Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus sopivat hallitusneuvotteluiden EU-linjauksessa, että kriisimaita voidaan tukea nykyisen vakuusmekanismin EVM:n puitteissa. Perussuomalaisten hallitusneuvottelijana toimiva kurikkalainen kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on sitä mieltä, ettei Kreikalle tulisi antaa kolmatta tukipakettia, kun se tulee todennäköisesti piakkoin sitä anomaan.

saarakkalaPerussuomalaisten jyrkät EU-kannat sulivat hallitusneuvotteluissa kompromissiksi. Jos Euroopan vakausmekanismia joudutaan käyttämään, sen tulee tapahtua nykyisen kapasiteetin puitteissa. Hallitusneuvottelujen työryhmätyöskentelyyn osallistuva kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ei halua taipua sovittuun kompromissiin. 

– Suomen tulisi pidättäytyä näyttämästä vihreää valoa uusille tukilainoille EVM:stä, vaikka niin sanotussa hätätilamenettelyssä laina voidaan antaa Suomen kannasta riippumatta, Saarakkala kirjoittaa äskettäisessä blogissaan.

Saarakkala perustelee Ylen haastattelussa, että uudet Kreikan lainat olisivat kohtalokas riski Suomelle. Hän muistuttaa, että edellisellä vaalikaudella hallitus pumppasi Euroopan vakausmekanismiin puolitoista miljardia euroa.

– Suomi tarvittaessa pääomittaa mekanismia aina 12,6 miljardiin saakka, jos EVM:n markkinoilta esimerkiksi Kreikalle hankkimista lainoista syntyy luottotappioita EVM:lle.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *