Välimerellä Kreikasta Italiaan matkalla olleessa Norman Atlantic -autolautalla syttyi tulipalo tänään aamuyöllä. Aluksella oli palon syttyessä 200 ajoneuvoa sekä lähes 480 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Matkustajat ja miehistön jäsenet soittivat kännyköillään epätoivoisia puheluita ja vetosivat pelastamisensa puolesta.

laivapaloTiedot pelastuneiden määrästä ovat olleet hyvin ristiriitaisia. Viimeisimmän tiedon mukaan 136 ihmistä olisi saatu toistaiseksi pelastettua ja merestä on löytynyt yksi ruumis. Laivalla on edelleen yli 300 matkustajaa. Pelastustöitä haittaa erittäin huono ja myrskyinen sää. Toisten alusten on ollut vaikea päästä Albaniaa kohti ajelehtivan onnettomuusaluksen lähelle, minkä vuoksi ihmisiä on kuljetettu laivoille helikoptereilla.

Matkustajatietojen mukaan aluksella oli kreikkalaisten ja italialaisten lisäksi liki 20 kansallisuuden edustajia, mm. yksi ruotsalainen matkustaja. Aluksella vielä olevat matkustajat joutuvat taistelemaan ankarissa olosuhteissa hengistään pelastajia odotellessaan. He anelevat puhelimitse apua, joka saattaa kuitenkin tulla liian myöhään.

Eräs laivan kokeista soitti vaimolleen epätoivoisen puhelun, kertoo uutistoimisto AFP.

– En voi hengittää, tulemme kaikki palamaan kuin rotat. Jumala meitä auttakoon.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *