Myös Seinäjoen kaupunki hakee vahingonkorvauksia ns. puukartelliasiassa. UPM, Metsäliitto ja Stora Enso muodostivat tukkipuuvuosina 1997–2004 puunostokartellin, mistä aiheutui metsänomistajille mittavia tappioita. Liki 700 metsänomistajaa, mukana myös julkisisia toimijoita mm. kuntia, on vaatinut metsäyhtiöiltä miljoonien eurojen vahingonkorvauksia.

Helsingin käräjäoikeus päätti keväällä, että korvausvaateet ovat vanhentuneet. Helsingin hovioikeuden mukaan metsänomistajien korvauskanteet eivät ole vanhentuneet. Käräjäoikeuden on aloitettava korvauskanteiden käsittely täydessä laajuudessaan. Metsänomistajilla on vuoden loppuun asti aikaa esittää vaatimuksensa.

Seinäjoen kaupunginhallitus ja tekninen lautakunta päättivät vuonna 2011, ettei kaupunki nosta vahingonkorvauskannetta raakapuukartelliin osallistuneita metsäyhtiöitä vastaan. Päätös perustui kaupunginlakimies Jari Jokisen mukaan asioiden kokonaisharkintaan, vahingon määrän arviointiin, sekä saatavan mahdollista vanhentumista koskevien epävarmuustekijöiden sekä oikeudenkäyntikuluriskin arviointiin.

Nyt kaupungin johtoryhmä on päättänyt, että kaupunki liittyy Suurisavotta 2- ryhmään, ja vaatii metsäyhtiöiltä vahingonkorvauksia vuosina 1997-2004 tehdyistä puukaupoista. Vaatimus käsittää myös Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kuntien puukaupat. Koska vahingonkorvausvaateiden määräaika umpeutuu 31.12.2014, asiaa ei ehditä käsitellä kaupunginhallituksessa, vaan se tuodaan tammikuun 2015 kokoukseen hyväksyttäväksi.

Kaupungin johtoryhmän päätös tehtiin sen jälkeen, kun kaupunginvaltuutettu Erkki Valtamäki oli tätä kaupunginhallitukselle osoitetussa kirjeessä vaatinut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *