Lapuan Virkiä naisjoukkue nousi toisen jakson ja supervuoron ansiosta arvokkaaseen voittoon kolmannessa loppuottelussa Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Pelin ratkaisu tapahtui supervuoron tasoittavalla, kun kakkospesän harhaheitto tuotti Virkiälle kaksi juoksua. Lopputulos 2-1 (2-3, 5-1, 2-1) tietää sitä, että mestaruus on katkolla ensi lauantaina Jyväskylän Hippoksella.

IMG_8765 (2)Ensimmäinen jakso oli puolin ja toisin hermostunutta pelaamista. Virkiä siirtyi toisen vuoron alussa 1-0 johtoon, kun koppari Mira Kolehmaisen tappoheitto ykköselle meni ohi ja vieri portista stadionin ulkopuolelle. Emmi Viitala kiersi kakkoselta kotiin.

Kirittäret ratkaisee

Näissä lukemissa edettiin kolmanteen vuoroon asti. Siinä Kirittäret sai tilanteen päälle ja lyönnit osuivat keppiin. 1-1 tasoituksen löi Emma Niemisen  IMG_8651 (2)hienolla kakkopuolen kupperilla, Virpi Hukka juoksi. Heti perään asialla oli Tiina Tolonen, jonka lyönti löysi tilaa keskeltä ja Marjukka Urpelainen kiirehti kotiin. 1-3 numerot tulivat Virkiän ulkokentän avustuksella. Eveliina Toppari ei saanut linjassa Aino-Kaisa Mantereen helppoa maalyöntiä kiinni ja Nieminen ehti kotiin.

Virkiä sai kehiteltyä neljännen alussa ajon. Jokeri Janette Lepistön painuva lyönti upposi koppareiden eteen, ja Laura Kerola toi 2-3 kavennusjuoksun. Enempään kotijoukkue ei pystynyt. Näin ensimmäinen jakso meni ansaitusti Kirittärille.

Lapua hallitsi toista jaksoa

Virkiä teki toiselle jaksolle lyöntijärjestykseen pieniä muutoksia. Laura Kerola tuli Paula Salorannan paikalle kärkeen. Kirittärien jakso alkoi epäonnekkaasti. Heti ensimmäisessä vuoronvaihdossa Tiina Tolonen nyrjäytti nilkkansa astuttuaan pelikaverinsa jalalle. Vamma oli niin vakava, ettei Tolonen pystynyt jatkamaan peliä ja hänen paikkansa kakkosvahtina otti Aino-Kaisa Mantere.

IMG_8721 (2)Virkiä avasi juoksutilin heti avausvuorossa Saija-Maria Saaren upealla kakkospuolen kumuralla. Kärkietenijäksi vaihdettu Kerola ehti helposti kotiin. 1-0 tilanne säilyi kolmanteen vuoroon saakka. Siinä Virkiä otti koko vahvan lyöntiarsenaalinsa esiin ja takoi neljä juoksua.

2-0 lukemat järjesteli jokeri Maaret Ahonen, jonka kolmospuolen maalyönti pysähtyi Urpelaisen räpylään, mutta heitto epäonnistui ja Liikala kiiti kotiin. 3-0 juoksua emännöi toinen jokeri Janette Lepistö. Hän iski vaikeasta takaväärästä pallon väliin ja Saloranta ehti kotiin. Emmi Liikalan mailasta lähti Virkiän neljäs juoksu. Painuva pallo yllätti koppari Kolehmaisen ja Henna Peltokangas toi 4-0 juoksun. Paula Saloranta lisäsi Kirittärien tuskaa saattelemalla kakkosrajanäpäyksellä Elin Mäen kotipiiriin.

Kirittärien Virpi Hukka pystyi vielä takakentän läpilyönnillä tekemään kunnarin tyhjään kenttään. Näin toinen jakso meni täysin ansaitusti Virkiälle 5-1.

Ratkaisu harhalla

Kirittäret aloitti supervuoron tehokkaasti. Iina Valkeejärven lyönti putosi Virkiän kopparien eteen ja Urpelainen juoks 0-1. Virkiän sisävuoro loppui ennen kuin se ehti kunnolla alkamaan. Uudelleen kärkeen nostettu Paula Saloranta meni väärällä kentälle ja häntä saattelemaan tullut Laura Kerola löi ohitusnäpäyksen Emma Niemiselle. Niemisen heitto lipsahti kakkospesän ohi ja painui aina junaradalle asti ja hukkaan. Saloranta kiersi kotiin ja Kerola perässä. Näin ottelu sai varsin dramaattisen lopun.

Parhaat

IMG_8644 (2)Lapuan Virkiän ykköspalkinnon niiasi sataprosenttisen sisäpelin pelannut ja upeasti lukkaroinut Elli Kattelus (6/6). Kakkospalkinnon sai rutkasti otteitaan toiselle jaksolle parantanut kolmoskoppari Paula Saloranta (2/7). Hänen otteensa kopparin tontilla ovat hienoa katseltavaa. Emmi Viitala (5/6) vaihtoi tehokkaasti ja oli etukentän lukko. Myös yhden juoksun lyönyt ja yhden tuonut Emmi Liikala (4/5) voi olla päiväänsä tyytyväinen.

Kirin paras oli kunnarin iskenyt ja kaksi juoksua tuonut Virpi Hukka (7/11). Jokeri Iina Valkeejärvi (2/3) löi juoksun supervuorossa ja palkittiin kakkosena.

Pelinjohtajat

Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikala oli tyytyväinen joukkueensa tason nostoon toisella jaksolla.

IMG_8739 (2)Taso ei noussut niin hyväksi kuin aiemmissa otteluissa. Ensimmäisellä jaksolla tuli merkkivirheitä, ja kentällemeno oli vaikeaa. Toisella jaksolla paransimme. Puhuimme tauolla vakavia ja vaadin, että jokainen pelaaja nostaa tasoaan. Kun vastakkain on kaksi tasavahvaa joukkuetta, päivän kunto ratkaisee, Liikala totesi.

Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen harmitteli yhden syömähampaansa loukkaantumista.

– Harmittaa, että heti toisen jakson alussa rutinoitunut kakkosvahtimme Tiina Tolonen loukkasi jalkansa niin pahoin, että jouduimme poistamaan hänet paitsi kentältä, niin myös kokoonpanosta. Emme saaneet kauden kolmatta voittoa Virkiän kotikentällä, vaikka ottelu alkoikin meiltä hyvin ja voitimme ensimmäisen jakson, Viljanen kommentoi.

– Erkki Valtamäki –

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *