Maahanmuuttokeskustelussa usein kuultu lause on ollut: Tämä ei saa olla rahakysymys. Ei tietenkään saa, sillä jos tämä olisi rahakysymys, rajathan olisi pitänyt sulkea jo ajat sitten. Ottaen huomioon, että hallituksen mukaan meillä ei ole rahaa edes omaishoitajien palkkoihin, ei työttömyysturvaan, ei työtätekevien sunnuntaikorvauksiin, ei lastensairaalaan, ei nykyisen terveydenhoito- ja kouluverkon ylläpitämiseen.

Miksi rajat sitten edelleen ovat apposen ammollaan? Ettei sittenkin olisi kysymys rahasta? Jota tietojen mukaan virtaa, ehkäpä taikaseinästä, kiinteistösijoittajille, yksityisille vastaanottokeskusyrittäjille, hoivapalveluiden tarjoajille, maahanmuuttajien kotouttamiseen palkatuille, SPR:lle jne. Ja tietenkin ihmissalakuljettajille, ilmeisesti erityisesti Italian mafialle, jonka kanssa EU:n tiedetään olevan läheisessä yhteistyössä.

turvapaikanhakijat ruoka

Ilmeisesti tämä ei saa olla myöskään ihmisoikeus- tai laillisuuskysymys. Muuten ei olisi ymmärrettävissä, että ne, jotka tätä maata ovat työllään rakentaneet ja verorahoillaan ylläpitäneet, joutuvatkin toteamaan, että he saavat joka paikassa väistyä sellaisten ihmisten tieltä, jotka eivät ole tämän maan eteen tehneet muuta, kuin kävelleet rajan yli. Tästä haluaa hallitus jopa pakkolainsäädäntöön turvautuen pitää huolta, pakottaen mm. lapset, mielenterveyskuntoutujat ja vanhukset väistämään näiden ylikävelijöiden tieltä.

Tätä samaa tavoitetta palvelee myös kuntien itsehallinnon lainvastainen huomiotta jättäminen, jo ihmisoikeuksissa mainitun sanan- ja mielipiteenvapauden rajoittaminen ja poliisin ja oikeuslaitoksen valjastaminen yksinomaan turvaamaan näiden laittomien maahantulijoiden turvallisuus ja häiriötön maassa oleskelu. Suomalaiset joutuvat tässä järjestelyssä hyväksymään sen, että heidän oikeutensa ruumiilliseen koskemattomuuteen, sananvapauteen, omaisuudensuojaan ja yhdenvertaisuuteen ovat toissijaisia.

Missään nimessä tämä ei voi olla myöskään demokratiakysymys, vaikka järjestelmän puolestapuhujat demokraattiseen päätöksentekoon mielellään viittaavatkin. Demokratiassa pitäisi olla mahdotonta, että korkeintaan 15 %: n ”enemmistö” jatkuvasti päättää asiat 85%:n ”marginaaliryhmän” tahdon ja etujen vastaisesti.

Voidaanko sitten väittää, että kysymys on humaanisuudesta ja hädänalaisten auttamisesta? Kumpi olisi humaanimpaa ja tehokkaampaa: auttaa mieluummin tuhatta niistä , jotka ovat kriisialueilla tai lähialueiden pakolaisleireillä, vai käyttää sama raha yhteen täällä Suomessa. Varsinkin, kun on hyvät syyt epäillä, että suurin osa tänne asti päässeistä tuskin on niitä eniten avun tarpeessa olevia. Tilastotietojen valossa näyttää siltä, että korkeintaan 5% prosenttia tänne tulevista turvapaikanhakijoista tulee sota- ja kriisialueilta. Tilastojen laatimista tosin haittaa huomattavasti se, että suurimman osan kohdalla meillä ei ole mitään tietoa, mistä ja minkä takia nämä paperinsa hukanneet ihmiset ovat lähteneet tai ketä he ovat.

Kysymys ei myökään voi olla kansainvälisten sopimusten noudattamisesta. Päin vastoin. Nykytilanne on täysin esim. Duplinin sopimuksen vastainen, koska suurin osa turvapaikanhakijoista tulee tänne turvalliseksi luokitelun maan, suurin osa itse asiassa useamman Euroopan maan halki.

Kaikesta edellämainitusta voi turvallisesti päätyä johtopäätökseen, että ainakaan järkikysymys tämä ei ole. Jos tilanteessa, missä suomalaisia on työttömänä todellisuudessa noin puoli miljoonaa ja hallitus puhuu kestävyysvajeesta, tänne halutaan valtavat määrät mahdollisimman huonosti työllistettäviä, tai edes tähän kulttuuriin sopeutuvia, ulkomaalaisia, siitä on järki kaukana. Ja täydellisestä psykoosista on pakko puhua, jos julkisuuteen vuotaneet tiedot hallituksen kaavailemasta velvoitteesta Suomen kunnille sijoittaa maahanmuuttajia 25%:n verran kuntien väkimäärästä pitävät paikkansa. Tämä tarkoittaisi siis koko Suomen suhteen väkimäärään suhteutettuna noin 1 250 000 tulijaa. Ja niskalaukausta Suomelle.

korvakuulo 6 (3)– Kristiina Kalliojärvi –

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *