Kaisa Mäkäräiselle ei löydy pysäyttäjää. Elämänsä kuntoon päässyt kontiolahtelainen hallitsi kahdesta ohilaukauksesta huolimatta Pokljukan yhteislähtökisaa. Dramaattisen kisasta teki Mäkäräisen kovimman kilpakumppanin Daria Domratshevan epäonni. Valkovenäläinen törmäsi Ranskan Sophie Boilleyn kanssa tullessaan ensimmäisen makuupaikan sakkokierrokselta. Hän pyllähti selälleen, ja ase jäi pahasti alle. Seuraavalta ampumapaikalta tuli neljä mäkäräinen yhteislähtö palkinnotsakkoa ja Domratsheva siirtyi ladun sivuun. Luultavasti ase oli törmäyksessä vahingoittunut. Tapauksessa ihmetyttää kaksi asiaa. Miksi sakkokierrokselle pitää mennä ristiin muiden hiihtäjien kanssa? Miksei Domratsheva saanut vara-asetta käyttöön?

Mäkäräinen selvitti molemmat makuupaikat puhtaasti ja johti kahden ammunnan jälkeen kisaa muutamalla sekunnilla. Ensimmäisellä pystypaikalla kaksi laukausta lipsahti ohi ja sijoitus putosi kahdeksanneksi 29 sekuntia johtavan Ranskan Anais Bescondin taakse. Viimeiselle ampumapaikalle Mäkäräinen tuli kuudentena, ampui puhtaasti ja lähti raivokkaaseen takaa-ajoon. Bescond lähti 18 sekuntia ennen suomalaista loppulenkille. Mäkäräinen ohitti ensin Valko-Venäjän Nadezhda Skardinon sitten Tsekin Gabriella Soukalovan ja lopulta myös Bescondin.

– Pitää vain yrittää loppuun asti. Itse asiassa luulin, että lähdin viimeiselle lenkille kolmantena enkä neljäntenä. Kuulin radan varrella, että siellä menee vielä yksi edellä. Kun näin selän, niin sitten tuli vaan isku päälle. En säästellyt voimia kisan aikana, mutta nyt tänä vuonna viimeiset kierrokset ovat lähteneet hyvin. Tänään oli sama juttu, Mäkäräinen kommentoi nousuaan Ylen haastattelussa.

Voitto tiesi maailmancupin kokonaiskilpailun etumatkan kasvamista 94 pisteeseen, sillä pahin uhka Domratsheva jäi keskeyttämisen takia ilman pisteitä.

Pokljuka, yhteislähtökilpailu

1. Kaisa Mäkäräinen FIN      34.18,8
2. Anais Bescond FRA                          +7,6
3. Nadezhda Skardino BLR               +15,8
4. Gabriela Soukalova CZE                +24,1
5. Valj Semerenko UKR                     +25,2
6. Dorothea Wierer ITA                     +26,8

– Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *