Lappajärvellä sijaitseva kylpylähotelli Kivitippu on suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Hotelli on ollut vuoden alusta lähtien tilapäisesti suljettuna ja kivitippuhenkilökunta on lomautettu helmikuuhun saakka. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kivitippua pyörittää Lomayhtymä Finland Oy, jonka omistus on vahvasti keskustapuolueen hyppysissä. Omistajina ovat mm. keskustapuolue, keskustanuoret ja keskustanaiset sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK. Yhtiön hallituksen puheenjohtajana on MTK:n talousjohtaja Heikki Laurinen. Laurinen on nyt sitä mieltä, että vuosikausia tappiota tehneen yhtiön olisi syytä hakeutua selvitystilaan.

Hotelli Spa Kivitipun toimitusjohtaja Henry Paasikivi tunnustaa, että yhtiön omat pääomat on menetetty ja siitä on tiedotettu viranomaisille. Liiketoimintaa tämä ei estä. Toimitusjohtaja Paasikivellä on kuitenkin erilainen näkemys kuin puheenjohtajalla siitä, mitä asian kanssa pitäisi tehdä.
– Tein hallitukselle ehdotuksen toimenpiteistä, millä Kivitippu voidaan pelastaa. Neuvotteluja on jo käyty pankkien ja Lappajärven kunnan kanssa, Paasikivi kertoo.

Yhtiön toimintaa päätettiin jatkaa ja hallituksen puheenjohtaja Laurinen erosi kokouksen jälkeen tehtävästään.

Kunta mukana

Kivitipulla ja Lappajärven kunnalla on pitkä yhteinen historia. Kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi kertoo, että toiminnan alkuvaiheessa 80-luvulla kunta antoi Lomayhtymälle 20 miljoonaa markkaa korotonta lainaa kylpylän rakentamiseksi. Kunta joutui silloin pulittamaan Lomayhtymälle arviolta 12-14 miljoonaa markkaa. Nyt kunta on jälleen tulossa mukaan pelastusoperaatioon. Lappajärven kunta ostaa 500 000 eurolla Lomayhtymältä Kivitipun alueella sijaitsevan rantasauna-, kokoustila- ja huoneistokokonaisuuden. Kunnanjohtajan mukaan rakennus on maksanut runsaat 900 000 euroa ja sen nykyinen tasearvo on noin 660 000 euroa.

Toimitusjohtaja Paasikivi uskoo, että Kivitipun toiminta voi kunnan apuun tulon jälkeen vielä jatkua.

– Kyllä tuo rantasaunan myynti on osa sitä ratkaisumallia, millä liiketoimintaa tervehdytetään ja kurssia muutetaan. Ratkaisumalli pitää sisällään myös merkittäviä lainojen uudelleen järjestelyjä sekä toiminnan muutoksia, Paasikivi kertoo.

Ota osaa keskusteluun

1 kommentti

  1. Paluuviite: Blogi 3.1.2015 |
Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *