Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo haikailee porvarihallitusta. Lännen Medioille antamassaan haastattelussa Orpo toteaa, että yhteistyö SDP:n kanssa on tullut tiensä päähän. onni ja minä uusi 2Hänen mielestään keskusta olisi paras vaihtoehto kokoomuksen hallituskumppaniksi.

Orpo haluaa palata takaisin Vanhasen hallituskaudella toteutettuun talouspolitiikkaan, pölhökapitalismiin, minkä seurauksista juuri nyt kärsimme. Maa on konkurssitilassa ja hyvinvointiyhteiskunta ajettu alas. Herrat haluavat musertaa lopunkin kansasta. Orpon linjauksien mukaan veroprogressiota pitää purkaa ja veroastetta laskea. Eli köyhät kyykkyyn ja kapitalistien paksuihin pusseihin lisää euroja.

Yrittäjäpuolue kokoomuksen valtakaudella pienyrittäjien kurkkua on kuristettu ja isot pörssiyhtiöt entisestään lihoneet. Tätäkö kansa todella haluaa? En oikein jaksa uskoa. Orpoa myös korpeaa suunnitelmat ns. solidaarisuusveron alarajan laskemisesta 100 000 eurosta 60 000 euroon. Hänen mukaansa raippavero hakkaa yrittäjyyttä. Kuitenkin suuri osa yrittäjistä jää reilusti tuon 60 000 euron alapuolelle. Rikkaita kokoomus on aina suojellut ja sama tahti tuntuu jatkuvan edelleen. Kun vielä keskustan johdossakin on yksi näistä ökyrikkaista, voi vain kuvitella kenen asialla tuleva porvarihallitus on. Ei ainakaan köyhän kansan, eikä pienten yksinyrittäjien, joita suuri osa maan yrittäjistä nykyään on.

Ainakin minua hirvittää tilanne, missä maata johtaa it-miljonääri ja perässä hiihtävät yhtä rikkaat kokoomuslaiset. Ajatuskin tällaisesta vaihtoehdosta suorastaan etoo. Merkit kuitenkin viittaavat vahvasti siihen, että näin tulee tapahtumaan. Kansa tietenkin saa juuri sellaisen hallituksen, minkä se ansaitsee.

– erkki valtamäki –

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Paluuviite: Blogi 6.1.2015 |
Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *