Mikko Rantalahden takakentän läpilyönti toisen jakson toisessa vuorossa ratkaisi superpesiksen ensimmäisen loppuottelun Vimpelin Vedolle. Sotkamon Jymy sortui ulkopelivirheisiin ja joutui taipumaan selvin lukemin 2-0 (3-1, 10-6).

Ottelun alkua hallitsi Sotkamo, joka järjesti heti avausvuorossa kärjellä pesät täyteen. Vimpelin tiivis ulkokenttä kuitenkin esti juoksujen teon, polttamalla Sotkamon juoksijan kahdesti kotipesään.IMG_8403 (2)

– Tärkeä vaihe oli heti alussa, kun Jymy teki heti ekaan täyttävään palottoman ajolähdön ja pääsi hyökkäämään siinä. Pystyimme sen puolustamaan ja saatiin sitä kautta ulkopeliin hyvä ote, Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kiitteli joukkueensa ulkopeliä.

Mäkelä sytyttää

Pelin hallinta siirtyi vimpeliläisille toisessa ja kolmannessa vuorossa, kun jokeri Janne Mäkelän kaksi onnistunutta kumuraa vapautti kotijoukkueen IMG_8427 (2)sisäpelin. Ensimmäisen juoksun toi Mikko Haukkala ja toisen Teemu Isoketo.

Sotkamo pystyi kaventamaan 2-1:een kolmannessa vuorossa. Roope Korhosen kupperi putosi Henri Puputin eteen ja Jani Komulainen kiiti kotiin. Jakson lopullinen sinetti tuli neljännessä vuorossa. Vedon Tuomo Lönnmark sijoitti kotiutuslyöntinsä Sotkamon polttolinjaan, joka töpeksi niin paljon, että Sami Haapakoski syöksyi jakson voittolukemat 3-1. Tätä ennen Mikko Kanala oli ehtinyt iskeä pallon kakkosluukusta Savonjokeen. Lyönnillään Halsuan Toivon kasvatti ehti kakkoselle.

Sotkamon Jymy teki avausjaksolla enemmän tilanteita, mutta kotiutukset ontuivat. Toisaalta Vedon ulkokenttä oli todella rautaisessa iskussa.

Rantalahden nappiveto

IMG_8329 (2)Toinen jakso alkoi myös Sotkamon hallinnalla. Se siirtyi heti avausvuorossa Komulaisen ja Korhosen lyönneillä 2-0 -johtoon. Komulaisen kakkosrajanäpäys yllätti Vedon ulkokentän, ja lukkari Janne Heimonen teki virhearvion lähtiessään sitä hakemaan. Juoksun toi kärki Niilo Piiponniemi. Roope Korhosen kolmospuolen hidastettu saatteli kotipiiriin toisen nopsajalan Niko Korhosen.

Vimpeli ei tästä hätkähtänyt. Janne Mäkelä jatkoi kumuralinjalla ja Kanala juoksi 1-2. Rantalahden IMG_8279 (2)kolmospuolen saumalyönti saatteli kotipiiriin Haapakosken. Tilanne oli avausvuoron jälkeen 2-2. Toisessa vuorossa Roope Korhonen löi kolmannen juoksunsa saumalyönnillä keskelle. Toni Kohonen juoksi 2-3.

Tämä jälkeen tahtipuikko annettiin Vedon jokerin Mikko Rantalahden käteen. Kotijoukkue kehitteli ajolahdön, jota Rantalahti ryhtyi purkamaan. Ensimmäisellä lyönnillä Lönnmark juoksi 3-3:een. Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki uskoi luottopelaaajaansa niin, että merkki pantiin päälle vielä viimeisellä lyönnillä. Rantalahti kiitti ja löi pallon takarajalle Piiponniemen yli. Mikko Haukkala ja Mäkelä juoksivat kotiin ja Rantalahti itse juhli kolmosella kunnaria. Tilanne oli jo 6-3.

– Koppari pelasi riskillä ja lähti liikaa vastaan. Minulla osui keskimailaan ja silloin se lensi sinne takarajalle ja siitä tuli kumuran sijaan läpilyönti, tyytyväinen Rantalahti kommentoi ratkaisuaan.

Sotkamo kavensi kolmannessa vuorossa yhdellä. Asialla oli jälleen Roope Korhonen ja juoksijana Niko Korhonen. IMG_8420

Kanalan kunnari

Ottelun toisen kunnarin löi loistavan pelin pelannut Mikko Kanala. Hänen lyöntinsä löysi tilaa kakkospesän päältä, ja päätyi Savonjokeen. Kanala kiersi kunnarin ja kotiin ehti myös Isoketo. Marko Nygård löi kakkossaumaan ja Kanala toi tuplajuoksun. Toinen Halsuan Toivon kasvatti Arttu Ruuska sijoitti oman kumuransa Piiponniemen eteen ja Haukkala toi Vedon kymmenennen juoksun.

Neljännen alussa Sotkamo kykeni vielä kaventamaan kahdella. Toni Kohosen lyömä juoksu kuuluu IMG_8235 (2)pesiksen erikoisuuksiin. Mies nimittäin löi hutilyönnin, mistä pallo sirvahti syöttölautasen reunasta kotipesän ulkopuolelle ja nopea Niko Korhonen ehti kotiin. Roope Korhonen löi vielä kolmoskoppari Puputin eteen ja Kohonen juoksi jakson päätöslukemiksi 10-6.

Parhaat

Vimpelin Vedon ykkönen oli jälleen kerran oivaan lyöntivireeseen äitynyt Mikko Rantalahti (9/13). Viimeistä kauttaan pelaava monipuolisuuspelaaja iski kunnarin ja neljä tavallista juoksua.

– Kun voi vapautuneena pelata viimeistä kautta, niin saa antaa kaiken tuonne kentälle ja nauttia näistä hetkistä. Kyllä tämä on ainutlaatuista juttua. Silloin, kun pystyy vapautuneesti ja rauhallisesti pelaamaan, niin silloin niitä kunnareitakin tulee ja myös yksittäisiä juoksuja. Yksittäisiin juoksuihin nämä finaalit tulevat ratkeamaan. Aika harvoin kunnareita pääsee näissä peleissä juhlimaan, Rantalahti arvioi.

Mikko Kanala (10/11) oli Vedon toinen onnistuja. Kahdesti nuorukainen iski pallon Savonjokeen ja löi tehot 1+1 lyötyä ja kolme tuotua juoksua. Janne Mäkelä (5/7) löi kolme ja toi yhden juoksun sekä ratkaisi avausjakson voiton Vimpelille.

Sotkamon ykkönen oli Roope Korhonen (8/14), joka lähes yksin piti Jymyä pystyssä sisäpelissä. Hänen mailastaan lähti Jymyn seitsemästä juoksusta viisi.

IMG_8415 (2)– Se on vähän niin, kuin olisi lyönyt turhaan viisi juoksua, kun häviää. Virheitä tehtiin aivan liian paljon. Meillä oli hallinnan paikkoja ensimmäisen jakson alussa ja toisen jakson hyvä lähtö ja päästiin vielä 3-2:een, että kyllä me oltiin niskan päällä, mutta helppoja virheitä tehtiin auttamatta liikaa, pettynyt Korhonen kommentoi.

Sotkamon kiiturit Niilo Piiponniemi (7/9) ja Niko Korhonen (6/8) onnistuivat tehtävissään hyvin. Kakkospalkinnon pokkasi kärkeä erinomaisesti vaihtanut Antti Hartikainen (7/9). Jani Komulainen (5/8) löi yhden ja toi yhden juoksun.

Pelinjohtajat

Vimpelin pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen etenkin joukkueensa ulkopeliin.

IMG_8389 (2)– Tuo loppu oli vähän hankala, että mitä pitäisi tehdä, kun on selkeä johto. Pelasimme varman päälle luottaen, että sieltä on vaikea tulla. Pikkuhiljaa saimme ottelun edetessä kierroksia koneeseen ja onnistuneita suorituksia. Pääsimme luomaan painetta Jymyn pelaajille. Tänään olimme parempia, Kivimäki iloitsi.

Sotkamon pelinjohtaja Mikko Korhonen näki myös ulkopelin olleen ratkaisuroolissa.

IMG_8419 (2)– Pienet asiat yleensä nämä ottelut ratkoo, varsinkin ulkopelissä. Kyllä me saatiin kärkeä pyörimään ja tilannetta tehtyä, mutta semmoisia pieniä asioita ulkopelissä pitää parantaa. Muutama pallo oli meillä kiinni otettavissa. Annoin 6-4 tilanteessa joukkueen pelata riskillä, ja siitä tuli läpilyöntejä. Parantaa pitää, Korhonen kuittasi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *