Selailin Suomen valtion budjetteja vuosilta 2005-2015 ja yritin selvittää, mihin miljardit ovat kadonneet. Löysin vastauksen.

Vuonna 2005 budjetin loppusumma oli 37,6 miljardia euroa. Vuonna 2014 se oli noussut 53,7 miljardiin. Ensin mainittuna vuonna kansalaisilta kerättiin veroja 31,6 miljardia euroa ja tänä vuonna summa on runsaat 40 miljardia. Kuitenkin samaan aikaan kaikesta on säästetty ja kansaa kurjistettu. Siis mihin rahat kadonneet? Siihen löytyy vastaus menopuolelta.

Vuonna 2005 Suomi maksoi EU:lle jäsenmaksuina 1,5 miljardia euroa ja sai takaisin erilaisina tukina ja maksuina 1,4 miljardia euroa. Suomi maksoi nettona Euroopan Unionille vain 84,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2014 jäsenmaksuja maksettiin 1,9 miljardia euroa ja saatiin takaisin 750 miljoonaa eli nettomaksuosuus nousi 1,1 miljardiin euroon. Kymmenen vuoden aikana Suomi on maksanut Euroopan Unionille jäsenmaksuja nettona lähes viisi miljardia euroa. Eli sinne rahat häipyneet.

onni ja minä uusi 2 – KopioToinen moolokin kita löytyy kehitysyhteistyöstä, maahanmuuttajien hyysäämisestä ja huonosti asiansa hoitaneiden EU-maiden tukemisesta. Vuonna 2005 Suomi laittoi kehitysyhteistyöhön 460 miljoonaa euroa. Kymmenen vuotta myöhemmin summa oli lähes tuplaantunut 811 miljoonaan euroon. Samaan aikaan oma väki on jätetty hunningolle ja kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta leikattu.

Vuonna 2005 maahanmuuttajien kotouttamiseen ja muuhun tukemiseen käytettiin budjettikirjan mukaan 17 miljoonaa euroa. Vuonna 2015 summa oli noussut 158,7 miljoonaan euroon. Vertailun vuoksi mainittakoon, että kotimaista nuorisotyötä tuetaan 74 miljoonalla, urheilua 188 miljoonalla ja sotaveteraaneja 248,5 miljoonalla.

Sitä kuinka paljon veroeuroja Suomi todellisuudessa käyttää Kreikan ja muiden Etelä-Euroopan maiden tukemiseen, on täysin mahdoton selvittää. Yksin Kreikan tukipaketin takausvastuut nousevat 7 miljardiin euroon. Suomelle myönnetyn vakuuden arvo on alle miljardi euroa eli takkiin tulee kuudella miljardilla, kun näyttää siltä, ettei Kreikka koskaan pysty velkojaan maksamaan.

Eli johtopäätös tästä kaikesta on se, että veroeurojamme syydetään sumeilematta omien kansalaistemme sijaan Etelä- ja Itä-Euroopan huonosti asiansa hoitaneiden EU-maiden tukemiseen. Tästä taas seuraa se, että Euroopan Unionista on pikimmiten päästävä eroon ja keskityttävä omien kansalaistemme auttamiseen. Kaikki ne perusteet, millä meidät EU:iin ajettiin ovat osoittautuneet kestämättömiksi.

Väitän, että EU:sta ja eurosta ei ole ollut Suomelle mitään hyötyä. Jos joku keksii jonkun, kertokoon sen minulle.

– erkki valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *