rautakorpiKaisaleena Rautakorpi (oik.) ja Senni Sallinen kuuluivat joukkuidensa parhaimmistoon. Rautakorpi toi neljä juoksua ja Sallisen tolpat nousivat tehokkaasti.
 

Toista kauttaan naisten Superpesiksessä pelaava Seinäjoen Maila-Jussit nappasi täyden pistepotin kotonaan Viinijärven Urheilijoita vastaan.

Seinäjoen Maila-Jussit – Viinijärven Urheilijat 2-0 (3-0, 5-3)

Seinäjoen Maila-Jussien ja Viinijärven Urheilijoiden avausottelu ei vielä pesäpalloilullisia hienouksia tarjonnut. Kotijoukkuueen tiiviimpi ulkopeli oli yksi voiton avaimista. Etenkin Maila-Jussien  takalukijana pelannut IMG_2387Vilma Leinonen oli oivalla pelipäällä. Porista Seinäjoelle siirtynyt Leinonen liikkui laajalla säteellä ja napsi pallon tehokkaasti räpyläänsä. Pelin upeimman sisäpelisuorituksen teki Viinijärven jokeri Anna Hellsten. Hänen kolmossaumapuhkaisu tuotti kaksi juoksua ja oli vastustamaton. Hellsten löi kaikki vieraiden juoksut.

Avausjakso oli molemmin puolin hapuilevaa. Maila-Jussit avasi juoksutehtailun toisessa vuorossa, kun Laura Rajahalmeen kakkosrajanäpäys yllätti vieraiden ulkokentän, ja nopsakinttu Kaisaleena Rautakorpi kirmaisi kotiin. Viinijärvi ei saanut kahdessa ensimmäisessä vuorossa  juoksijaa kakkosta pidemmälle.

Kolmannessa Marjaana Keltto löi hermopallon linjaan ja Laura Nurmela toi 2-0 johtojuoksun. Kun vielä neljännessä Kaisaleena Rautakorpi karkasi harhaheitolla kotiin, olivat jakson loppunumerot 3-0 valmiina.

Viinijärven nuori joukkue hermoili avausjaksolla, ja sai aikaan vain kaksi kolmostilannetta. 

Vieraat piristyivät

Toisella jaksolla vieraiden kipsi hellitti. Heti avausvuorossa se kehitteli jokeri Anna Hellstenille ajolähdön. Hellsten kiitti ja pudotti pallon kakkoskopparin eteen. Jutta Myllyniemi ehti helposti kotipesään.

SMJ kuittasi tasoittavalla. Ensin jokeri Piritta Kärnä kotiutti Leinosen ja heti perään Leena Sippolan painuva lyönti löysi tilaa polttolinjan takaa. Kotiin kipitti Nurmela.

IMG_2424Toisessa vuorossa nähtiin pelin hienoin sisäpelisuoritus. Anna Hellsten sivalsi kolmossaumasta maisemiin. Myllyniemi ja Annika Jokinen ehtivät kotiin. Viinijärvi oli siirtynyt jälleen johtoon.

Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt, vaan puristi väkisin tasoihin ja ohi. Lyöjinä kunnostautuivat Piritta Kärnä, Niina Härkönen ja Silja Syrjälä. Kaisaleena Rautakorpi toi kaksi ja Marjaana Keltto yhden. Näin kotijoukkue otti kolme sarjapistettä puhtaasti 2-0.

Parhaat

Kaisaleena Rautakorpi (3/6) toi kotijoukkueen juoksuista peräti neljä. Nopeajalkainen jokeri oli paha pideltävä pesien välillä.

– Talvella on tehty aika tavalla hommia. Ihan hyvin kulki silloin, kun pääsi kentälle. Vastustajan lukkari nosti aika pahaa tolppaa. Hieno avausvoitto meiltä, tyytyväinen Rautakorpi totesi.

Ykköspalkinnon pokkasi 100 %:n sisäpelin pelannut Marjaana Keltto (5/5). Viinijärveltä tullut lukkari Niina Härkönen oli juuri niin hyvä, kuin oli odotettu ja takalukija Vilma Leinonen ulkokentän kuningatar.

Siilijärven paras oli kolme juoksua lyönyt Anna Hellsten (3/5). Nuori lukkari Senni Sallinen (4/4) ei jäänyt yhtään virkasiskoaan Härköstä huonommaksi. Tolppa nousi varmasti ja sisäpeli oli tehokasta.

Pelinjohtajat

Maila-Jussien viuhkamies Jari Mäkelä hehkutti joukkueensa taistelutahtoa.

 IMG_2428– Olimme valmistautuneet peliin hyvin ja varsinkin ulkopeli oli koko ajan varmaa ja rauhallista. Sallisen nollatilannetolppa vaikeutti sisäpeliämme. Toisella jaksolla saimme puristettua tarvittavat juoksut. Hieno nousu ja hieno voitto, Mäkelä iloitsi.

Viinijärven pelinjohtaja Mikko Pirhonen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa otteisiin.

pirhonen mikko– Maila-Jussit oli parempi. He saivat luotua tilanteita paremmin. Me teimme nolla paloa takapesille, he tekivät viisi. siinä oli se isoin ero. Ehkä tässä näkyi meidän kokemuksen puute. Seitsemän tyttöä pelasi tänään ensimmäisen superin pelin. Ihan optimistinen olo minulle kuitenkin jäi. Annen (Hellsten) lyönti oli erinomainen ja lukkari Senni Sallinen pelasi hienon pelin, Pirhonen analysoi.


Erkki Valtamäki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *