IMG_2371

Tero Pitkämäen Etelä-Afrikan leirillä maaliskuussa repeytynyt lähentäjälihas operoitiin tiistaina Seinäjoella. Harri Panulan suorittamassa leikkauksessa vasemman jalan lähentäjälihaksen jänne irrotettiin kiinnityskohdastaan. Manageri Tero Heiskan mukaan yksi kolmesta lähentäjälihaksesta on nyt kokonaan pois käytöstä.

heiska tero– Kyseinen lihas on heikoin kolmesta lähentäjälihaksesta ja kaksi jäljelle jäänyttä on täysin toimintakunnossa. Sitä ei välttämättä tarvita, sillä kaksi tervettä lihasta korvaa ja ottaa lisää töitä itselleen. Tämä ei tule aiheuttamaan minkäänlaisia ongelmia heittämiseen, Heiska lupasi.

Lähentäjälihas repeytyi puolittain maaliskuussa Etelä-Afrikan leirillä. Silloin vaiva yritettiin saada hallintaan parin kuukauden kuntoutuksella. Shanghaissa lihas repeytyi uudelleen ja edessä oli leikkaus. Tiistaina tehty operaatio aiheuttaa muutaman viikon viiveen harjoitteluun ja kolme suunniteltua kisaa jää väliin. Pitkämäki avannee kilpailukautensa juhannuksena Kuortaneella.

Pitkämäki luottavainen

Tero Pitkämäki itse uskoo, että leikkaus ei vaikuta paljoakaan valmistautumiseen Amsterdamin EM-kisoihin eikä Rio de Janeiron olympialaisiin.

IMG_2363– Tässä nyt jää kolme ensimmäistä kilpailua väliin ja kauden aloitus siirtyy kesäkuun loppupuolelle. Silloin pitäisi olla jo täydessä lyönnissä. Viikon päästä aloitetaan kuntoutus ja kaksi viikkoa pitää olla hissukseen. EM-kisoissa ollaan täydessä iskussa. Kyllä tämä nyt pienen takapakin aiheutti. Heittotekniikkaan leikkaus ei vaikuta, sillä voimakadon pitäisi olla minimaalista. Onneksi talvella on tullut niin hurja määrä vauhtiheittoja alle, että en usko tämän muodostuvan ongelmaksi, Pitkämäki kertoo.

Heittäjä on tyytyväinen tehtyyn ratkaisuun, sillä toinen vaihtoehto eli lihaksen kiinnittäminen takaisin olisi tiennyt kauden päättymistä.

Leikkaukset ovat tulleet Pitkämäelle uran varrella varsin tutuiksi. Tiistainen leikkaus oli järjestyksessään jo seitsemäs.

– Tämä oli toiseksi helpoin. Kaksi vuotta sitten tehty kyynärpään puhdistus oli helpoin.

Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *