Seinäjoen Jalkapallokerhon tie kohti SM-kultaa sai pahan kolauksen, kun HIFK kaatoi mustapaidat Helsingin Sonera Stadiumilla 1-0 (1-0). Rovaniemen Palloseura karkasi kahden pisteen johtoon kolme sarjakierrosta ennen päätöstä. Kuljettajan paikalle nousivat rovaniemeläiset, joiden mestaruus on nyt omissa käsissä.IMG_5555

HIFK hallitsi selkeästi ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Sillä oli pelin alussa muutama hyvä maalipaikka. Lähimmäksi pääsi Joni Korhonen, jonka laukaus, paukahti viidennellä peliminuutilla ylähirteen.

Korhonen oli lopulta se, joka onnistui 38. minuutilla toimittamaan pallon SJK:n verkkoon.  Eero Peltosen seinäsyöttö tavoitti Youness Rahimin, joka jatkoi boksiin Pekka Sihvolalle.  Sihvola puolestaan antoi taakse Korhoselle, ja SJK-vahti Mihkel Aksalu sai kaivaa pallon verkosta. SJK ei saanut ensimmäisellä jaksolla yhtään laukausta kohti Mika Johanssonin vartioimaa HIFK-maalia

Toisella puoliajalla myös SJK järjesteli muutaman vaarallisen tilanteen. Lähimpänä maalia oli Roope Riski, joka laukoi 52. minuutilla sivuverkkoon. Kerran pallo oli jo HIFK:n maalissa, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Parhaat

Kentän ykkönen oli HIFK:n ainoan maalin laukonut Joni Korhonen. Myös maalivahti Mika Johansson voi olla päiväänsä tyytyväinen. Seinäjokelaisten parhaaksi noteerattiin Zeljko Savic.

Kommentit

hetemaj– Meillä ei ole oikeastaan mitään menetettävää, mennään pelaamaan vapain mielin. Mestaruus on jo RoPSin, ei tässä ole enää mitään pelattavaa. Haetaan vaan loppukunnia tähän kauteen ja kolme hyvää tärkeää peliä. En usko, että RoPS enää häviää. Mestaruus on jaettu. Rovaniemellä voivat aloittaa juhlimisen, SJK:n keskikenttämies Mehmet Hetemaj laukoi ISTV:n haastattelussa.

Hetemaj´n lausunto voitaneen panna henkisen sodankäynnin piikkiin.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari myönsi, että joukkueella oli tekonurmialustan kanssa suuria ongelmia, mutta painotti samalla, ettei alusta ollut minkäänlainen tekosyy tappiolle.

simo valakari (2)– Tänään meni kaikki vikaan. Totta kai kentällä oli myös kova vastustaja, joka oli paremmalla tunnetasolla kuin me olimme. Ihan rehellisesti sanottuna tänään emme ansainneet mitään.

– Sanoin jo HJK-pelin jälkeen ja sanon tämänkin pelin jälkeen, että mikään ei muutu. Meillä on meidän oma tapamme tehdä asioita, meillä on vielä kolme peliä jäljellä ja menemme peli kerrallaan.

– Tämähän on futaajan parasta aikaa. Pelataan isoista asioista ja tunnetta oli paljon pelissä tänäänkin. Nyt palaudutaan ja analysoidaan, niin kuin olemme tehneet joka pelin jälkeen, ja käännämme katseet sunnuntaihin, Valakari totesi.

Jalkapallokerho kohtaa ensi sunnuntaina kotonaan Tampereen Ilveksen.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *