Kello on tasan yhdeksäntoista. Presidentinlinnan Mariankadun puoleinen ovi aukeaa ja Sibeliuksen jääkärimarssin tahdissa sisään marssivat ensimmäisenä Syyrian sisällissodan veteraanit Pekka ja Paavo. Kaverukset tapasivat Aleppon juoksuhaudoissa. Suhde syveni kotimaassa ja se rekisteröitiin Lapuan maistraatissa. Rukoushetki tälle upealle parille järjestettiin Ylistaron komiassa kirkossa viime juhannuksena. Kirkon koristelusta vastasi Teemu Muurimäki.

linnan juhlat 2014

   Pari vihitään kristilliseen avioliittoon Lapuan Tuomiokirkossa heti, kun tuore avioliittolaki saa lainvoiman. Parin vihkii Paavon kotikirkossa poikkeuksellisesti arkkipiispa Kari Mäkinen Lapuan piispan Simo Peuran kieltäydyttyä kunniasta. Kirkkoon odotetaan todellista yleisöryntäystä, sillä hääjuhlaan voivat osallistua myös kirkosta eronneet vieraat. Teemu Muurimäki auttaa asuvalinnoissa.

   Pekalla on yllään suomalaisen korpisotilaan uniformu, mutta Paavo on tyytynyt kierrätysasuun. Se on kansainvälistäkin mainetta niittäneen muotisuunnittelija Maire Torkkolan ohjeiden mukaan valmistettu aidoista hevosen jouhista. Erikoisuutena asussa on aito hevosenkengästä käsin taottu rintakoru. Korun on Teemu Muurimäen suunnitelmien pohjalta takonut seppä Sampo Joukainen pajassaan Ulvilan Leineperissä.

   Seuraavana kättelyvuoroon tulevat elokuvamaailman pahat tytöt Pirkko ja Kaisa. Pirkon sifonkinen asu on suoraan Pariisista Champs Elyséeltä. Asukokonaisuuden on suunnitellut maailmankuulu ranskalainen muotiguru Jean-Paul Gautier ja asuun sisältyvä bleiseri on Donna Karanin käsialaa. Korvakorut ovat aitoa hainhammasta, ja ne on hankittu Egyptin Sharm el-Sheikhistä. Teemu Muurimäki tuo asut maahan.

   Kaisan asuvalintana taas on rohkeasti Härmän miehen kansallispuku. Puvun on suunnitellut maisteri Tyyni Vahter 1940-luvulla. Leveäluukkuiset polvihousut ovat säämiskää kohoraitakoristein. Lyhyt pystykauluksinen liivi on flammuraitaista parkkumia. Messinkinapitus on kaksirivinen. Paidan alas kääntyvä kaulus ja leveät hihansuun liitingit kiinnitetään kahdella napilla. Paidassa on listahalkio. Päähine on villalangasta neulottu, korvalliselle kääntyvä, kaksinkertainen, tasapäinen myssy. Asuun ei kansallispuvun perinteen mukaisesti sisälly koristeita. Kokonaisuuden on nykyaikaan sovittanut suomalainen muotiguru Teemu Muurimäki. Upea pari kerta kaikkiaan.

   Nyt presidenttiparia kättelee mustaan takkiin, valkoiseen paitaan, rusettiin ja mustiin housuihin pukeutunut herra, jonka perässä astelee luultavasti hänen puolisonsa. Nimiä en muista. Seuraavana Mariankadun ovesta ilmestyy sykähdyttävä asukokonaisuus. Upea lemmenjumalan puku, johon kuuluvat siivet ja naruvyö. Rinnassa olevan Amor-kuvion reunukset vilkkuvat 15 sekuntia painettaessa. Puvussa ja siivissä on punaisia Teemu Muurimäen suunnittelemia sydänkuvioita. Siivet on kantattu vaaleanpunaisella kanttinauhalla, joka kiiltelee. Asuun kuuluu myös lemmenjumalan punainen jousi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *