Kaisa Mäkäräinen jatkoi voittokulkuaan ampumahiihdon maailmancupissa Itävallan Hochfilzenissä. Suomalainen pesi muut naisten pikakilpailussa huolimatta makuulta tulleesta ohilaukauksesta. Pystyammunta sujui erinomaisesti ja suksi luisti niin, että puhtaan ammunnan tehnyt Italian Karin Oberhofer taipui kymmenellä sekunnilla ja Norjan Tiril Eckhoff puolella minuutilla. Norjalainen ampui myös yhden sakkokierroksen. Mari Laukkanen oli kilpailussa 22. ammuttuaan kaksi ohilaukausta.

Voittonsa ansiosta Mäkäräinen johtaa maailmancupia pistein 222, Eckhoff on kakkosena 188 pisteellä, ja tänään kahdeksanneksi hiihtänyt Valko-Venäjän Daria Domracheva on kolmas 177.

– Ei se vauhti siltä helposti löytynyt. Varmaan muillakin oli raskaat jalat. Viimeisen kierroksen hiihto ei todellakaan tuntunut hyvältä, jos vertaa vaikka viime viikonlopun Östersundiin. Kun perustekeminen on tarpeeksi hyvällä tasolla, niin näköjään pystyy vähän huonommallakin valmistelulla saavuttamaan hyvän tuloksen. Tietysti se tuo hieman epävarmuutta, kun ensimmäinen laukaus menee ohi. Vähän tuulet olivat muuttuneet kohdistuksen jälkeen ensimmäisellä ampumapaikalla. Onneksi meni noinkin hyvin, Mäkäräinen totesi maaliintulon jälkeen Ylen haastattelussa.

mäkäräinen palkinnot7,5 km sprintin tulokset:

1. Kaisa Mäkäräinen, Suomi 20.55,6 (1)
2. Karin Oberhof, Italia + 10,4 sekuntia (0)
3. Tiril Eckhoff, Norja + 29,9 (1)
4. Olga Podchufarova, Venäjä + 31,2 (1)
5. Franziska Hildebrand, Saksa + 36,9 (1)
6. Vanessa Hinz, Saksa + 38,4 (0)
7. Fanny Welle-Strand, Norja + 40,7 (0)
8. Daria Domracheva, Valko-Venäjä + 42,1 (2)

22. Mari Laukkanen, Suomi -1.22,7 (2)

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *