Seinäjoella uuden urheilustadionin työmaalla kuokka lyödään maahan ensi keväänä. Näin vakuuttaa SJK:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi siitäkin huolimatta, ettei vielä ole varmuutta, rakennetaanko stadion nykyisen Jouppilanvuoren tekonurmen paikalle vai sen viereen. Seinäjoen valtuusto myönsi hankkeelle puoli miljoonaa ensi vuodelle.

Pitkässä liemessä ollutta jalkapallostadionia aletaan rakentaa Seinäjoelle ensi keväänä. Sysäyksen tälle antoi Seinäjoen valtuuston maanantaina tekemä päätös myöntää hankkeelle puoli miljoonaa euroa rahaa. Kun hanke valmistuu, on SJK:lla Veikkausliigan vaatimukset täyttävä stadion. 

SJK:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Sarajärvi on tyytyväinen valtuuston päätöksestä, vaikka kaupunki maksaakin koko hankkeesta pienen siivun. Kokonaiskustannukset stadionille ovat 8,5–10 miljoonaa euroa, joten rahoitusta on kerättävä iso osa muualta.

– Nythän on signaali, että enemmistö valtuutetuista haluaa, että kaupungissa pelataan jatkossakin Veikkausliigaa. Puoli miljoonaa euroa ei ole suuri summa, mutta se on alku. Kaupunki on tehnyt suunnitelman, jonka mukaan se vaiheittain budjetoi rahaa olosuhteiden parantamiselle, ja olen tyytyväinen, että näin se myös tekee, Sarajärvi sanoo.

Stadionin paikka vielä epäselvä 

Toistaiseksi päättämättä on vielä se, rakennetaanko stadion nykyisen Jouppilanvuoren tekonurmen paikalle vai sen viereen aivan uutena urheilupaikkana. Rinnakkain tehdään kaksia laskelmia kustannuksista. Sarajärvi liputtaa uuden urheilupaikan puolesta.

– Tekonurmen viereen rakentamisessa on se hyvä puoli, että siinä syntyy yksi liikuntapaikka lisää, keltään ei lähde mitään pois. Tämänhetkiset laskelmat kertovat, että jos se rakennetaan tekonurmen tilalle, ei se säästä yhtään rahaa. Pitää tarkkaan miettiä, ettei pureta toimivaa urheilupaikkaa pois vain sen takia, että se (stadion) halutaan tehdä juuri siihen samaan kohtaan, Sarajärvi muistuttaa ja jatkaa:

– Uusia laskelmia saadaan joulukuun aikana, ja kaupunki tietenkin tekee omat päätökset siitä, mille kohtaa he ovat valmiit omaa investointiaan käyttämään.

Kustannus- ja rakennussuunnitelmat ovat pitkälle, joten Sarajärvi on luottavainen, että stadionin rakentaminen voi alkaa keväällä. Silloin liigaa pelattaisiin uudelle stadionilla kaudella 2016.

Kaupunki haluaa myös muita lajeja stadionille

Jotta stadion on paitsi liiga- että europelikelpoinen, pitää kentällä olla vähintään 4500 katettua istumapaikkaa ja kentän pitää olla valaistu ja lämmitetty.

– Valaistu ja lämmitetty tekonurmi on vaatimuksena liigassa, ja näistä kaupunki on antanut Palloliitolle ja Veikkausliigalle sitoomuksensa, että tällaiset tänne ollaan rakentamassa. Sen puitteissa me on saatu pelata tänä vuonna liigaa olosuhteissa, jotka eivät täytä kriteereitä – ja ollaan saamassa poikkeuslupa myös ensi vuodelle, koska rakentaminen on käynnistymässä, Sarajärvi summaa.

Seinäjoen kaupunki on lähtenyt siitä, että stadionin pitää olla muidenkin kuin ammattijalkapalloilijoiden käytössä, ehkä myös muiden lajien. Sarajärvellä on asiasta vahva mielipide.

– Ei meillä pesäpallostadioninkaan keskelle ole piirretty maahockeykenttää. Eivät kaikki lajit voi samalla kentällä olla, ei tämä mitään koululiikuntaa ole, vaan tämä on ammattilaisurheilua. Seura työllistää 50 ihmistä tässä kaupungissa pysyvästi, hän lataa.

Heidi-Maria Harju
Yle Pohjanmaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *