuomen velkaantumisesta nyt en edes tässä yhteydessä halua edes puhua, niin paljon meistä edellä ovat useimmat muut EU-maat. Meillä kun velkaa on alle 60% bruttokansantuotteesta, kun se EU:n kovassa ytimessä olevilla mailla huitelee kahden puolen 100 prosentin. Suomessa sitä ollaankin aina oltu naukumaijan poikia.

Kuntien menot on valtionosuuksia laskemalla ja velvotteita lisäämällä saatu reilusti ylittämään tulot. Siitä huolimatta tilanne vain kärjistyy katastrofaaliseksi kuntien ja oikeusoppineiden saivarrellessa perustuslaista, yrittäessään luikerrella pois suuryrityksien menestykselle välttämättömästä suurkuntamallista.

Työllisyysasteemme on kaukana kilpailijamaidemme tasosta, mistä syystä joudumme vähentämään hukkaväestöä, esimerkiksi talouden riippana olevien eläkeläisten määrää. Samoin, kuin tuomaan maahan halpatyövoimaa ja sotatoimialueilla tarpeetomiksi käyneitä palkkasotureita. Ruotsin mallin mukaisesta työllistämismallia seuraamalla olisimme jo melkein tavoitteesaamme eli rotumellakoissa ja kansalaissodassa.

Aloitan ilahduttavasti kasvaneesta pakolaisbisneksestä, mutta muuten keskityn talouden karuun kuvaan ja federaaliyhteiskunnan palauttamistarpeeseen.

Pakolaisbisneksen tuottavuuden huima nousu

Tähän valitettavasti loppuu puhekonseptin ainoa löydetty, hieman nuhraantunut sivu. Vetoammekin Helsinkissä liikkuviin lukijoihin. Olkaa tarkkoja heittäessänne purukumia tai raitiovaunulippuja roskiin, jossakin niissä voi olla kaiken roskan keskellä kätkössä arvaamaton aarre, kurkistus rakastetun pääministerimme sisimpiin ajatuksiin.

korvakuulo 6 (3)– Kristiina Kalliojärvi –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *