Seinäjoen Maila-Jussien naisjoukkue esitti kauden parasta ja katkaisi pitkän tappioputken Kankaanpään Mailan kustannuksella. Yleisöön menevä ja viihdyttävä pesäpalloilta päättyi IMG_4460 (2)Maila-Jussien 2-1 (3-6, 6-1, 0-0, 2-0) kotivoittoon. SMJ:n voiton takuunaisina olivat uusina kasvoina Maila-Jussien pelaajaringissä esiintyneet Leena Sippola ja Laura Nurmela. Sippolalla on pitkä (9. kausi) kokemus superpesiksestä ja Alajärven Ankkurien kasvatti Nurmela nousi joukkueeseen Maila-Jussien farmiseurasta Ylihärmän Pesis-Junkkareista.

Maila-Jusseilla oli hyvät saumat viedä peli puhtaasti 2-0, sillä se johti avausjaksoa jo 3-0. Vasta viimeisen vuoron tasoittavalla Kankaanpää teki jaksovoittoon tarvittavat juoksut. SMJ siirtyi heti ensimmäisessä vuorossa 3-0 johtoon loistavilla yksilösuorituksilla. Ensin Iida Seppälä löi ja nopea Anuliisa Rautakorpi toi 1-0. Heti perään asialla oli Rautakorven sisaruksista Kaisaleena, jonka lyönti saatteli Marjaana Kelton kotipiiriin. Kolmannen juoksun löi Leena Sippola ja toi Seppälä. Kankaanpään Maila sai omalla tasoittavallaan Laura IMG_4461Jokisen tuomana vapaataivaljuoksun.

Näissä lukemissa edettiin aina neljännen tasoittavalle. Siinä Mailan lyöjäjokerit nousivat pääosaan. Ensin pääkotiuttaja Piritta Kärnä kavensi 3-2:een, tuojana Johanna Käkönen. Tämän jälkeen tuli Annika Koivuniemen lyöntivuoro. Hänen toinen lyöntinsä painui Maila-Jussien kopparien yli aina maahockeykentälle saakka. Anniina Kiviharju, Emilia Itävalo ja Kärnä juoksivat kotiin ja Koivuniemi itse juhli kolmosella kunnaria ja jaksovoittoa.

Toinen jakso Maila-Jusseille

IMG_4444Toisella jaksolla hyvin otteluun latautunut Maila-Jussit ei antanut kankaanpääläisille mitään mahdollisuuksia. Se kasvatti loistavilla sijoituksilla juoksutilin lopulta kuuteen KaMa:n yhtä vastaan. Leena Sippola karkasi ensin harhaheitolla 1-0:een. Samassa vuorossa Iida Seppälän mailasta lähti kotijoukkueen toinen juoksu, tuojana Krista Tyynelä. Kun Marjaana Keltto kotiutti vielä Kaisaleena Rautakorven, johti kotijoukkue avausvuoron jälkeen taas 3-0. Toisessa vuorossa Kärnä kavensi Laura Jokisen tuomana 3-1:een. Tämän jälkeen pääosaan nousi Maila-Jussien Elisa Järvenpää. Kakkosrajaleikkuri löysi tiensä sivuaitaan saakka ja kotiin kiiruhtivat Sippola sekä Kaisaleena Rautakorpi. Kun vielä Laura Nurmelan lyönti siivitti Salla Pollarin kotiin, oli jaksovoitto sinetöity.

Supervuorossa molemmat jäivät nollille ja päädyttiin kotiutuslyöntikisaan. Siinä Maila-Jusseista onnistuivat Salla Pollari ja Laura Rajahalme. Kankaanpää ei saanut yhtään pelaajaa kotiin saakka. Näin kotijoukkueen pitkä tappioputki päättyi pelaajien hurjaan voitontanssiin.

Parhaat

IMG_4435Maila-Jussien ykkönen oli loistavan ulkopelin kolmosvahtina pelannut ja yhden juoksun lyönyt Laura Nurmela (5/9).

– Tämä oli minulle toinen superin peli. Vähän jännitti aluksi, mutta siitä se hälveni. Rajakovista sain hyvin tehtyä paloja. Heitto osui mukavasti ja muutenkin peli meni ihan kivasti, Nurmela pohdiskeli pelin jälkeen.

Kakkosella palkittiin kahden lyödyn juoksun äiti Elisa Järvenpää (3/10). Leena Sippola (5/9) toi Jussien ulkopeliin rauhallisuutta ja varmuutta. Hän onnitui ykköstilanteen vaihtajana erinomaisesti ja toi kaksi sekä löi yhden juoksun. Emmi Laine (5/7) meni varmasti kentälle, mutta ulkopelissä sattui yksi ratkaiseva virhe, mikä ratkaisi ensimmäisen jakson. Krista Tyynelä (4/9) otti lukkarina oikeaan osuneilla väärillään muutaman kärpäsen, mutta yksi vapaataivaljuoksu pudotti arvosanaa. Marjaana Keltto (4/7) oli ykkösvahtina itse varmuus. Hän myös löi ja toi yhden juoksun. IMG_4478Jokereista Iida Seppälä (5/7) löi kaksi ja toi yhden juoksun. Kaisaleena Rautakorpi (4/6) toi kaksi ja löi yhden sekä meni kentälle lähes 100 %:sti.

Kokonaisuudessaan Jussien joukkue esiintyi kentällä aivan uudella sykkeellä, joka lupaa jatkossa hyvää. Uudet pelaajat toivat etenkin ulkokentälle tarvittavaa rauhallisuutta ja varmuutta.

Kankaanpään Mailan paras oli ensimmäisen jakson ratkaisija Annika Koivuniemi (5/9), vaikka pelaaja itse suoritustaan vähättelikin.

– Ei minulla tänään keppiin käynyt. Hain vapaata kumuraa, mutta ei oikein ottanut tippuakseen. Yksi onnistunut ihan painava lyönti sinne taakse, mikä meni läpitte niin siitä tuli se kunnari, Koivuniemi analysoi. 

Kakkospalkinnolla muistettiin hyvin kärjessä kiitänyttä ja yhden juoksun tuonutta Anniina Kiviharjua (3/5). Piritta Kärnä (5/9) löi kaksi ja toi yhden juoksun. Ykkösvahti Emilia Itävalo (5/7) oli ulkona mainio ja meni 100%:sti kentälle.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *