Nato SuomiEU on jo nyt saattanut Suomen asemaan, jossa EU:n vastakkainasettelu Venäjän kanssa on saanut Suomen tilanteeseen , missä avoin konflikti Venäjän kanssa on luultavasti lähempänä kuin koskaan sotien jälkeen ja taloudelliset suhteet naapurimaahan romahdutettu. Tämä ilman omaa syytämme ja myötävaikutustamme , jollei oteta huomioon ulkomaankauppaministerimme ja pääministerimme ajattelemattomia ja typeriä lausuntoja ja tekoja, ja avoimen vekselin nimeltä Isäntämaasopimus antamista Natolle. 
 

Suomen ei kannattaisi olla mukana minkäänlaisissa Venäjää vastaan suunnatuissa pakotteissa. (esittääkö kukaan  USA:ta vastaan  pakotteita sen hyökkäillessä milloin mihinkin maahan, esim. öljyvaroja koskevien intressiensä vuoksi?) Suomalaisilla tuskin on mitään intoa päästä näkemään seuraavaa sotaa Venäjän ja Suomen välillä, ei sittenkään vaikka, vanhimpia sukupolvia lukuunottamatta, meiltä kaikki edelliset jäivätkin näkemättä.
 

EU on myös kovalla vauhdilla viemässä meitä mukaan vapaakauppasopimuksiin esim. USA:n ja Kanadan kanssa. Ottakaa nyt ihmiset ihmeessä selvä, mitä esim. Etelä-Amerikassa on seurannut vastaavanlaisen vapaakauppasopimuksen solmisen seurauksena. Tuon vapaakauppasopimuksen jälkeen ei sitten enää vapaata olekaan juuri muuta, kuin kauppa ja suuryritysten kyltymätön ahneus.
 

Yhteiskuntarauha vaakalaudalla


 On syytä ottaa  huomioon myös se, että EU on suurin Euroopan maiden yhteiskuntarauhaa uhkaava tekijä: mellakoita puhkeaa siellä täällä, polttopullot lentelevät ja poliisit ja kansa ovat vastakkain. nato suomi 2Tuohon voi sitten lisätä vielä sen, että EU on hyvin selkeästi yksi tämän maahantunkeutujakriisin aiheuttajista.  Puhumattakaan siitä, että edlleen   yrittää jarruttaa jäsenmaidensa toimenpiteitä kriisin hallintaan saamiseksi. Eurooppa hoitakoon omat rajansa. Suomen on syytä kiristää omia rajojaan. Vapaasta liikkuvuudesta ovat tähän mennessä hyötyneet eniten rikolliset, huumausaineiden maahantuojat ja kerjäläiset ja viime aikoina matubisneksellä rahastavat "yrittäjät" ja kyseenalaista mainetta niittäneet "hyväntekeväisyysjärjestöt".. Hallituksemme harjoittama holtiton maahanmuutto on siinä mielessä ollut johdonmukaista, että se on ajanut tasapuolisen huonosti sekä maahanmuuttajien , että kantaväestön etuja.


Päättävissä pöydissä, kerjäämässä muruja


Päättäjämme ovat tuputtaneet meille täysin kaiken logiikan vastaisesti ajatusta, että EU:n jäsenenä me olemme mukana niissä pöydissä, joissa asioista päätetään, että jäsenyys lisää meidän painoarvoamma kansainvälisillä kentillä. Me olemme EU:n Oliver Twist, joka lakki kourassa pyytelee, ei vähän lisää keittoa, vaan edes vähän itsemääräämisoikeuttaan, itsekunnioitustaan ja pennejänsä, anteeksi, tietenkin vielä toistaiseksi senttejänsä, takaisin. Paitsi, etteivät päättäjämme suostu tekemään meidän edestämme edes sitä.Vai vielä painoarvoa. Naurunalaisia me olemme. EU on jo käytännössä liittovaltio. Sitä vain ei ole uskallettu kertoa meille vielä. Suomella oli enemmän valtaa omiin asioihinsa silloinkin, kun olimme Venäjän suuriruhtinaskunnan autonominen maakunta. Samoin USA:n osavaltioilla on suurempi itsemääräämisoikeus, kuin meillä on EU-sopimusten alaisuudessa.
 

Hyvästi oma finanssipolitiikka ja raha


Täydellistä pankkiunionia havitteleva EU on tähänkin asti valvonut jäsenmaidensa raha-asioita  niin keskitetysti, että on saanut jokseenkin kaikkien euromaiden kaikki rahat keskitettyä euroopan pankeille. Paitsi tietysti niitä, jotka vain katoavat matkalla. Meillä Suomessa edelleen teeskennellään, että tukipaketeilla on helpotettu kriisimaiden kansalaisten elämää. Tosiasiassa esim. Kreikalle suunnatuista varoista noin 3% on jäänyt Kreikkaan ja loput ovat jatkaneet matkaansa Eurooppalaisille pankeille ja finanssiyhtiöille. Vaikka Kreikkaa on "pelastettu" suuremmalla summalla kuin Kreikalla oli velkaa kriisin alussa, nyt ollaan neuvottelemassa jälleen uudesta tukipaketista vaikeuksissa olevalle Kreikalle.
Suomen pitäisi keskittyä lähinnä retuperälle päästettyihin oman maan asioihin ja käyttää verorahansa siihen mihin ne on tarkoitettukin, terveydenhoitoon, koulutukseen, vanhuksista huolehtimiseen, tiestön kunnossapitoon, työttömyyden kuntoon hoitamiseen.

Lopuksi hassu kysymys. Jos olet uppoavassa laivassa, mitä teet: astut pelastusveneseen ja soudat vauhdilla poispäin vai sulkeudut hyttiisi ja maksat miljardeja, että saat jäädä sinne?


Kristiina Kalliojärvi

Ota osaa keskusteluun

3 kommenttia

  1. Hyvä kirjoitus , suunilleen muutamia asioita vaille samaa mieltä.

  2. Kyllähän tämä tilanne melko selvästi näin  on. Varsinkin tuo Suomi – Venäjä asia pitäisi ottaa esille järkevää pohdiskeluun. On otettava huomioon esim. se, kuinka Norja – Venäjä neuvottelun tuloksena muuttovirta Norjaan loppui. Suomen asenne kuvastuu mministeri Soinin tavassa käsitellä asiaa. Hän sanoo, että aiinoa keino lopettaa laiton maahanmuutto on itärajan sulkeminen. Ei siis mitää aikomustakaan yhteiseen neuvotteluun Venäjän kanssa.                   Oli aivan hyvä huomio, minkä P. Väyrynen esitti Pressiklubi – ohjelmassa 22.1. -16 kun hän huomautti, että kunn Venäjältä on tullut muutama maahanmuuttaja, niin siitä on noussut iso "haloo", mutta kun Ruotsiin kautta on tullut 30 000 ihmistä, siitä ei ole paljoakaan kommentoitu.

  3. Jeps, normaali disinformaatio sivusto tämä waltamedia jossa kaikki tapahtumat nähdään lännen vikana ja ymmärretään Venäjää ja mitään kritiikkiä ei venäjää kohden ole. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *