Seinäjoen Maila-Jussit etenee nyt naisten superissa voitosta voittoon. Kolmas peräkkäinen voitto tuli nyt Lappeenrannan PesäYsien kustannuksella 2-1 (4-5, 2-1, 1-0). Jussittaret ei ole hävinnyt heinäkuun viidestä ottelusta kuin yhden ja noussut tavoittelemaan paikkaa loppupeleihin.

IMG_5347Ottelun alku näytti kotijoukkueen kannalta huolestuttavalta. Pallot eivät tarttuneet räpylään ja heitot menivät vähän minne sattuivat. Tästä PesäYsit rokotti armottomasti. Maila-Jussien Laura Rajahalme toki avasi juoksutilin ekavuorossa sijoittamalla lyöntinsä polttolinjaan takimmaiselle pelaajalle. Emmi Laine toi 1-0. Sitten alkoivat vaikeudet. Lappeenranta sai kehiteltyä ajon, jonka Emmi Simonen purki tuloksekkaasti. Kaisu Myllys toi vieraiden avausjuoksun. Seuraava lyöjä Vilma Mäkelä kotiutti kahdesti. Molemmissa apuna oli Maila-Jussien palautusheiton epäonnistuminen. Kotiin juoksivat peräjälkeen Inka Pietilä ja Essi Pehrman. Kun vielä Annika Turtiainen toi kolmospesän harhaheiton turvin juoksun, oli tilanne kahden vuoron jälkeen jo 1-4.

IMG_5330Maila-Jussit herää

Maila-Jussit heräsi pelaamaan vasta viimeisessä vuorossa sen jälkeen, kun Laura Toikkanen oli siirtänyt vieraat jo 1-5 johtoon. Viidennen juoksun toi Vilma Mäkelä. Kotijoukkueen takaa-ajon käynnisti Salla Pollari kotiuttamalla Laura Nurmelan. Iida Seppälä ja Jonna Ojanen toivat Jussittaret jo juoksun päähän saattelemalla Anuliisa Rautakorven ja Marjaana Kelton kotipiiriin. Siihen kiri loppui eikä Lappeenrannan ei tarvinnut käyttää viimeistä sisävuoroaan. Jaksovoitto tuli lukemin 4-5.

Rautakorven kunnari

Toinen jakso alkoi Kaisaleena Rautakorven upealla nollatilanteen kakkosrajapuhkaisulla. IMG_5338Pallo meni Ruukintien parkkipaikalle ja Rautakorpi sai tuulettaa kolmosella kunnaria. PesäYsien tasoitus tuli jälleen kolmospesän harhaheitolla. Kotiin kirmaisi Ida Virenius. Jakson ratkaisua piti odottaa kolmannen vuoron tasoittavalle. Siinä Salla Pollarin täydellinen pussari polttolinjaan siivitti nopean Kaisaleena Rautakorven kotiin. Maila-Jussit vei 2-1 voitolla pelin supervuoroon.

Nurmela ratkaisee

Supervuorossa ratkaisu tapahtui Maila-Jussien sisävuorolla. Laura Nurmelan lyönti kopparien eteen saatteli Krista Tyynelän kotiin. Tämä juoksu riitti otteluvoittoon, sillä Lappeenranta ei saanut tasoittavallaan juoksijaa kakkosta pidemmälle.

Parhaat

Maila-Jussien ykkönen oli toisen jakson takaa-ajon kunnarillaan aloittanut Kaisaleena Rautakorpi (7/9).

– Ekalla jaksolla oltiin koko joukkue nukuksissa sisällä ja ulkona. Tokalla jaksolla ja superissa pystyttiin tekemään tarvittavat juoksut. Ei hyvää peliä ollut, mutta riitti kahteen pisteeseen ja niihin saa olla tällä pelillä tyytyväinen, Rautakorpi kertoili pelin jälkeen.

IMG_5308Kakkospalkinnolla muistettiin tehokkaasti kentälle mennyttä kärkeä Emmi Lainetta (5/8). Laine toi myös yhden juoksun. Salla Pollari (3/7) löi kaksi juoksua ja pelasi varman kopparipelin. Krista Tyynelä (5/7) pelasi lukkarina pirteästi ja vaihtoi lähes 100 %:n tehoilla.

Lappeenrannan PesäYsien paras oli täydellisesti vaihtotilanteet selvittänyt ykkösvahti Inka Pietilä (6/7).

– Ei voi olla tyytyväinen joukkueen pelaamiseen. Heittelehti aika paljon. Oma peli meni yllättäen noinkin hyvin, vaikka ei tullut minun lempitilanteita ja jouduin nollatilanteisiin menemään aika paljon. Kolmostilanteet vietiin kuitenkin (12-13) eka kertaa tällä kaudella, Pietilä pohdiskeli.

PesäYsien kakkonen oli hyvän lukkaripelinsä ansiosta Essi Pehrman (2/7). Vilma Mäkelä (3/6) löi kaksi ja toi yhden juoksun sekä oli kakkospolttajan tontilla erinomainen.

Pelinjohtajat

Maila-Jussien pelinjohtaja Jukka Peltoniemi oli tyytyväinen kahteen sarjapisteeseen, muttta harmitteli avausjakson vaisua peliä.

IMG_5355– Odotukset oli korkealla hyvän Rauma-pelin jälkeen ja ajattelin, että nyt on itseluottamus tapissa, kun sarjakärjeltä oli otettu pinnoja. Kuinka ollakaan se peli alkoikin ihan väärin päin. Aivan mahdoton lama päälle, ei ollut liikettä ja kauhea jännitys, että mitä tuo Lappeenranta oikein tekeekään. Tekihän se sitten muutaman juoksun, kun me ihmeteltiin ja katseltiin. Peliä ei saatu mitenkään käyntiin eka jaksolla. Se meni ihan käsistä koko ajan. Jakson lopussa saatiin Lappeenrannan avustuksella henki päälle, mutta etumatka oli liian iso. Tauolla oli ihan pakko vähän korottaa ääntä, että pitäis jotakin ruveta tapahtumaan. Saatiin kaivettua sen verran itsestä, että saatiin ihan kunnon lyönneillä juoksut. Päästiin peliin mukaan ilman, että kaverin tarvitsi auttaa. Siitä olen tyytyväinen. Saatiin sentään kaksi pistettä, ettei tässä tarvitse ihan hapannaamaa olla, Peltoniemi analysoi matsin jälkeen.

IMG_5346– Tultiin hyvällä sykkeellä peliin ja ekajakso tuli vähän kaverin avittamanakin kotiin. Tuommonen repsahtaminen ja lamaantuminen viimeiseen ulkovuoroon niin sanoin likoille, että nyt on vaarallista kun annettiin kaverin tulla peliin mukaan. Näinhän siinä kävi, että toisella jaksolla oltiin aivan lapasia. Me ei saatu mitään aikaan. Keula ei pelannut, ei saatu niitä juoksemaan kenen piti mennä. Peli pyöri vähän väärin ja alettiin työntää vastuuta toinen toiselle ja laatu hävisi. Tuli käsittämättömiä virheitä. He tarjosivat meille pisteitä, mutta kun ei kelpaa niin ei kelpaa. Huonompia oltiin tässä loppuvaiheessa, turha sitä on selitellä, PesäYsien pelinjohtaja Jari Heikkilä harmitteli.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *